Nem tudom... Mondjuk amiért csak 30 alatt vette az elmúlt hetekben. Nem értek hozzá, de szerintem csak könyvelés kérdése, hogy az egyik zsebből átrakjuk a másikba a maradék összeget.
Ez a SRV kötelező vagy csak egy lehetőség? Rendben van, hogy kapott engedélyt 150 milliárdra és ezt félre is tették erre a célra, de ha azt mondja hogy csak 80-at használt fel akkor mi van?!
Egyébként nyáron jött egy e-mail az Erstétől, hogy változtattak a megbízásokhoz kapcsolódó szabályzaton. Valószínüleg pont az ilyen megborítom az árfolyamot egyedül és felvásárlom az olcsó részvényeket hozzáállás miatt. Kitudja mi történt ott áprilisban amikor reggel kiütöttek 5 TL certit. "Az ESMA piaci visszaélésekről szóló rendeletének (MAD/MAR) történő megfelelés céljából új funkciót vezetünk be tőzsdei kereskedési rendszereinkben, melynek célja az azonnali (részvény, ETF, certifikát és warrant) és a határidős termékekben (pl. BUX2512) létrejövő önkötések megakadályozása.Az
önkötést a hivatkozott rendelet piaci manipulációnak tekinti, mivel az
adott papír forgalmára vonatkozó hamis információkat küld a piaci
szereplők számára. Emiatt2025. június
13-tól a nyitott vagy részteljesült megbízások meglétekor, ugyan erre a
termékre adott ellentétes irányú megbízás rögzítésekor vagy
módosításakor a rendszer visszautasíthatja a megbízást, ha az önkötést
eredményezhet.A potenciális önkötések lehetőségének vizsgálata:
minden online elérhető piacon megtörténik (BÉT, XETRA Frankfurt, Nasdaq, NYSE, XETRA Bécs),
adott terméknél csak azonos piacon adott megbízásokra terjed ki.
Ez 583 millió Ft volt az átlagos 8 milliárdos forgalomból, a szokásos 10% alatt. Nem hiszem, hogy az OTP-t érdekli a TL111 sorsa. Ha lecsorog 29600-ig (ezt a csorgást lassítja a SRV), akkor onnan lehetséges, hogy lenyúlnak a certiért. Sokszor láttunk már ilyet. Akkor nem tudnak lenyúlni érte, ha valaki beáll elé egy jó nagy vételi pakkal, de a SRV-t nem hiszem, hogy ilyen célra használnák fel.
Jo keso raktak ki, mindig nyitas elott szoktak. Azota nem is neztem. Akkor megis volt srv, nem alltak le, igy meg teljesen biztos hogy nem utik ki a tl111et.
"2025. szeptember 8-án a Budapesti Értéktőzsdén 19.478 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 29.927 forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével." Ezek szerint tegnap az az 50e db 29850-en nem az OTP volt.
OTP részvényesek ide!