nem voltam ügyes annyira mer a richter beshortoltam es a kö****ök kistoppoltak 300 HUf on mullott.
Illetve tanulsagkent mondom:
Vettem hatit pár napja be is tettem a stoppot kb 50 pontra 19001 aktivalas es 19051 ig vetel.
Nyitoban átugrott és ahelyett hogy kis nyerovel zartam volna a 19300as pozikat a kovetkezo stopom 19699ig on utott ki a pozi felet
(800 rol fordult ha 900ra teszem a STOPOT akkor giga nyero - igy buko) ekkor beleadtam 19300 korul
Masnal (mult pentek) 18800 korul volt az allja majd utana felhuztak az utso 30percben es megint kiutottek a 19300 as stoppokat (400 korul volt a teteje megint 100 ponton mullott a buko vs giga nyero)
Ma kinyitott 18600-n és a rést majdnem visszatöltötte 18849ig (80 helyett) onnét éles fordulat ,naz ezt találtam el eddig.
Lehet hogy unalmas volt amit irtam , DE
STOP LOSS KOTELEZO ,csak nem mindegy hogy hova es milyen limittel
1. atugorhat ha kicsi a limit
2. Ha pontban keveset mert rahagyni akkor meg kistoppolhatnka
3. Konkulzio : TAG stoppok kellenek es csak akkor kell pozit felvenni ha 2:1 nyerség kockázat arány megvan (pl STOP a résd vagy korább támasz felett SHORT esetén).
A bankok jól kereszttulajdonolják egymást. Ha egy bank vékony jégre megy és beszakad részvénye, alaposan megrántja az összes részvényes bankot is.
Normális esetben, ha csak egy bank zuhan be, a többiek megtartják egymást, de most, úgy tűnik, túl sok bank alatt szakadt be egyszerre, és a maradék nem bírja a terhet.
Ráadásul egymásnak is hazudnak a bankok, egy sem vallja be, hogy ropog a talpa alatt a jég, mert még bízik a megmenekülésben, és közben attól fél, hogy a többiek pánikszerűen sorsára hagynák. (a Lehmann például a csőd előtt fél nappal még negyedmilliárd dolláros bankközi hitelt kapott becsületszóra).
És a legsúlyosabb pontot még nem értük el, amikor a betétesek is elkezdik kivenni a pénzüket a bankokból.
Itt az okosabbak kezdhetnek el vásárolni, a bátrabbak már rég elkezdték (sajnos), és most jönnek rá, úgy járhatnak mint a cigány lova...szvsz.
dow 9540
Azt hiszem ez volt az elmúlt néhány nap legjobb (emberileg) hozzászólása.
Törölt felhasználó2008. 10. 06. 20:45
Nagyon úgy néz ki, h most már a mélyebb rétegek is mozognak, csak ennek jeleként tudom értelmezni ezt az időszakot. Sztem a bizalomvesztés most már az egész szektort(mármint a pénzügyit) érinti és gondolkodás nélkül öntik. Magyarán akik eddig tényleg csak a hátérrből nézelődtek azok is kezdik elveszteni a fejüket. Ezen már tényleg csak mosolyogni lehet. Vhol láttam, h jövő héttől otp részvényeket kínálnak tapétázáshoz 15 ft/db lesz a beveztő ár:)
OTP részvényesek ide!