ez a CET1-es: *"Rendkívüli tájékoztatás
Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy 2025. április 24-én elsődleges
alapvető tőkeinstrumentum (CET1) visszavásárlási egyedi engedélyt kapott a Magyar Nemzeti
Banktól, melynek értelmében 2025. december 31. napjáig mindösszesen 150 milliárd forintnak
megfelelő összegben jogosult saját részvényt visszavásárolni. Az engedélyben meghatározott
teljes összeg azonnal levonásra kerül a szavatolótőkéből a jogszabályoknak megfelelően.
Budapest, 2025. április 25.
OTP Bank Nyrt"
akkor ez mi? * "Rendkívüli tájékoztatás
Saját részvény tranzakció
Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy – a 2025. április 25-i
Közgyűlés 10/2025. számú határozata alapján, javadalmazási politikája megvalósítása
részeként – 2025. május 9-én a Budapesti Értéktőzsdén 62.591 darab OTP törzsrészvényt
vásárolt 26.836 forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató
igénybevételével.
A tranzakció nyomán az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya
9.222.067 darabra változott. A saját részvény állomány 3,29%.
Budapest, 2025. május 12.
OTP Bank Nyrt."
https://www.otpbank.hu/portal/hu/ir/kozlemenyek/2025 2003-ig visszamenőleg minden közlemény itt szerepel havi bontásban, felül az évet ki tudod választani, ahol srv-t vettek ott szerepel a közleményben hogy cet1, közgyűlés után amiket vettek azokban a közleményekben az szerepel hogy közgyűlési határozat alapján történt a vétel javadalmazási politika részeként, ne ird hogy 10 milliárd elment a 150-ből ha nincs rá hiteles információd
Miért ne? Nincs Luminor. Azzal ,hogy részvényeket vesznek, a short tömeg félreáll, mert nem sok eséllyel kecsegtet az esés. Inkább beállnak longra, nem így van? SOLD OUT TL certik, szép zöld dominok. Jelen helyzetben, ha elmúlik a pánik, az lesz a hülye, aki shortol.
0210-én vettek utoljára korábbi 60 milliárdos CET1-es engedély alapján SRV-t (akkor fogyott el) ezután közgyűlésig nem vettek semmit közgyűlés után vettek kerek 600.000 részvényt, átadtak MRP-nek 1.364.780 részvényt, eladtak a vezetőknek 109.200 részvényt 0 Ft darabáron a 0424-én engedélyezett 150 milliárdos keretből még egy forintot sem használtak fel SRV-re
Én MRP-s vásárlást nem látok ott sem, csak javadalmazási politika keretében történt részvényátruházási bejelentést az MRP szervezet részére. A többi, ami részvényvásárlás, az saját részvény tranzakcióként van bejelentve. Nem kívánok vitába szállni. Leírtam már, hogy nincs sok jelentősége. : ) Kb. max. 10 Mrd ment el eddig.
OTP részvényesek ide!