Csak nyugtával dicsérjük a napot, de...Hát ez a papír innen is "strong buy", már annak, aki "tud olvasni" és vállal némi kockázatot is. Nem véletlenül veszi az OTP is magát...még olcsónak mondható. Nem mondom, hogy holnap óriási emelkedés lesz, de szerintem hamarosan új ATH lesz, nem hogy új lokális csúcs.
Törölt felhasználó2024. 03. 08. 00:32
Szépen behozták a számviteli eredményt 1000 milliárd alá (hogy a kormánynál ne verje ki a biztosítékot), de 1000 milliárd fölött hagyták a piac által nézett korrigált eredményt, miközben a 60 milliárdos OBR veszteséget és 29 milliárdos üzbég céltartalékképzést is beleszámolték...Gratula a longosoknak :)
Hamarosan megyek, de a héten későn tudnék csak, úgyhogy nyilván megvártam a jelentést, megérte;) Szép számok, a nettó nyereségből 3700 EPS jött ki részvényenként.
Q4: Konszolidált adózás utáni eredmény: ~ 230 mrd korrekciós tételek: ~ -97,4 mrd Nettó nyereség: ~ 132,6 mrd 2023: Konszolidált adózás utáni eredmény: ~1.008,6 mrd korrekciós tételek: ~ -18,1 mrd Nettó nyereség: ~ 990,5 mrd Bődületes számok, ahogy arra számítani is lehetett. A vártnál még kicsit jobb is szerintem. Éves szinten a bevétel bővült 2.224,6 mrd-ra, ez 34% növekedés; a működési eredmény 1.260,9 mrd-ra, ez 45%-os növekedés. Engem meggyőzött, hogy továbbra is érdemes az OTP-ben hagyjam a pénzem.
Számomra biztató a mai gyertya. Piros, de engem a kalapácsra emlékeztet. Ha holnap jön egy zöld... akár mehetünk új lokális csúcsra is. Megvárták a kamatdöntést (is), aztán szépen elkezdték venni onnan. Addig kb 1.8 mrd volt csak a forgalom, ami alacsonynak számít, utána fordult/pattant 17k-ról, aztán jött záróval együtt még 4.7 mrd. Ez már 14h-tól zárásig jelentősebb. Ha lesz egy jónak mondható jelentés és reális, vonzó jövőkép mellé (lehet akár bank vagy jobb osztalék vagy mindkettő), nagy sebességgel mehetünk tovább fel erről a bázisról, amit az elmúlt pár hétben kialakított. Mindenesetre szépen lehűltek naposon az indikátorok. A bollinger összeszűkült egy kicsit és a közepe megtartotta, még ha alá is szúrt. Még mindig nagyon alulértékelt szerintem. Akkor is, ha csak 800-900 mrd lesz az idei évi profit a tavalyi [szerintem bő 1 billiós konszolidált adózás utáni eredmény (korrekciós tételek nélkül)] után. Meglátjuk hamarosan, én mindenesetre optimistán látom a jövőt.
2021 november elejen volt az otp a csucson (19590ft), az eur meg 360ft volt akkor, ami 19590/360 = 54eur. Most valoban 45eur ahogy irod. Szoval akkor dragabb volt euroban es dollarban is.
Igazad van. OTP történelmi csúcs: 2021.11.05. - 19.590 Ft EUR/HUF középárfolyam aznap: 359,88 (MNB) 19.590/359,88 = 54,43 EUR/részvény 17.250/395,40 = 43,6 EUR/részvény Tehát az EUR ATH közel van logikának pont ellentmond, de amúgy sem igazán értem az mit akarna mutatni tekintve, hogy a forint mennyit esett 2 év alatt értékben.
OTP részvényesek ide!