A Certi adatlapján, pl. https://www.erstemarket.hu/termek/53162/EBOTPTS61 kell a kötési árat nézni, ami hetente változik, átárazódik, short esetén emelkedik (long csökken). TS esetén a kötési ár = alaptermék ár + certi ár De van ~40 pont spread, ami tágul, ha az alaptermék vétel-eladás között is nagyobb lesz a spread. Tehát igazából valahogy így: short certi eladási ár = kötési ár - alaptermék vételi ár short certi vételi ár = kötési ár - alaptermék eladási ár És mindez csak az árjegyző, ha valaki épp az árjegyző általi tartományon belül tesz be ajánlatot, akkor az leaz érvényes, az adott darabszámig.
A certi ara a kotesi ar es az aktualis arfolyambol szamolodik. Ha ezt kivonod egymasbol megkapsz egy erteket. Nyilvan van veteli eladasi ar , ezek kozott van egy kis kulonbseg , na az nem tudom jogy szamolodik , de alapjaraton 40 difi van.
Hogyan lehet kiszamolni azt, hogy egy bizonyos erteku short certihez milyen alaptermek arfolyam tartozik? Pl. az otpts61 jelenleg 2349ft-os eladoi arhoz 13730ft otp reszveny arfolyam tartozik. Mennyi reszveny arfolyam tartozik pl. 2249ft short eladoi arhoz? Hogy lehet ezt kiszamolni?
Usa 7-8 napja emelkedik, 2 éve nem volt ilyen szériája. Jó lenne,ha az otp is megemberelné végre magát, és véget érne itt a világvége hangulat , forgalom kellene! 2 nap és gyorsjelentés.
Hat holnap lehet lesz egy leszuras aztan megyunk fel , legszebb az lenne leszurunk orason , aztan megyunk fel es ekkor lehet egy jot bevasarolni. Vagy rogton megyunk fel. Igazabol zoldul kint a kornyezet egyelore.
Hát ja! Pedig olaj megcsinálta a fej vállat, most az infláció vissza kell, hogy essen, ami a kamatoknak is jó lesz, így rallizni kellene, de valamiért mégsem.
Nem egészen az a verzió van amit vártunk. Ennél azért x száz ponttal többet ... Nagyon úgy nézik az utolsó órákra hagyjatják az érdemi emelkedést. Viszont ha így tötymörgünk nem lesz miből visszaesni se...
Nem tudom mi történt, de számos tag elvesztette a discord belépését. Többek között én is, ezért kérnék szépen egy új meghívót! Köszönöm! zssz262@gmail.com
OTP részvényesek ide!