Azt mondtam hétfőn, hogy a héten lesz olyan nap, amikor a bux legalább 3% körül fog esni. Ebből az OTP MOL és Richter is kiveszi vastagon a részét! Még két nap van a hétből!
Nagyon szép összefoglaló. És ne felejtsük el: a bevezetett certik mennyisége erősen korlátolt, ma pl 25%-át megvették a TL85-nek. Egy korrekció után én is vennék újra (múlt héten eladtam a TL85-ket, nem sokat mert nagy a kockázat), de ilyen felvásárlás mellett gyorsan elfogyhatnak.
Az árjegyző pedig lefedte a saját kockázatát a piacon OTP részvényekkel... A certit egy közvetítőként kell felfogni, aki a tőkeáttétel miatt kvázi hitelt is nyújt, de az árfolyammozgásokból származó kockázata és haszna limitált, azt porlasztja a piacon. Ha valaki long certifikátot vesz, az gyakorlatban egy tőkeáttételes vétel - ha az árjegyzőn keresztül fut - mindjárt zárja is a tranzakcióját vagy más certi terhére (összevezeti a többi long és short certi netto vételi és eladási értékeit) vagy kiviszi a piacra, ahol a saját ügyletének ellentétes kötésével zárja a függő kockázatát és elkönyveli a minimális hasznát.
"Adták is, vették is., így jött létre az ügylet" Certiknél nem így működik: ha az árjegyzőtől vették meg ezt a mennyiséget, akkor vették. Ha az árjegyzőnek adták el, akkor meg adták. Jóval kisebb mennyiség szokott a certikből közvetlenül emberek között gazdát cserélni, a kereskedés túlnyomó része az árjyegyzőn keresztül realizálódik.
Én is várok egy korrekcióra. A mai napon nem követtem az eseményeket: nem világos, hogy ezt a rengeteg TL85-öt vették, vagy adták? Inkább vételnek tűnik, ilyen kitárazás nagyon ritka volna certiben egy nap alatt, de őszintén szólva a vásárlás is az.
Besza - behu: 126 M forgalom TL85-ben a nap végére - ebből 1 óra alatt 90 M... huhu, valakik itt tudnak valamit. A 200 E összes TL85-ből ma 55 774 gazdát cserélt. itt valaki úgy érzi, hogy nem eshet az OTP
Ugy vagyok vele 12985 on adtam el a pakkom alatta akarom visszavenni , bar ennek technikai oka is volt , lenyeg amig itt jatszik az arfolyam nekem mindegy ha esik veszek ha kicsit jobban felmenne akkor atgondolom hogy fog e esni vagy se , de alapszabaly jelentes utan esik , addig huzhatjak.
OTP részvényesek ide!