Hogy lesz-e le nem tudom, de nagyon meglepődnék most már egy 10e alatt áron, az a beszálló szerintem a múlté. Most 30%-al felette így én már nyugodtan próbálkozok. Írtam végig, hogy azért 20%-t megfogtam az eddigi emelkedőből is. Fele, harmad tőkével szerintem simán lehet itt játszani.
engem pedig határozottan zavar, ha ebben a topikban politikai állásfoglalások kerülnek ki. De ami a legjobban zavar, ha valakit megszólnak a politikai véleménye miatt. Főleg álszent és hipokrita dolog ha közben egy olyan ország ellen kel ki valaki ahol köztudottan nem lehet politikai ellenvélemény. Akkor egyrészt mégis milyen alapon, ha ő is hasonlóan cselekszik, másrészt nem akarok olyan országban élni ahol nem lehet vállalni a politikai véleményt anélkül, hogy megszóljanak, inzultáljanak bármely oldalról!!
Azt gondolom, hogy itt az otp topikban LPitty sem más mint reálmadrid (ő főként a 4iG topikokban)! Értem ezalatt, hogy mivel likvid pénze, (de megkockáztatom, hogy jelentős saját tőkéje vagy számottevő részvénye) sincs, csak kibickedni, ill. megmondani, idegesíteni jár ide a saját sóvárgását kivetítve! Felesleges ezen bárkinek is bosszankodni, hisz csak ugyanolyan megmondó embert játszik, mint az előbb említett madrid! Más kérdés az, hogy egy fórum általában azért működik, hogy kicseréljük a tapasztalatainkat vagy véleményünket az ép aktuális állapotnak megfelelően, előtérbe helyezve azt, hogy soha senki ne aszerint kereskedjen ahogy mások mondják, hanem legyen az mindenkinek a saját felelőssége. Tehát azt gondolom, ha normál, nem hencegő stílusban, de valamiért ép másként gondolkodik valaki mint a többiek, attól még nem kell leordítani a fórumról, mert amúgy is sok mínuszt fog kapni! Persze, ezt is úgy értem, hogy nem naponta többször fejti ki az effajta véleményét, mert az már valóban idegesítő!
A politikai hozzáállás/vélemény azért igényszint kérdése is. Magyarországon épp azért olyan alacsony a közpolitika színvonala, mert iszonyú igénytelen erre (erre is...) a társadalom.
ma ez nem jön össze, te is tudod. 1%-ék esély van rá,mert olyat úgysem lehet mondani,hogy nulla. A FED,ha figyelmesen meghallgattad-olvastad a döntés utáni beszédét,tényként közölte hogy az idei évben még 6X-or fog kamatot emelni. Megszűnt az ingyen pénz. Volt egy kis hurrá optimizmus,hogy 50 bázispont helyett most csak 25 volt az emelés. Hírre venni,tényekre eladni működik a legtöbbször a tőzsdéken.
Valójában a politikai hozzáállása az ő dolga; a személyisége éppúgy. Abban igazad van, hogy nyilvánvalóan hazug és hiteltelen a csávó (vagy csajszi, vagy mindkettő, ki tudja), ez sokszor bebizonyosodott már; de valójában ennek kb. annyira kell hogy zavarjon téged, mint légysz@r a papíron.
Azt azért tegyük hozzá, hogy vastagon fogadtam a forint ellen így ezt a pozíciót nem önmagában vizsgálom, ez egy portfólió része. Amelyik nyer azt adom a másikat aláveszem, ennyi a stratégia most, ilyen nagy mozgásos piacokon.
Engem nem zavarnak olyan dolgok, amikből semmi nem igaz, szóval felőlem azt ír rám, amit csak szeretne. :) A stílusa nem igazán volt kifinomult, az tény. :) Az OTP-vel kereskedünk mindannyian. Ez egy bank, nem egy fegyvergyártó üzem. Mindenki a békében és az emberi életek megóvásában érdekelt. Én 12K-ig longoltam, akkor tehát szerinte jó voltam. Most már shortolom 13K-tól. Ez rossz? :) Csak meg akarom lovagolni a hullámokat. Hozzáteszem nem mindig jön össze.
Én azt érzem, hogy putyin belátta a hibáját és a kiutat keresi a legkisebb további károkkal, az orosz csőd is elmaradni látszik, a háború miatt nem indul meg MO ellen a jogállamiság sem. Március végére remélem karcoljuk a 14-t.
OTP részvényesek ide!