Próbálják fölfelé tolni az osztalékos hírrel, de olyan szintű negatívumok sorakoznak következő hónapokra, hogy nagyon nehéz lesz tartósan emelkednie az árfolyamnak. Osztalékot meg hiába lehet adni, májusnál előbb nem lesz abból semmi, addig meg még ezresekkel is lejjebb mehet.
"Az első 9 hónapban a bank 64,8 milliárd forintot tett félre
osztalékfizetésre, amivel kapcsolatban nem győzik elégszer elmondani,
hogy ez az összeg nem tekinthető indikációnak a menedzsment részéről a
várható osztalékfizetésre (egy uniós rendelet alapján lett
meghatározva)"
Egyetértek. Összeomlásra nem lehet számítani nagyobb hír nélkül. Mindössze amiatt shortoltam, mert mégiscsak ellenállás közelében volt. Nem számítok rá, hogy egyből átviszi. Viszont év végére be fognak állítani egy korrekt árat, ami akár lehet az is, ahol most van, de lehet 17K közelében is.
Te magad is tudod, hogy attól, hogy egy vezető bevásáról, meg nem jelenti azt, hogy mindenkinek ezt kell tennie, mert az a jó irány! Többször volt már az ellenkezőjére példa mindkét irányba! Csányi pápa is adott már el úgy, hogy utánna nem sokkal meglódult felfelé az árfolyam és fogalma nem volt róla, hogy úgy lesz! Én azt gondolom, hogy ilyen volumenű papírnál egyáltalán nem mérvadó a vezetői vásárlás, bármikor ellene mehet az árfolyam egy-egy ország-gazdasági intézkedés vagy egy világgazdasági vagy politikai "pánik" miatt! Én azt gondolom továbbra is, hogy a vírus és egyéb gazdasági jellemzők netán a bankolást megváltoztató trendek figyelembe vételével is igen szélsőséges és hektikus mozgások adódhatnak a jövőben ennél a papírnál, ezért én most csak DT-re állok be, ha sejtem, ép merre lesz, vagy van az irány. Ne higgye vagy gondolja senki azt, hogy én olyan okos vagyok, hogy nem vesztek pénzt akár dt-vel vagy más pozíciók felvételével, ezt soha nem írtam! De a vírus óta viszonylag jól kereskedtem a magam részéről más papírokat illetően is.
OTP részvényesek ide!