Amíg a rendelet nem jön ki, addig sok minden bizonytalan, de eddig a változó kamatozású (nem fixált) jelzáloghitelekről szólt a bejelentés. Az összes magyar jelzáloghitel 2021 szeptember 30-án 1.595Md volt az OTP-nél. Ennek egy része érintett, eleve nem lehet 3000Md, amivel számolsz. 2021 szeptemberig már képződött 335Md profit, a 2020-as pandémiás évhez ne viszonyítsunk most. 17% mínusz helyett legfeljebb mínusz 5%, ha egy évre számolunk. (Amíg a lakossági betéti kamatokat nem emelik a bankok, addig a forrásköltségek sem fognak elszállni.)
Törölt felhasználó2021. 12. 23. 12:25
16100 -on nem tudom eldönteni hogy tömnek keményen vagy emelkedünk...:) Brutál mennyiség megy el ezen a szinten ma.
Nem csak talán. Főleg shortoltam az elmúlt 1 hónapban. Tegnap is shortoltam. Fura volt, hogy délelőtt nagyjából rajtam kívül 2 ember shortolta itt a fórumban, de estére már mindenki lefelé várta egy óriási esés után. Kicsit későn szálltak föl a short vonatra, de elég buzgón kiosztották a mértékadó trédereket (nem magamra gondolok), akik fölfelé várták mára. Mivel daytradelek, ezért rövidebb időtávokat játszok meg. Hetes, hónapos szinten persze, hogy mehet lejjebb. Viszont tegnap este arról folyt a fórumban a vita, hogy holnap, azaz ma mi lesz. Szerintem annak minimális esélye volt, hogy tovább essen. Aki ismeri az OTP piacát és elemezte ezt a hírt, az világosan láthatta, hogy nagyon durván meg fogják venni innen. Én még egy 500 Ft-ot is leírtam konkrétan, ami szerintem már jó long kör. Emiatt nap végén kivételesen feltankoltam longokkal. Azt is írtam, hogy sokáig nem fogom tartogatni a longot, ez 1 perc sem lett végül. Ez a két nap így elég mozgalmas volt, innen nem tudom mi az irány már mára, ezért nekem off a nap.
Szia. Igazad van. Ráadásul ott egy jogerősen elitélt vezeti a céget ha jól tudom.(INA biznisz) Ez is olyan "MAGYAROS"..:). Kishazánkban minden lehetséges.
akkor okoz bevételcsökkenést (nevezzük veszteségnek) az eddigiekhez képest ha ezeknek a változó kamatozású hiteleknek a forrásköltsége növekedik, az nem veszteség hogy nincs nagyobb bevételem max elmaradt nyereség
Azért én úgy gondolom hogy Mollal nem lehet összehasonlítani...itt nincs veszteség csak kevesebbet keresnek a kamatokon...ott meg úgy kell eladni a benzint és gázolajat hogy veszteség keletkezik...ha épp olyan magas az olaj ára
annyian fognak nyilatkozni otp részéről mint ahányan mol részéről amikor megkapták a sapkát, mit nyilatkoznának? "sima ügy nem is érint minket", Viktor: "oké akkor májusi kamatokkal fixáljuk" amikor van egy-egy ilyen ámokfutás jobb nem szólni :)
Innentől nem tudom mi lesz, bármerre mehet nap végén, ezért nem is nyitottam pozit, nem is fogok, ülök a teljes kp-n hétfőig. Reggel lezártam minden longot. Mindenkinek sok sikert mára!
45 milliárd Ft az elmaradó bevétel - gondolom így gondoltad és akkor azt nem az adózott profitból kell levonni, hanem a bevételből. Az pedig az elmúlt 3 negyedévben rendesen 300 M felett van. Az első 3 negyedéves profit egyébként 373 milliárd Ft. Úgyhogy legfeljebb az indokolhatja a nagy esést, hogy amúgy is egy korrekcióban volt az árfolyam és most sokan kitáraztak (és shortoltak). Na meg a banki különadó emelése is még eljöhet ezek után. Más nem nagyon veszélyezteti a jövő évi részvényenkénti 2200 Ft körüli profitot, az meg mostani áron 7,27 P/E. És évente 10%-os növekedést áraznak az elemzők. Szeribntem itt volt az alja és most legalább nem kell izgulni, ha általános részvénypiaci korrekció indul. Az OTP szét van ütve 14500-15000 alá nemigen megy. De szerintem 15500 alá sem.
Törölt felhasználó2021. 12. 23. 11:57
Erősen kétlem, hogy ez a papir érdemben fel fog támadni az elkövetkező fél évben. Az lesz, mint a Mol-lal, a leütés után áll egy helyben a szerencsétlen. Hosszú időnek kell eltelnie, hogy a bizalom visszatérjen. Ehhez kormányváltás is kell.
Egyáltalán nem. Viszont olvasd vissza a tegnap estét itt a fórumban, elég sokan itt osztották az észt a 14 ezerről mára. Írtam, hogy legalább 500 Ft emelkedés benne van, jó long kör lesz. Erre azt írták arcomra fog fagyni a mosoly. :) Most csak kíváncsi vagyok az arcukra. :)
OTP részvényesek ide!