Elég nagy pakk volt, szóval a fele sem kicsi. 18271-es átlagárral zártam. Bróker nem járt rosszul, de valamekkora plusz nekem is maradt. Egyelőre alig mozdult az árfolyam, sőt, most még emelkedik is, semmi forgalom. Ha jön, az mutatja az irányt. Nem leszek rest longba állni, ha úgy látom, hogy fordul. Nem akarok a magam ellensége lenni. Ettől még én innen már alapvetően lefelé várom. Ha a piac fölfelé akarja, nem állok ellen, meg kell lovagolni a hullámokat.
Az a helyzet, hogy a tippjeinket bármennyire próbáljuk is indikátorokra felfűzni, azok úgyis csak tippek maradnak. Mindig lesz, aki (aktuálisan, épp) jobban tippel, más pedig kevésbé. Ezt kár a másik szemére vetni. Én most azt _tippelem_, hogy ma bemegyünk 18k alá, és legkésőbb a jövő héten meglesz a 17,5k is.
Nem kapkodtam, reális volt zárni, nem is a legjobb helyről volt short (450). Tegnap viszonylag erős volt az OTP, ezért döntöttem a felének realizálása mellett. 18K törése adhat igazán jó short belépőt. Ha megtartja, akkor visszapattanhat, ami egy long körre jó lehet.
A magabiztos beírások és a kapkodó kereskedés között én nem látok párhuzamot. Tegnap egész nap 18000 letörését és 17000-re való esést vártad, 18000-et el sem érte. Magabiztos irány és bizonytalanság a kereskedésben, miért van ez? Nem értem!
Ez nem annyira hit kérdése, figyelem a piacot. A felét zártam kis nyerőben a nap végén. Valószínűleg kár volt, ez a döntés a bizalomvesztés mellett tisztességes veszteséget is fog okozni a banknak. Ráadásul visszamenőleg. Emellett DAX határidő piros, USA futik piros. 18K lesz a vízválasztó. Ha nem tartja meg, akkor számítok nagyobb esésre.
Messze van még, de ezek nem túl jó kilátások az OTP számára: https://www.portfolio.hu/bank/20210915/kutya-vilag-jon-a-torlesztesi-moratorium-utan-500780
OTP részvényesek ide!