A nagy eladókhoz szólok, remélem olvassák: Ezen a 25 éves OTP évfordulón méltatlan lenne nem hagyni, hogy a papír visszatérjen a rendes kerékvágásba jóval följebb.
Ricsi résse l le, MOL 0 körül, OTP megugrott +1,26%, DAX 1,09%. MI lehet ebből? Vége az eladói nyomásnak, vagy ismét csak nap eleji felhúzás, hogy adhassák ?
Gratulálok az előrelátáshoz. Szép piros (fekete) gyertya jött le onnan. Ha betölti a mai nyitó rést, merre megy tovább vajon ? Fog-e egyáltalán menni, vagy csak akkor indul meg erre vagy arra, ha megjön végre a nyilatkozat a banki moratóriumról?
Törölt felhasználó2020. 09. 02. 09:05
én már csak arra várok, hogy valahol sokkal lentebb visszavegyem...úgy néz ki ez hamarosan bejöhet
"A járvány és az azt követő válság természetesen nem tett jót az
árfolyamnak, de már nyoma sem volt az előző válságban tapasztalt mértékű
esésnek. A bank tőkeerejét és optimizmusát jelzi, hogy 10-12 ezer
forint közti áron nagy mennyiségű saját részvényt vásárol." Hajrá OTIKA !
Ez csak érzés, nincs infóm, de az srv legnagyobb hatása a napon belüli olykor indokolatlan megindulásokban volt. Mivel én sűrűn dt-elek is, nyilván nem volt jó hatással az idegeimre, amikor egy lassú gyengülés vagy egy fogyóban lévő vevői csipegetés egyszer csak folyamatos vevői nyomásra váltott át. A napi srv átlagárakból is úgy tűnt, nem a napon belüli legolcsóbb lehetőségeket keresik, hanem a lehető legnagyobb hatást az árfolyamra. Nekem nem baj, ha akár egy jó ideig lefelé megyünk, nekem az az optimális, ha viszonylag tervezhető mozgások vannak, mint pl. ez a kb. két hete tartó csatorna is. Ha egyenletes a dolog, akkor lefelé megvan a lehetőség, hogy egyre több papírja legyen az embernek, felfelé pedig egyre több pénze, ha jó döntéseket hoz. Tegnap jó napom volt egyetlen döntés kivételével, hogy 3 után felálltam a géptől, de bent hagytam short nyitásokat 9985-9990-nél. Normálisan esnünk kellett volna még, de az usa visszaemelkedett, emiatt erőre kaptunk, így csak a zárásra estünk vissza annyira, ami ha így nyitnánk ma, éppen a shortzárások jutalékát fedezné :) Csak a mai nyitásig terveztem velük, de ma remélem, kis nyereséggel zárhatom ezeket. Aztán csücsülés tökig papírban és figyelés. 9900 alatt jelenleg nem tudom elképzelni, hogy shortot nyissak, legalábbis a chart alapján, és legalábbis most. Plusz bonyolítja a helyzetet, hogy - bocsi, ez off - tegnap 7195 átlagon vettem egy-két napos céllal jó biznisznek tűnő Ricsit, aztán jól rám ijesztettek a záróárral :) de a prompt üzletek 7170 felett köttettek, remélem, már a nyitás után már pluszban leszek (7300 felett valamivel passzolnám, mert kell belőle a pénz).
EYE stratégia, vagyis Eliminate Your Emotions :) Oti az áprilisban kezdődött telejes impulzív emelkedő hullám fibo 0.5-ét visszavette. Ichimoku egyszer, 27 én jelzett gyenge short zárást (base line-t elérte, bár főlé nem zárt) , de rögtön utána vissza is lehetett venni. Azóta sem jelez, vagyis folyamatos short. https://invst.ly/r-ho5 Hogyan tovább? Indikátor szerint folytatódhat az esés, de azért figyelni kell. A tegnapi nap és a konszolidáció jelezhet fordulási esélyt, de a Kumo cloud még nagyon messze van tőle. Jelenleg a 10.150 körüli lévő base line fölé zárás esetén növekednének meg a fordulás esélyei.
Már nem akarnak drágán venni. :) Én figyelni fogom, ha moratórium hosszabbítás lesz és covid2 pánik, a tavaszi alj simán meglehet, 2021 viszont már jó lehet
OTP részvényesek ide!