majd jól kihozzák a fesztiválos döntésből banki oldalon hogy igazából az emberek nem mennek elherdálni a pénzüket fesztiválon, hanem akkor tudnak mást venni és pörgetni a gazdaságot stb... :P lol. nem lennék meglepve.
A jól hangzik kitételt amúgy nem értem. A számviteli tv szerint az üzleti vagy cégértéket minimum 5, de maximum 10 év alatt lehet leírni. Az Otp ennek megfelelően rögzíti számviteli politikájában az értékelési módszert, melyet a beszámoló kiegészítő mellékletében közzétesz. Ez nem lehet ellentétes a számviteli tv előírásaival. Ez aligha lehet vita tárgya.
Egy indikátor, a Bollinger kapcsán arra gondoltam h a 20 napos egyszerű mozgóátlag helyett inkább exponenciális mozgóátlagot kéne betenni, hiszen az exponenciális előnye h az újabb árf adatokat nagyobb súllyal veszi figyelembe, így talán hatékonyabb lenne a Boll.
Nem ismerem mélységeiben az indikátort. Nehéz brókercéget ajánlani, mert van abban kockázat, ha csődbe megy, szóval csak felelősen, körüljárva szabad dönteni és soha nem más tanácsára. Azt tudom elmondani, hogy többen az ActiveTrades-nél vagyunk, nem hallottam még problémáról (ez a múlt!). EU és Brit felügyelet alatt, negatív egyenleg és tőkevédelemmel ellátva, van Eu (Milano) irodájuk, a kilépés után gondolom az EU ügyfeleket oda teszik át.
Jol hangzik, csak ketlem hogy ez a valasz;-) Az auditor 2019eves jelentes anyagban eleg vilagosan leirja az akvizicios/goodwill-badwill szempontokat 3/6 oldalon, https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Eves_jelentes_2019_4.pdf es a 185. oldalon talaltam is tablazatokat, de persze a lenyeget nem latom benne.
Ne személyeskedj kérlek, maradjon mindenki inkognitóban légyszi! Dryan, devizapároknál a Parabolic sar-t érdemes használni? Melyik brókercéget ajánlod cfd-hez és devizához? Azért kérdem mert jelenleg csak a Randomnál van számlám.
Egy barátom írta ma: "Elszántság nélkül csak közepes/gyenge teljesítményt lehet nyújtani bármilyen területen. A kereskedésben lehet csak gyenge/nagyon gyenge teljesítményt." Nyomulás lehet az elszántság egy formája, amikor nagyon akar az ember tanulni, ha kelletlen is, mindenképpen becsülendő olyan kevesen vannak, akik hajlandóak is tenni a sikerért. Ha beszélgetünk és nem odamondogatunk, akkor az lehet építő, mindenki tanulhat. (én is azt teszem, az FRSI pedig egy különlegessége ennek a topiknak Macival). Szóval kotnyeleskedj nyugodtan! :D
Nem gondolkodok abszolút értékben emiatt nem neveznék most meg egyetlen konkrét dolgot sem, mert a tényleges támasz/ellenállás csak utólag derül ki. Amit írtam azt úgy értettem, hogy elindul felfelé és megkeresi a korlátját és leteszteli azt. Az abból fog látszani, hogy a chart mutatja, hogy egy ponton látványosan megtorpan, ahonnan vagy lefordul vagy nagy forgalommal áttöri. Hogy ez az SMA50 lesz-e vagy egy trend csatorna felső vonala, esetleg egy Bolli tető azt most nem tudnám megmondani, de nem is releváns egyenlőre, mivel nem az a célom hogy kitaláljak egy árfolyamot, hanem az, hogy valószínűsítsek egy irányt. A többit majd a stop loss elintézi. vagy én ha úgy látom, hogy a skalpolok. A kérdésedre mégis válaszolva az SMA50-et egy lehetséges releváns korlátnak tekintem. Annál szerintem első körben most nem megyünk feljebb, de már hamarabb is fordulhat.
Sorry, én is sokat tanulok. Véletlen sem szerettem volna megbántani senkit, lehet csak nekem fura kicsit Milán "nyomulós" stílusa. Időnként kérdez az ember, azzal nincs semmi baj. Amúgy meg nem vagyunk egyformák, ezt is elfogadom. Meg a Drian által leírtak igazát is. Szóval kár volt belekotnyeleskednem az ügybe :D
Sorry, én is sokat tanulok. Véletlen sem szerettem volna megbántani senkit, lehet csak nekem fura kicsit Milán "nyomulós" stílusa. Időnként kérdez az ember, azzal nincs semmi baj. Amúgy meg nem vagyunk egyformák, ezt is elfogadom. Meg a Drian által leírtak igazát is. Szóval kár volt belekotnyeleskednem az ügybe :D
Ühmmm ... Ez bizony szelence a javából. :) Én itt kezdtem a tanulást ezen a fórumon és máig tisztelettel gondolok azokra akik kinyitották a TA világát előttem. Most pedig kimondottan örülök és megtisztelőnek tartom, hogy az egyik "tanárom" megjelent és aktív tagja lett ennek a fórumnak.
OTP részvényesek ide!