megzavart az új profil képed :-) , és késön vettem észre,hogy te vagy az, bocsánat! azóta már értelmét vesztette a dolog. Otp-ben nem indítottál pozit?
én jelenleg pozi nélkül vagyok, nem inditottam még új shortot. most egyelőre mindent megcsinált az árfolyam amit elképzeltem úgy nap elején, felső határt teszteltük, alsó határt teszteltük...inkább figyelem hogy esetleg lesz-e esély újabb 50-70 forintos elmozdulásra, valamelyik irányba. kivárás részemről
Soros, migráncs... Ha TA-t nézzük, akkor egyértelmű a kép, ha a fundát, akkor az államháztartás hiánya, a gyenge GDP, az EU autóiparának hanyatlása (új autó vétel -43%), a magyar GDP-ben a turizmus 10%+ áttételes szerepe, a rossz gazdasági struktúra, ami egy válság esetén extra problémát jelent, az illiberalizmus , az OTP keleti kitettsége, ami korábban (2008) a nyugati bankokat is megviselte, egy várható bankadó 3.0, van elég ok és lehetőség, amiért itt van most az OTP ára, a 20%-os srv-vel együtt is. Inkább menekülnek a külföldiek a papírtól (erősen gyengülő forint, gazdasági kilátások).
Azért az elmúlt napok tapasztalatai azt mondatják velem, h a következő pár órában 10850 és 10900 között fogunk megőszülni :) Azt miért lehet, h egyszerűen kikapcsolták a robotokat is? Itt egy jó shortos robot pár száz millából is 5-600 forintokat tolna le az árfolyamon kb fél óra alatt.
Amcsiban a forgalmak a válság előtti duplájára ugrottak. Éves szinten a többszörösét lehet keresni a tőzsdén, mint az itthoni papírokon. Egyértelmű, hogy lufi fújás zajlik. A pénz oda megy. Az OTP már nem story, látva a m.o-i gazdasági környeztet a Forint gyengélkedését. A chartok alapján szerintem 50/50% az irány, még nem dőlt el. Én most kivárok, mert ezt a langyos vizet nem tudom megkereskedni. Ha eldől az irány akkor lehet megint egy 1000-2000-es elmozdulás. Jelenleg nincs pozim, várom a trend kialakulását.
nem szabad elfelejteni ,hogy a tech pappírok dübörögnek,és nem a bank szektor van új magasságokban. kb. arányokban ugyan olyan mélységben vannak ott is a pénzügyi pappírok(bankok,brokercégek stb) az s&p futures inkább a napon belüli kereskedéshez mankó, ezt egy párszor már leírtuk a Maci-val de 100%-ban nem megbízható mint semmi más sem.Miért kell ezt szinte minden nap megerősítenünk,hogy mennyire kockázatos és kiszámíthatatlan akár még 5 percre előre a jövöt megmondani? kizárólag valószínüségek alapján összesítjük a lehetőségeket.A mai napra 90%-a valószínűsége,hogy kicsi gyertyát kapunk, az eddigi mozgások alapján, de még 6 óra zárásig!!és ez a szín egyelőre fekete...hiszen nyitó ár alatt vagyunk.
OTP részvényesek ide!