Pl. az előző felfelét az rsi óráson kb. 14300-nál erősítette meg, az enyéb meg 350-en, a mostani lefelénél pedig az rsi is és az enyém is kb. 14500-nál erősítette meg a shortot.
Nem saját, investingen is ott van, de titok, mert ha sokan kezdik el használni, akkor már nem ér semmit. Egyébként kb. olyan mint az rsi, csak valamivel lassabban jelez, így megbízhatóbb, viszont az aktuális hullám elejéről lemaradsz. Ha az rsi 50-es szintjét használod megerősítőnek (long megerősítő ha 50 fölé megy, short ha alá), majdnem ugyanott vagy.
Ben sok idom van a kereskedest figyelni, de del korul en is ugy ereztem itt a fordulat. Szoval bele is vettem a Tl43-ba. Remelem a jo hangulat rank ragad az USA-bol...
Ja, vagy hogy annak a B-jét rövidelled? Mi bajod van azzal? Csúcsról nézve 19. gyertya alj, onnan ötödik gyertya csúcs, majd 19. végén alj. 19-5-19. Nem rossz arány az. Egyébként is. Az csak a negyedik pokol kapu őrzője. :) Teoretikus ez az elképzelés. Lehet? Nem lehet? Nem, mert rövid a B? Akkor zárjuk ki, vessük el mint lehetséges kimenetelt. Ezen ne múljon. Először csináljuk meg a 13 800-at ha lefele várjuk. Ha netán esetleg ott járnánk, no akkor majd megnézzük mi is a helyzet ezzel a rövid B-vel. Engem most csak annyi érdekel hol lehetünk "csütörtökön"? Akkor úgyis fordulni fogunk. Remélem ...
Óráson ez elmegy, de napost tettél fel Hortobágy előtt.( Könnyen szaladgálsz oda Debrecenből), abban a 149xx- as csúcsról Y-ig volt "A" és Y-tól 1-ig volt "B". (monohullám) mindössze 4 gyertya naposon. Ez az aránytalan szerintem.
Nos akkor amiben egyetértünk. Én sem tudom elképzelni a most tavaszi 12 000, pláne az az alatti árfolyamot. A 13 800 viszont meglehet. A 13 200 necces, de beleférne még az is. . Készítettem egy rajzot, ezen szerintem jól látszik én hogyan tagolnám és számoznám a mozgást az ATH-ról. Szintén csak az órás záró árakat ábrázoltam. Egyelőre semmi esetre sem nevezném a 14 060-as eddigi aljat A-nak. Szerintem így tagolva egy szép egyenletes mozgás képét kapjuk, nincs ebben semmi torzság. https://invst.ly/pn-4i . Ha majd véget ér ez a lejtmenet mizéria és kibontakozott a teljes formáció, no akkor majd visszatérhetünk arra, hogy melyik aljat-csúcsot minek nevezzük. Addig olyan ez, mintha arról vitatkoznánk hogyan hívják a pokol hetedik kapuját őrző ördögöt. . Hát néztem én is, hogy mit fog csinálni 14 230-nál ... Aztán kiugrottam Hortobágyra megfordulni. :) A gondom viszont az, hogy ezt innen lefele is felfele is lehet folytatni. Hol is állna meg máshol? . FRSI-ből, napi szélsőértékek alakulásából az jött ki, hogy holnap 14 020 és 14 360 között kellene mozogni. Sormintát figyelve (péntek bejött, hétfő kuka, kedd bejött) a holnapra vonatkozó ezen várakozásomnak nem kellene bejönni. :)
Maci, visszanéztem a mozgóátlagokra és fibokra célárazott eséseket. Őszintén szólva erős kétségeim vannak, hogy C vagy akár Y 1 hónapon belül ( de tulajdonképpen semmikor osztalék fizetésig) 12000-ig mehessen. Ez a mai OTP esetében teljesen irrealisztikus elképzelés. Sokat beszéltünk a mono hullámok előfordulásáról. Na itt a B , de lehet 2-es is, nekem mindegy ,de egy teljesen szabályos 20 gyertyás A után 4 gyertyás mono hullámként mértéktelenül aránytalan.A jobboldalon meg 2 gyertya... .Ahhoz viszont gratulálok, hogy a déli fordulót szinte percre belőtted. Csak ne nagyon menjen alá, mert most azt próbálgatja.
OTP részvényesek ide!