Hát azt biztos nem, az alapkamat emelése jó az otp-nek. Tavaly február tájékán volt egy Nagy Márton nyilatkozat, ami utalt az emelésre, otp rögtön kilőtt.
Hello. A tegnapi záróval nálam még mindig shortot jelez, túl van adva ugyan, de attól még mehet lefele. (Nehéz megbecsülni, hogy mikor jeleznének újra longot, most kb. 600 felett talán.)
Most ugrik a majom a levesbe, ugye volt róla szó, hogy a kínai megállapodásra lehet hogy hírre adni reakció lesz, viszont egyelőre nem így néz ki. Ha a nagy kiszálló emiatt adta, akkor elvileg most be kéne fejeznie.
Kötési ár adott az erste oldalán minden certinél. 13639 a tl 44 kötesi ára ebből kivonod az alaptermék otp árfolyamot például a 14239 et és meg kapod az általad kívánt certi árat. Így kell számolni.
Pedig egyszerű, ugyanannyit mozog forintban, mint az OTP. Ha az OTP megy 100 pontot akkor a certifikát is. Ha a certifikát vételi oldala most 14500-nál 900 FT, akkor 14239-nél 639 környékén lesz.
A TL44-nek mennyi lesz az arfolyama kb kiutesnel? Azt hogy tudom kiszamolni? Ertem en ha az Otp arfolyama 14239 kiutesre kerul, de ez a certibel milyen arfolyamot jelent? Valahogy meg soha nem sikerult ezt megfejtenem...
Trükk nélkül, valahogy így kellett volna mozogni https://invst.ly/pim87 Most aztán lehet vakarózni, hogyan szuperpozicionáljuk azokat a vektorokat, illetve mi lehet a kereskedő-robotalgo szándék a következő 10-15 órában.
Ümm ... Azért az ATH-ról nézve kicsit más a leányzó fekvése ... Aszerint már a harmadik eladási szakaszban vagyunk kereskedési jellegzetességet tekintve (beszakadási pontok). Ráadásul az első 161%-os FIBO szintjénél járunk. https://invst.ly/pilxn Van még néhány érdekesség ezen a rajzon ... . Mi a várakozásom? Hamarosan indulnia kell egy felfelé irányuló hullámnak, de nem tudom honnan. Nagyon nem is érdekel, mert az ATH-ról történő lejövetelnek még nincs itt a vége. A december közepén vett TS certiket így továbbra is tartom - mostanság érik duplájukat. A felfelé irányokat igyekszem elkapni rövid TL vételekkel és eladásokkal (tegnap vettem, a 161% csak 161%). A TL44 egész jól tud hozni most a konyhára, de sajnos pont a kiütési szintjéig (14 230) mutat több jel is. Necces, nagyon necces vele kereskedni. Szigorúan stoppal szabad csak. FRSI meghülyült, kiesett a szinkronból. Napos előrejelzésre tök alkalmatlan, de a hosszabb távú fordulókban is három napot téved. Most azt súgja, hogy a jövő hét kedd környékén várható egy lokális alj, de nem hiszek neki. Hamarabb lesz az.
Mondjuk az OTP-s gyertya azért utólag sem volt nagyon erős (vagy nem látom). A Richter az valóban szép volt :). >A rossz nyitás viszont határozottan viszi a pénzt. Ez igaz, de azért nehéz elkapni a jót.
Nem félek. Konkrétan: a 13800-as beszállót november 18-án elbénáztam, utána pedig ATH -n illetve annak közelében nem mertem beszállni. Azon kívül, hogy elszalasztottam egy komoly (kb. 11%-os) OTP emelkedést, semmi tragédia nem történt. A Richternél jobban figyeltem, és dec. 12-én 6000 forintnál nyitottam longot (jelenleg 9%-nál vagyok, de volt már 11% is). A lényeg, hogy nincs "soha vissza nem térő alkalom", és ha sikerül a jó belépőt elkapni, akkor kevésbé izgalmas a pozició tartása illetve zárása (legfeljebb egy kicsivel) kevesebbet nyerünk. A rossz nyitás viszont határozottan viszi a pénzt.
Mindegy, hogy meddig megy le, longot csak napon túli megerősített emelkedőben nyitnék. Napon belüli kereskedésben bármi lehet, ahhoz "hozzá sem tudok szólni".
Érdekes volt ma (az Orosz Kormány lemondásáig) hogy ha a nyugati tőzsdék éppen felfelé mentek, akkor az OTP pont lefelé. Ilyenkor nem lehet hogy valamelyik alap, vagy valamelyik index éppen valamilyen átsúlyozáson megy át? Egyébként a Lengyelek is lefelé mentek. De szerintem holnap fel. Nincs semmilyen fundamentális ok hogy lefelé menjen. kiváló elmúlt és és még kiválóbb kilátások.
OTP részvényesek ide!