De amilyen suttyók, megint megfogják majd 300-320 környékén. Elvileg a dax is hasonló, ott is egy harmadik megy le (csak mi nem követjük, ahogy a múltkor se).
Inkább Macit kéne kérdezni, én elliottban műkedvelő vagyok. Elvileg ha korrekció, akkor kettő megy lefele, egy meg köztük felfele, tehát a 11740-es csúcstól volt egy le és egy fel, és elvileg most megy a harmadik C lefele, aminek kb. 11050-11250 között kéne végződnie. Ezen a harmadikon belül is a 11550-es csúcstól volt már egy le és egy fel, elvileg tehát itt is most megy a harmadik le.
Igen, emlékszem rá. Amúgy meg nem teljesitő hitelállományt eladni egy teljesen rendben lévő dolog. Ezek kezelése nem a bankok feladata és nem is értenek hozzá. A világon mindenhol profik foglalkoznak ezzel. Ezek közül kevesen vannak a tőzsdén (én az Intrum Justitia AB svéd céget ismerem, van is részvényem tőlük.) Az akkori cikkedben viszont azt feszegették, hogy az eladások mennyire voltak jogszerűek, amin akkor is csak csodálkozni tudtam. Ha valaki nem törleszti a szerződésszerin a hiteleit akkor megszegi a szerződést. Ezek után a szerződés és a jogszabályok szerint a bank megteheti, hogy felmodja a szerződést, azaz már nincsen szerződött partnere, de van egy követelése a volt szerződéses partnerével szemben (jó esetben vannak biztositékok, pld jelzálog, kezesek stb.) Igy a volt partnere már nem veheti rossznéven, hogy tartozását nem a jól ismert (és átvert) bankja, hanem más hajtja be rajta. Ha jól emlékszem pont ez a kellemetlenség volt az ami miatt a bedőlt hitelesek felszólaltak.
OTP részvényesek ide!