21ezer db rv-vel lenyomták 100 forintot.....Csányi már jó pár napja nem vett....senki nem akarja ezt most támasztani, pedig a múlthét forgalmához képest nem kellene nagy mennyiséget vennie
Persze, az a kérdés, hogy milyen árszintnél jön friss pénz. Tavaly nyáron valamelyik amerikai (MS,JP??) 8500-nál vett bele kb. fél millió darabbal, akkor az kb. 1,7-es p/bv volt.
Március óta ez megy,egyre kisebb felkörökkel és egyre alacsonyabb szinten.Télen volt egy pánikvevő hullám,senki nem akart lemaradni,de azt a 800-1000 pontos pattanást a nagyok eltették és nem nagyon jönnek vissza sajnos...
" Lehet, hogy Csányi (és a többiek) már felszívták a nagy eladókat." emelkedéshez inkább vevő kellene ..igazi vevő friss pénzel..........ebből eegyre kevesebb lesz.....hogy fogynának el az eladók??Inkább kiállnak aztán ha feljebb megy az árfolyam öntenek....
Nem tudom már mikor volt itt (de nem régen), valamelyik alapkezelő mondta, hogy 9500-9600 tájékán jó vétel az otp. Jellemzően a nagyok továbbra is P/BV alapon értékelik és az utóbbi pár évben 1,6-1,7 tájékán forgott normál esetben. 90 milliárdos q3-mal az egy részvényre jutó érték kb. 6000 lehet, ez 9600-10200, tehát én is arra saccolok, hogy 9600-nál már be fog lépni egy jelentősebb vételi erő (aztán, hogy ez mire lesz elég, passz). Az utóbbi napokban eléggé leült a forgalom (nem úgy tűnik, mintha már nagyon adni akarnák), ráadásul már szeptember vége van, október meg inkább emelkedő szokott lenni. Lehet, hogy Csányi (és a többiek) már felszívták a nagy eladókat. A hetes és havi korrekcióhoz: tény, hogy értékben igazából mélyebbre kéne mennie, viszont időben már akár kész is lehet (kb. hat hónapja esik).
Akkor koppintottál...Ad sehol nem volt az OTP fórumban 1 évvel ezelőtt...... Ha valami bosszant az a fejlődés hiánya...... Hogy milyen pozim van OTP? Még mindig tl és ts.... ts ből a drágábbik fajta....tlből az olcsóbbik..... persze a tl akár ki is üthetik........de azért van a 2 irány nálam jelenleg.....persze ha az erste nem baxakodik a certivel akkor tl már nem lenne....de pici haszonnal nem vágtam ki mert visszavenni a párszázas certit JELENLEG nem lehetne......kockáztatunk.......
Maci, hát necces! Fundamantalis alapon 10-max 15%van benne jövő évre. Az azért nem olyan nagy diszkont.Nem a történelmi maximumok ideje közeledik. Az USA ban most van, innen valszeg lefelé inkább középtávon. Namost, ha lesz ott pár nagyobb korrekció, akkor az nálunk is beüt majd szépen. Én, ha nagy portfolio kezelő lennék, biztos hogy nem vennék OTP-t, most. Osztalék szelvény vágásig még van kb 8 hónap. Addig mèg megyünk le, az tuti!Ráadásul, ha itt azt látjuk, hogy nehány 100 millióval komolyan lehet az árfolyamot mozgatni, akkor a longosokat(és persze a shortosokat) simán ki lehet rázogatni a pozíciókból bármikor.A kishalak pénzét gond nélkül el lehet szedegetni. (szerintem most ez folyik) Ami meg a következő éveket illeti, asszem egyet lehet érteni azokkal az elemzőkkel, akik szép lassú és aránylag hosszú recesszióra gondolnak majd, ami nem lesz olyan mély szerencsére mint a 2008-as, de belassul az egész.
"Az Ad volt ... Mármint aki hasonló gondolatot fogalmazott meg: "ebben a helyzetben az a legjobb ha hátralép az ember egy pár napot és
megvárja hogy a piac döntse el az irányt ne Ő akarja kitalálni........" . Ui: Mi ez a hangulat? Tüskés vagy. Netán longban csücsülsz?
1.ha az ember nem találkozott még egy helyzettel az nem jelenti azt hogy eddig ilyen helyzet nem volt..inkább azt hogy még sok a tapasztalnivaló. 2. kb 10 hónappal ezelőtt hasonló helyzetben volt az OTP.....akkor a tapasztalt Maci mit mondott a buzgó ám tapasztalatlan Longforevernek-meg a többieknek: ebben a helyzetben az a legjobb ha hátralép az ember egy pár napot és megvárja hogy a piac döntse el az irányt ne Ő akarja kitalálni........ Én még emlékszem ezekre a szavakra.......
Nem tudom mit akar az Erste. Ha ütik a certit az jó neki. Elvileg ... Kibocsájtási ár 1 Ft. Minimum 300 fölött adta el és maximum 270-280-at kell érte adnia. De ez aprópénz egy ekkora banknak. Nagyon kell itt számolni. A részleteket egyedül ők ismerik. Megéri-e befektetni a kiütésbe? Ott azért vevő is lesz. Lehet többet visz mint hoz. . A jelenlegi helyzettel én még nem találkoztam. Vagy nem figyeltem fel rá. Az, hogy elfogyjon egy certi nem sűrűn fordult elő.
OTP részvényesek ide!