Elnézést, Ptrochelli üzemmódban voltam és csak most keveredtem elő. Igen, lehet, hogy csak ennyi volt a felhúzás. Többre nem is nagyon számítottam. Este írtam, hogy reggel longolni akarom, de csak napon belül.
Szia Ad! :) Örülök, hogy idekeveredtél! . Indikátorok alatt sokkal több mindent értek mint a TA-s többség általában. Pld a napi szélsőértékek (nyitó, záró, min, max) előző naphoz képesti változását igencsak kevesen nézik. Pedig sokat mondanak ... Nekem ez is egy indikátor. Nézek alakzatokat is. Árfolyamban, indikátorokban egyaránt. Időnként sokat mondanak. Vannak olyanok, amelyeket már elnevezett a TS-s szakirodalom. Vannak olyanok melyeket még nem. Van aminek megtanultam a nevét, van aminek nem. Nem érdekel más hogyan hívja, a magam elnevezéseivel jól elvagyok. :) . És igen, a vizsgált tf nagyon fontos. Hasonlóak azok a mozgások minden tf-en de az adott tf-nek megfelelő időtávon lépni is kell. . Természetesen ezeket a gondolatokat ugyan Neked címezve írtam le, de egyáltalán nem Neked szánom, hanem az esetleg kezdő olvasóknak. Mi régebbi motorosok vagyunk ennél ....
Értem, tény hogy nem néz ki szépen, viszont fundás alapon már nagyon le van nyomva, ugyanakkor az idei esése egyáltalán nem lóg ki, az európai bankszektor is kb. ekkorát esett és ha az olaszok tovább izmoznak (és Trump, törökök, stb.), akkor sajnos lemehet teljesen irreális mélységekbe is.
Nem alakzatokat, momentum konfigurációkat kereskedem, de oda szoktam figyelni rájuk, ua. nincsen statisztikai adatom rájuk. A kontextusban ugyanakkor jól illeszkedik, még akkor is, ha egy kisebb felkör esetleg beleér (10500), de ha ez az egész csak egy a hullám, akkor az lehet gyors is, ráadásul letörte az F61-et, azt pedig az OTP nagyon tiszteli. (Napos HS is alakulhat, ami alátámaszthatja a lefelét, még akkor is, ha csak egy c of B lesz és még felmegyünk az említett zónáig, ua kicsi esélyét látom, az alakzatok egymást triggerelhetik lefelé)
Nem nagyon alakzatozom, így csak pár dolgot nézek, viszont ez megmaradt, hogy 2-4 gyertya az ideális, ha négynél több, akkor már gyanús (persze ettől még bejöhet). A hetes fej-váll viszont tényleg ronda és sajnos nagyon passzol ahhoz, hogy a C-ben járunk lefele.
Igen, értem, van akinél van ilyen szűkítő feltétel (szívesen fogadok esetleg más hasonló feltételt, amitől jobb a prosperáció). OTP vs Bulkowsky példa Nem zárom ki, hogy hatásfok növelő, ha ilyen korlátozást használ valaki a kereskedésében. Bulkowsky ha jól emlékszem az alakzat idejére (napos chart) max 3 hetet ír, ha annál hosszabb, akkor kell másban gondolkodni.
Megerősítést kap, onnan már nincs kérdés, meg kell húzni a ravaszt (tradelni kell, áll a belépés). Ez mindenkinél mást jelenthet, a saját szűrő feltételeinek való megfelelés. Lehet ez egy gyertya alj kivétele, vagy alázárás, egy mozgóátlag letörése, egy lower low/vagy higher high, egy fordulós gyertya alakzat, egy indikátor érték, mozgók keresztezése. Az amit a trader kereskedési rendszere leír, változó lehet az egyes tradereknél, ki mit illesztett be a saját rendszerébe.
OTP részvényesek ide!