A 10 % növekedés benne van, a nagy kérdés az értékelés, ha emelkedik a kockázatmentes amcsi hozam, akkor ez se biztos, hogy továbbra is 10-12 p/e között fog mozogni. Viszont ha a kamat-marge növekedésnek indul, akkor az bőven pótolhatja.
Próbálok arányokat feállítani az eszmefuttatásod alapján: A 17-es 30%-os eredmény növekedés 8400-ről 10700-re vitte az árfolyamot.. Ha a 18-as eredmény növekedés csak a fele lenne a 17-esnek (kb 310 Mrd ) ami talán reális várakozás, akkor az hozhatja az 1100-1300 Ft árfolyam emelkedést. Ez ugye akár új ATH.... Ez pedig a longos trendben maradást jelenti.
Abszolút értelemben nem lenne rossz ez az eredmény (dicséret illeti mind a dolgozókat mind a menedzsmentet), de a növekedési ütemet tekintve gyenguska. Ha Q2-re nem jelentenek legalább 90-95 md adózás utáni eredményt mitől száguldanánk tovább? . Régóta vesszőparipám ez. Nem tudjuk megismételni a 17-es eredmény növekedést (cirka 30%). Akkor miért is várjuk, hogy az árfolyam ugyan úgy nőjön tovább mint az előző években? Még tán fundásan is indokolt a korrekció? Nem jelenti ez azt, hogy vacak bank lenne az OTP. Egyáltalán nem. Egyedül csak annyit jelent, hogy elérkezhetett a spekák realizálási ideje. "Nem növekedünk, tehát adunk." Addig amíg megéri adni. Aztán majd persze venni fognak ők is. No meg a shortzárók. :) Leszünk még 11 780 fölött, csak azt nem tunni előtte hol lesz az alj.
Nem gondolom. Ahányan vagyunk annyi féle képpen látjuk. Ennyi. . Amit
felrajzoltam figyelemfelhívás gyanánt egy forgás szimmetrikus mozgás is
lehet. Vájt Ellisták ismerik ezt, de kevesen vannak. (Magam nem sorolom
közéjük.) Egyszer már felfigyeltem erre a jelenségre az OTP chartjában.
Szóltam róla akkori tanítómnak, Nyominak, ő tovább passzolta Ad-nak,
aki konzultált Cimballival. Ő volt az egyetlen aki ismerte ezt a fajta
mozgást. Egy baj van csak: nem emlékszem a magyarázatra. :) Van
persze másik gond is: Koránt sem biztos, hogy ez is az az alakzat.
Csalódtam már eleget a TA-ban. Van amikor működik, van amikor behal.
Hát éppen ez a gondom. EWP, TA alapon egy baromi mély (térben és időben) korrekciónak kellene következni amit egyáltalán nem támogat a fundás várakozás csak a speka. . Ui: speka alatt az árfolyamnyereségre játszó "forró" tőkét értem. Azok egyszer realizálni fognak, mert realizálniuk kell. Olyan mint a csúcsidő. Annak a realizálásnak pedig semmi köze a fundához. A jó fundás várakozás csak elősegíti a realizálást. Lesz aki megveszi, van kinek eladni komolyabb esés nélkül. . A december 5 óta tartó (9830-11780) emelkedésnek már több mint 61%-át visszaadtuk. Mi a helyzet a közben vásárlók stop szintjeivel?
Én továbbra is azt mondanám, hogy bár korrekciók mindig lesznek, azért elsősorban a funda dönt. Ha idén és jövőre 10-10 %-kal növeli a bevételét (erre van esély), akkor ez még inkább felfele fog menni.
OTP részvényesek ide!