Van német kormány, viszont rossz az olasz eredmény és Krumpli most a német autógyártókra dumált valamit, futik vissza is esték a pénteki emelkedést, nem túl biztató.
Bennem is vívódik a TA-speka és a fundás várakozás. Az első szerint hatalmas perecnek kellene jönni, de ezt nem nagyon tudom fundásan indokolni. Mondjuk nagyon száguldani sem kellene fundás alapon sem. Sok függ a Q1 és a Q2-től
Nagyon jó ábrák.:) Q2 és q3 tavaly nagyon erős volt és q4 is erősebb a szokásosnál, tehát most egy gyengébb q1 is belefér. Nem tudom, nagyon függünk a kinti hangulattól, de ha egy cég a várakozásoknál jobb eredményt közöl és a vezetés is biztató kilátásokat fogalmaz meg a következő időszakra, akkor az általában inkább long szokott lenni. Szerintem 10 ezer most a végső alja és nem kizárt, hogy el is megy odáig, de most már inkább egy 10700-as aljat tartok valószínűbbnek.
Abban bízom, hogy valamiféle megállapodás talán már köttetett az olaszokkal, de én például megvárnám egyrészt a 2017-es záró mérleget az árazáshoz, ezen felül az auditálást is, hogy csökkentsem a kockázatot. Ki a fene akar még albán vagy moldáv bankot venni ? :) Ahol meg állami privatizáció van, ott nyílt verseny nélkül nem megy a dolog.
No az utolsó rajz https://invst.ly/6tdkn Ennek lényege a 12-es
növekedési csatorna továbbvetítése amibe most tértünk vissza. Mehetnénk
tovább a felső szélén, de az alsón (vastag fekete) sokkal valószínűbb. Az
sem elhanyagolható, hogy a többi naggyal együtt (DAX, SP) 11
szeptemberétől kezdett emelkedni és egyszerre fogtak csúcsot 18 január
végén. Mindegyik más utat járt be közben, de az utolsó alj és az ATH mindegyikben egy időre esik. Közös ATH idő eddig nem volt .... . Jó a funda, jó a funda, tökéletesek a kilátások de a spekát azért nem kellene közben elfelejteni.
Hülye TA-s ne forogjon ilyenkor maga körül? https://invst.ly/6td6g Azok a piros vonalak tök egyforma nagyságúak. Az ár pedig rajta van a decemberi zárók vonalán. . Teljesen más jelenségeket figyelembe véve a Q2 záró kellene valahol 12 200 körül legyen. És alulról kellene oda jutni ....
Ezért ... http://keptarhely.eu/images/2018/03/04/v00/20180304v00nkb4kk.png 14Q4 óta így alakultak a negyedéves eredmények és a záróárak. Az utolsó piros pötty a 17-es eredmény. Onnan így mozogna 18Q1-re ha 93 md-os eredményt jelent és az árfolyam akkor 11k lenne. Kicsi a valószínűsége, hogy a 18Q1 pötty sokkal a zöld vonal felett legyen ...
Miért kéne? A 10-12 ezres sávhoz 280 körüli eredmény kéne idénre is, q1 és q4 10-15 milliárddal szokott kisebb lenni (rendkívüli tételek nélkül), ha kihoz 65 milliárdot, akkor simán hihető, hogy q2-q3-ban meglesz a 75 és q4-ben a 65, és már meg is van a 280 milliárd. A rendkívüli tételekhez meg annyit, hogy van rájuk puffer, egyrészt a horvát bank 4 havi 8 milliárdja és az új román ki tudja mennyije, másrészt a tervezett 10 százalék növekedés. Múltkor amikor leestünk 9600-ig úgy saccoltam, hogy elértük a nagyok ingerküszöbét, most ezt a szintet kb. 10700-ra tenném. Hétfőn (zöld dax mellett) mindenképpen számítanék egy felfelére, viszont én is attól tartok, hogy a daxban lehet még egy lefele kör a héten.
Ugyan mar....nem hulye o...pontosan tudta mekkora teruletet vehet el ami meg belefer a nagyhatalmi jatszmakba...ha o biztos lett volna hogy megteheti azt a lepest akkor megtette volna....ez inkabb diplomaciai erofitogtatas...mint nalunk...patikamerlegen volt kiszamitva eddig is hogy mennyire lehet unortodox donteseket hozni...
OTP részvényesek ide!