Nálam ez 8045. (8410-8155=255; 8300-255=8045)
De ez nem műszaki chart, lazán eltérhet a várt értékektől. Ott van az AEF tényező is. Arról meg nem is beszélek, hogy ez csak egy szint a várható 4-ből.
- normál FIBO 161%: 8k környéke
- Fibkit 61%, 100% (8045) és 161% (kb 7900)
Ha így van, akkor elképzelhető hogy azért tartanak szünetet hogy a naivak, mint én, beszálljanak hogy fordulunk és kis pihi után adják tovább elbizonytalanítva a mostani beszállókat.
Nekem mindig összeesküvés elméleteim vannak! :-)
Nem akarlak sürgetni, de nincs még osztiverseny eredményed?
Mikor tettük meg ezt a fogadást?
Akartam én akkor szólni, kár, hogy nem tettem.
1, Súlyozni kellene az oszti eltérést. Itt néhány forintról van szó, míg az árfolyamban több száz is lehet.
2, Az alj és a csúcs várakozás 2017 egészére, vagy a fogadás időpontjától szól?
1)En ugy gondolom, hogy ervenyes a korabbi, nagyjabol 4 hete tartott allaspontom: OTP-nek fel kellene pattannia innen. OTP fo iranya febr.21 ota lefele van, de most korrekcio kovetkezik felfele. A top 9400 ota a 7925 ar vagy egy A-B-C korrekcios hullam alja (ALT2), vagy egy 1-2-3-4-5=1 sorozatban a (3) alja volt (ALT1) . A kovetkezo hetekben ki fog derulni, melyik.
Ha az elso, akkor most egy (a-b-c) korrekcios sorozatban lehet felfele, es mostanaban er le a sorozat 2/3 resze tajan a (b) aljara. Kovetkeznie kellene egy vidam (c) hullamnak felfele.Van egy Apr.11-i oras chartom, ami pontositja is az utolso par nap (b) hullama alapjan, hogy kb. meddig varhato?
link
2)A nagyfiuk nem pf cikkek cimet szoktak figyelni. Semmi hatasa nincs annak arra; az csak hangulatot tukroz, es contrary jel, ha egyaltana az. Inkabb orulni kene a negativ cikk-cimnek, ha valaki bull. Felesleges amiatt haborogni.
Bár nekem címezted, de vélhetően Pomperjnek szólt:)
Számolgattam este, én úgy látom, hogy per pillanat egy befektetőnek (feltételezve, hogy az USA stagnál) az alsó korlát 7800 (a kbc 1,5-ös P/BV-jével, ami igazából már diszkont ár), a felső 8700 (az év végi várható árfolyammal 1,6-os p/bv-vel és 7,5 % elvárt hozamdiszkonttal). Az alsót nagyon erősnek látom (elvileg ilyen diszkontnál már nyugodtan veheti saját magát), tehát semleges környezetben szerintem ez alá nem mehet, a felső gyengébb, tehát azon túlszaladhat.
P/E alapon 10-12-es előretekintővel 830 forintos várható eredménnyel 7,5 %-os diszkonttal per pillanat 7677-9213 forint.
A 7,5 %-os diszkontot favágó módszerrel számoltam, abból kiindulva, hogy 10 % hozamot várnak el tőle (10-es p/e), tehát a maradék 3/4 évre 7,5-et. Természetesen, ha a hozamelvárás kisebb (pl. 12-es p/e-vel értékelik), akkor az árfolyam is nagyobb.
Egyébként ha tényleg megvenne 70 millió részvényt (biztos, hogy nem fogja még a 10 %-át sem) akkor egy éven át fel tudná szívni a mostani napi átlagforgalommal az összes eladót.
Nem biztos, hogy egy platformon vagyunk.
Otika keresi az alját honnan forduljon. Lehet már láttuk, lehet lenéz akár 7800-ra de mindez teljesen lényegtelen, felfele az irány csak előtte bohóckodik itt egy keveset. Továbbra is tartom, hogy long vételeket kell elhelyezni a lehetséges fordulós szinteken (8040, 7980), de hagyni kell még lentebbre is két pakkot.
Csak az a hónapos chart, csak az ne lenne .... Lehet még lebegtetni egy-három gyertyán keresztül, de le kell hozni a stochit. Viszont egyetlen egy indikátorból sem lehet visszaszámolni az árfolyam konkrét értékét. Csak annyit lehet kijelenteni biztosan, hogy abban a stochi lehozós időszakban nem fog emelkedni.
Fundásan miért lenne gond? 220-230 md forintos nyereség lazán hozható évente. Az ilyen szintű eredmény esetén eddig a piac 8000-8700 forintot adott részvényenként. Miért lenne ez az idén másképp? Az eredmény pedig stabilizálódni látszik, sőt enyhe emelkedést is mutat évről-évre. Kicsit ugyan magasnak vélem a saját tőkét, és kicsinek a kifizetett osztalékot de egyelőre nincs gond. 8k fölötti szint joggal várható.
Felkelés, forradalom persze mindent felülír! Akkor jöhet az a havi chart.
OTP részvényesek ide!