Én egyáltalán nem látom a dolgot ilyen sötéten, masszívan spekulálnak vele.
Esett 15%-ot, megvolt a várva várt korrekció, itt a beszálló lehetőség mindenkinek.
Most más mozgatja a piacot: Richter, MOL, itt megy a vergődés, de az első pozitív tartalmú bejelentésre (jó Q1, kézzelfogható osztalék, akvizíció) megindul felfelé és átugorja a 9k-t.
Semmivel sem rosszabb a bank mint volt tavaly, az ún. korrekciós várakozáson túlmenően semmi nem indokolt ekkora esést, bárki bármit mond TA vagy funda alapon, ez egy egyszerű spekuláció volt a CITI részéről+hozzájött a Groupama.
Vissza fog ez jönni, csak ki kell várni és addig játszani a hullámokkal, amik természetesen ugyanolyan mesterségesek.
Még egy kis szösszenet: a tavalyi 7800-8800 felmenetel fő oka szerintem a javuló eredményesség és az ehhez kapcsolódó várakozás volt, tehát indokoltnak tekinthető (a 8800-9400 valószínűleg sort zárás illetve háziasszony rally volt). Aztán mi történt: q4-ben váratlanul előhúztak egy váratlan céltartalékot (a citi elemzői érdekes módon erre már pár nappal a hivatalos adatok előtt számítottak), ami miatt az éves eredmény alapján a reális értéke visszacsúszott 8200-8400 köré. Szerintem ezt korrigálta. Viszont ezt már nem először csinálta meg (mármint, hogy váratlanul előállnak egy negatív tétellel), így most már mindenki óvatosan a partvonalon áll és max. 7800-8000-ért hajlandó venni. Szerintem a vezetés is érezte, hogy ez meglehetősen csúnya húzás volt, ezért Bencsik nyugtatott is mindenkit, hogy idén ilyen már nem lesz, csakhogy most már hiszi a piszi állapot van. Ha q1-re kihoznak egy legalább 38-40 milliárdot és az éves közgyűlésen megerősítik így görbüljek meg szinten, hogy idén már tényleg nem lesz ilyen váratlan húzás, akkor talán újra elkezdik elhinni a storyt. Viszont, én úgy érzem, hogy a citinek vélhetőleg súgtak, akkor meg a 190 milliárdos eredményvárakozás is igaz lesz. Ez esetben viszont 9000 fölé max ősszel fog menni.
ha Csányi nem mondja, hogy olcsó venni kell, akkor adni kell
Törölt felhasználó2017. 04. 05. 07:09
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nincs buborék, ha visszarakják 1,5 p/bv-re (ami tényleg a reálisnak az alja ilyen nyereséggel), akkor 7800 a fair érték (40 milliárdos q1-gyel, ami reális, és 5200 egy részvényre jutó saját tőkével). Tavaly, amikor már látható volt, hogy átlag céltartalékolással kb. 54 milliárdokat tud hozni negyedévente, akkor ez volt az ár. Idén minimum a tavalyi év ismétlése várható, tehát szerintem 7800 a minimum, a 7500 nálam akkor játszik, ha az usa elkezd komolyan esni. Kérdés persze, hogy mit mondanak 12-én, ha megint előjönnek azzal a dumával, hogy hát talán 8300-at ér jó esetben, akkor bármi lehet. A csányi-citi értékeléssel most egyébként 8500 körül van a reális ára.
És ki merte shortolni 9370-ről rajtam kívűl? És ki írta meg az első nagy targetet 7900-8000 között ill., hogy nagy a valószínűsége az 5 hullámos esésnek? :)
Sokunkat megtéveszt szerintem,hogy 7585-re teszed az első támaszt,gondolom Pivo alapján számolva.
Persze benne van a pakliban,hogy lemegy addig a szintig,elég csak a CEU miatt kialakulóban lévő politikai vihar
várható következményeire gondolni.
Ha TA alapján vizsgáljuk,akkor az első támasz a 2016.12.05-n kialakult lokális alj 7900-nál.Erős támasz.
Ha ez elesne,a következő szint MA 200, 7840-n.
7600-ig még további két jelentős támasz van úgy,hogy a Fibo szinteket meg sem néztem.
Lehet persze 7500-ra meg 6200-ra várni,meg még lejjebb,de az az árazás nagyon messze lesz a fundás értéktől.
OTP részvényesek ide!