Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
X9Z5 2017. 01. 28. 15:22
Törölt hozzászólás
pomperj
pomperj 2017. 01. 28. 14:35
Előzmény: #1021197  macibear
Keszulodik az elso impulzus? Mar csak 30 pont eses kell, s szep kepeskonyvbe valo lenne.
link

A (3)-asok oris volumennel jottek.
parkinson 2017. 01. 28. 14:21
Előzmény: #1021197  macibear
Igen, akik megtalálták a gödröt és beleléptek mindegyiknek elhajlott a pálca:)
macibear
macibear 2017. 01. 28. 13:50
Előzmény: #1021184  berlini
No a "hittel" kapcsolatban megosztanék egy történetet.

Végy két L alakú 2 mm-es vas pácát, kb 10*35 cm. Fogd ezeket be ügyesen az ujjaid közé (spec technika), úgy, hogy a hosszabbik szárakat igyekezz párhuzamosan tartani és kezdj el sétálni. Meglepő jelenségnek lehetsz a tanúja. Időnként bármennyire is igyekszel tartani a párhuzamosságot azok keresztbe állnak. Már akinek ...

Végeztünk egy kísérletet. Tízen voltunk. Ebből négynél semmi nem történt. Hatnál viszont "működött". Volt egy nagy csarnok, ahova egymás után besétált ez a hat ember, és mintegy feltérképezte azt, amiről aztán készített egy rajzot. Bármily hihetetlen, de a hat rajz "tickre" megegyezett.

Igen, sokan keresnek ezzel a módszerrel vizet, amit sokan kiröhögnek, marhaságnak tartanak. Megtehetik, de a jelenség létezik.

Így vagyok a TA-val is. Lehet vudunak hívni, lehet pocskondiázni, lehet hitetlenkedni vele szemben de azért azt nem lehet letagadni ... "Válámi van!"
macibear
macibear 2017. 01. 28. 13:33
Előzmény: #1021195  berlini
Olvastam. Tanultam?
Elnézést a gyermeteg kérdéseimért, de ez a terület abszolúte új nekem, ezért valszín egy óvodás szintjén teszem fel azokat, foglalom össze eddigi "tudásomat".

Ha jól értelmezem az olvasottakat, akkor az ominózus ábrát egy instrumentumra gyakorlatilag nem is lehet elkészíteni. Legalábbis nincs értelme. Több (valamilyen szempontok szerint kiválogatott) cég "teljesítményét" érdemes ábrázolni, hogy azokat össze lehessen hasonlítani egymással amikor dönteni akarok arról hova tegyem a megtakarításomat, mibe fektessek be.

Ilyen csoportosítás lehet az azonos tevékenységet folytató cégek (bank, energia, olaj, gyógyszer szektor vagy pld egy index alkotóelemei (BUX, DAX, S&P stb kosár) vagy saját magam által tetszőlegesen kiválasztott instrumentumok.

Ha felteszem ezen grafikonra a cégeket akkor valamiféle átlagot képezve meg lehet húzni az eddig "fair értéknek" nevezett vonalat. A vonal feletti papírok drágák, az az alattiak olcsók. A vízszintes tengely közepétől jobbra elhelyezkedő cégek nagy nyereséggel, míg a balra elhelyezkedők kicsivel rendelkeznek.

Tehát már csak azt kell eldöntenem, hogy drága-kis nyereséggel, drága-nagy nyereséggel, olcsó-kis nyereséggel illetve olcsó-nagy nyereséggel kecsegtető papírt vegyek.

Elmondottaid alapján (ha jól értelmezem) a drága-kis nyereségű részvényeket shortolni, az olcsó-nagy nyereségű cégeket longolni érdemes. A többit meg hagyom a fenébe.

Próbáltam felfogni, hogy mi a fene van a függőleges és a vízszintes tengelyen. Az alábbira jutottam:
Függőleges tengelyen (P/BV) a kapitalizáció (rv ár*kibocsájtott db) osztva a saját tőkével, a vízszintesen (ROE) pedig a nyereség osztva a saját tőkével szerepel.

No és akkor kavarok!
Ha csak egy céget veszek figyelembe, akkor a saját tőke kiesik a képből, hisz egyformán változtatja meg a tengelyeket. Marad tehát a kapitalizáció (ami szoros összefüggésben van a részvényárral - múltkor vezettem le, hogy a logaritmikus skálán ábrázolva a részvény árát gyakorlatilag a cég kapitalizációját látjuk)), illetve vízszintes tengelyen a nyereség.

Pillanatnyilag az OTP kapitalizációjának növekedése az évi 21,3%-os kamatpályán van. Ha pedig azt nézem, hogy mennyit növekedett az elmúlt két év alatt ... Hát le se merem írni. Mindezt azért tartom fontosnak megjegyezni, mert az általad leírtak szerint (ami tök jogos) ugyan az OTP "pöttyét" nyugodtan el lehet tolni jobbra, ugyanakkor ha ezen a növekedési pályán marad a kapitalizáció, akkor el kell tolni felfele is. Ergo fölötte marad továbbra is a "fair értéknek". Vagyis "drága"-de jó papír ... És marad az eredeti kérdésem: Milyen megfontolásból vesznek drága papírt, amikor vehetnek olcsóbbat is, hasonló vagy jobb jövedelmezőséggel?

Azt meg már csak félve merem megjegyezni, hogy ha csak vízszintesen tolok egy "pöttyön" akkor feltételezem, hogy az ára nem változik, vagyis a jelenlegi szinten marad. Ha jól gondolom ...

berlini
berlini 2017. 01. 27. 19:01
Előzmény: #1021185  macibear
A fair érték vonalz kellene, hogy legyen, amihez a legkisebb átlagos távolságra van az összes bank.
A grafikon legnagyobb gyengesége, hogy minden elemző különbözőképpen elemez,
némelyikuk informáltsága (szerintem) egy átlagos magyar fórumozó szintjét sem éri el.
Akkor lehetne talán pontosabb, ha elemzőnként vizsgálnánk a grafikont.
A pötty jobrahúzását én éppen azért engedtem meg magamnak, mert nem értek egyet az elemzői konszenzus ROE várakozásával.
Ha elfogadnánk azt, hogy a grafikon csak jól informált és nem szubjektiv elemzői értékelések alapján készült azonos metodika alapján, akkor az egyedüli helyes következtetés a grafikonból:
azokat a bankokat longolni vagy shortolni, amelyek legtávolabban vannak a "fair értéktől" a többieket jobb békén hagyni, mert annak a valószinűsége, hogy eltalálod a részvényárfolyam alakulását a következő pár hónapban kicsi.
(Kivéve, ha egy általános, az adott régióra érvényes részvényindex várakozás nem igér mégis nagyobb sikert a vonal közelébe eső részvények longolására vagy shortolására. Öszintén szólva egy jól sikerült B/BV-ROE grafikon azonban már ezt is figyelembe veszi a különböző régiókban, országokban működő bankok ROE becsléseinél.)

HPeter76
HPeter76 2017. 01. 27. 18:01
Előzmény: #1021193  vnorbee
Ezen körben túl nagy az egyettértés,hogy ez igaz legyen.. mondhatod így is

-Már nekem is kétségeim vannak,,,::))
vnorbee 2017. 01. 27. 17:31
Előzmény: #1021192  HPeter76
Mai nap utan ugy latom h nem lesz meg a 9000 mostanban.
Tul sokan varjak.
Ergo eses lesz.
HPeter76
HPeter76 2017. 01. 27. 17:00
Előzmény: #1021191  HPeter76
Bankon belüli...Bocs..
HPeter76
HPeter76 2017. 01. 27. 16:55
Előzmény: #1021186  macibear
Bnkok közötti szinképet azonnal ítt egyszerreIgaz Maci
Orientációs Diagram,,:::))
HPeter76
HPeter76 2017. 01. 27. 16:47
Előzmény: #1021189  HPeter76
Apóca,hogy nem jött a vérszagra,,,
HPeter76
HPeter76 2017. 01. 27. 16:46
Előzmény: #1021188  Kontraindikator
OTPB 8,914.0 -36.0 -0.40%4
korrekció elnapolva,,:::)))
Kontraindikator
Kontraindikator 2017. 01. 27. 16:42
Előzmény: #1021185  macibear
"Gondolom meg lehetne az ilyen ábrákat vadítani egyfajta "historikussággal". "

Na Maci! Most jót röhögtem... szóval a fundás ábrákat TAzuk... :DDDDDDDD
OVIS 2017. 01. 27. 16:41
Előzmény: #1021170  macibear
Világszerte felfelé toporgás a jellemző.Ameddig igy marad,ez várható a otp esetében is.Nem? Ugy érzem mindenki 8-10%-os realizálást vár. Én is. Kérdés van e,és mekkora emelkedés? Szerintem az esés általános lesz.
macibear
macibear 2017. 01. 27. 16:39
Előzmény: #1021184  berlini
Ebben bizony maxi egyet tudok veled érteni.

Hihetetlen gyakori jelenség - különösen CFD DAX-ban - amikor az árfolyam FIBO szinteket mozdul el. Mintha a szereplők megegyeznének bizonyos szintek teljesítésében. Ez különösen akkor szembetűnő, amikor az alaptermék (normál DAX) ha nem is szöges ellentétben, de ettől eltérően mozog.

A másik kérdéskör amit felvetsz sem ismeretlen. Erre találtuk ki az AEF tényezőt. Ez jelentené az Alakzatok Evolúciós Fejlődését. Ha sokan várják valamely alakzat, szint beteljesedését, akkor sokan már hamarabb lépnek és teljesen más rajzolat alakul ki.

Jellemző, hogy időszakonként hasonló alakzatok jelennek meg a chartban, majd eltűnnek és mások veszik át a helyüket.

(Jelentheti ez egyes domináns kereskedők jelenlétét, akik nem tudják levetkőzni kereskedési szokásaikat. Kapnak egy nagyobb megbízást és mindig ugyanazzal a taktikával teljesítik. Ez inkább kisebb tf-re igaz.)

Ezek az alakzatok (fraktálok) kettőnél többször ritkán jelennek meg módosulások nélkül. Ezért is nézek ki a fejemből értetlenül, mert a 6200-ről történő emelkedésben már nem kétszer, hanem három-négyszer látom(vélem) megjelenni ugyanazt a jellegzetességet. Igaz egyre kisebb amplitúdóval.
macibear
macibear 2017. 01. 27. 16:26
Előzmény: #1021180  berlini
Először szeretnék kicsit elszakadni az OTP-től. Magát az elvet szeretném megérteni, ahogyan ezt az ábrát "olvasni" illik.

Ha jól értem van egy fair érték vonal. (Az miért pont oda kerül, ahova kerül?)

Statikusan nézve, azok az instrumentumok amik e fölött helyezkednek el túlértékeltek. Nem kell őket feltétlen eladni, de venni sem.

Ekkor jön a jövőbeli várakozás, amit más grafikonokból, táblázatból stb lehet meghatározni. Ha ez alapján a várakozás alapján "jó" irányba várható a "pötty" elmozdulása, akkor érdemes azt venni akár a vonal fölött is.

No de mi a "jó" irány a különböző "pöttyöknél"? Fel, le, jobbra, balra, rézsút valamerre?

Gondolom meg lehetne az ilyen ábrákat vadítani egyfajta "historikussággal". Gondolok itt olyanra, hogy az adott cégek utolsó 5-6 negyedév, év pöttysorait ábrázolom. Akkor esetleg lehet látni van-e trendje a "mozgásuknak", vagy csak egy helyben köröznek, netán állnak mint a sarkcsillag.
Léteznek ilyen ábrázolások?

Visszatérve az OTP-re. Ezek szerint most az a várakozás, hogy elmozdul jobbra, rákerül a fair ár vonalára. Érteni vélem miért várod ezt. Ez akkor ugye azt jelenti, hogy a "jobbra" való elmozdulás automatikus részvény ár emelkedéssel jár együtt?
berlini
berlini 2017. 01. 27. 16:10
Előzmény: #1021183  macibear
:)
Én úgy vagyok a TA-val mint az egyházakkal.
Nem hiszek tanaikban, de komolyan veszem őket, mert sokan hisznek benne és ez befolyásolja a hivőket viselkedésükben.
Tehát szerintem a TA alapján megjósolt folyamatok statisztikailag kimutatható sikerének egyedüli oka az, hogy a tőzsdei szereplők vagy hisznek benne, vagy legalább azt elhiszik, hogy a tőbbiek cselekvését TA-s meggondolások befolyásolják.
A TA tragédiája azonban az, (és itt már nem igaz az Egyház-párhuzam) hogy minél többen hisznek benne annál kevésbé fog teljesen beválni. ha a többség hisz abban, hogy bizonyos gyors változások mikor és milyen mértékben jönnek, akkor attól függően milyen pozicióban vannak, megpróbálnak felkészülni rá. Ezzel azonban azonnal megváltozik az ábra. Korrekciók hamarább jönnek, vagy egyáltalán nem stb.
macibear
macibear 2017. 01. 27. 15:57
Előzmény: #1021169  berlini
Megolvastam. Meg a környékét is.

Mostmár értem miért néznek egyesek a TA-ra sanda szemmel. Ja ha nem értem mit mondanak, miről beszélnek, az tényleg zavaró. :)

Értem amit írtál, mert magyarul írtad, de attól még nem értem. Remélem érted hogyan értem! :) A kép sincs meg nemhogy a keret!

De hát pont erre jók ezek a "beszélgetések". Egy kis kitekintés mindig jó. Tágul, bővül az elme. Még tán a színvonalat is emeli a fórumon.
HPeter76
HPeter76 2017. 01. 27. 15:55
Előzmény: #1021167  kfredd
OTPB 8,909.0 -41.0 -0.46%
berlini
berlini 2017. 01. 27. 15:55
Előzmény: #1021177  Törölt felhasználó
Igazad van!
Ezért irtam én is, hogy több hasonló kiértékelés létezik. Egyből biztosan nem lehet megtudni a tutit.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek