07:40 | Újabb részletek a londoni tőzsdefelvásárlásról link
"A tőzsdék az utóbbi időben a részvénykereskedés helyett a magasabb jövedelmezőségű tevékenységek felé kezdtek fordulni, mint a derivatív kereskedés, vagy az adat értékesítés."
Ez a legnagyobb bajom a pénzpiacokkal, így a bankokkal is, de tágabb értelemben minden termelő, szolgáltató vállalkozással kapcsolatban.
Amikor egy cég (főleg ha az pénzügyi területen működik) nem az alaptevékenységéből számít haszonra, akkor kezdjük meg a lufi fúvást. Aztán meg jön a kijózanodás. Kíváncsi leszek rá erre a felügyeletek, a politika mikor fog rájönni. Voltak persze ezzel kapcsolatban próbálkozások, de a pénz (a rövid távú meggazdagodás) mindig győzött a józan ész fölött.
ÉN is erről gondolkodom:
Ha a többség csak a PF-os cikket olvassa "kisöpörték a padlást", a kisbefektető arra gondol (mivel nem olvasta végig a jelentést", hogy most mindent elővettek a nyereségkimutatás végett, holott a cím mögött a rossz hitelek kisöprése áll.
Ezért a kisbüfik most azonnal el akarnak adni. A profik viszont átolvassák és kivárnak. Hogy jelenne ez meg a kereskedésben?
Kezdéskor a picik eladnak (-1, -2% esés), a profik ezeket óvatosan megveszik, hogy ne emelkedjen az árfolyam, majd de. az OTP vezetők pozitívan nyilatkoznak és a picik is elkezdenek venni, meg a profik is erőteljesebben.
- Bulgária szépen megmentette ezt a gyj-t, szó se róla...De ezt a mondatot miszerint "az OTP 2016-ra (a Touch Bankot leszámítva) semelyik leánybanknál, nem számol veszteséges működéssel" nem tudom elhinni jelenleg...nem tudom ezt mire alapozzák...ha a Richterben Erik ilyeneket tudna blöffölni, akkor nem 5000 körül, hanem ők is 6000 körül lennének.
- O.V, megint csinálja a műsorát, lassan érik már felé valami komolyabb visszaszólás valahonnan, függetlenül attól, hogy igaz van-e vagy sem.
OTP részvényesek ide!