Ma?..holnap nincs hétfőn 6010 ez zárás ha az lesz persze mellett "a vagy hétfőn fogunk valamiféle csúcsocskát, arról kicsit visszajövünk kedd-szerdán, onnan feldzsalunk arra a csütörtök-péntekre várt csúcsra (6160-6200-6250) és onnan jön egy kb 400 forint körüli több napig tartó visszajövetel.
Ha mégis az ipmulzív valósulna meg, ami már hétfőre fel kellene vigyen 6300 fölé, akkor a jövő hét csütörtök-péntekre várt csúcs visz fel nagy valószínűséggel 6450 környékére,--
Ma nincs USA, Kína megint rosszabb lett. Itthon kicsi a forgalom.Kis pénzzel lehet az OTP-t (is) víz alá nyomni - napközben.Nap végén meg olcsón bevásárolni a karácsonyfa alá. Ott talán megint felhúzzák.
Figyelemreméltó, amit írsz. DE!!! A kisbefektetők másképp gondolkodnak, mint az alapok. Többnyire rövidtávban. Nem akar senki ülni a befektetésein. Szeretik, ha pörög a dolog, és rendszeresen termeli a hasznot. Én például mindig kiveszem a hasznot, ami a befektetett tőkerészen felül termelődik. Mindig megvan egy "ciklus". Lehet, hogy a hozam kivét után a tőkerész a befektetett tőkerész alámegy, de ekkor picit ülni kell.....
Nekem egyszer egy "guru" csak egy mondatot mondott intelemként. Csak az tőzsdézzen, aki FEGYELMEZETT!
Országtól is függ sok minden.
Itt van a NIKKEI. Iszonyatosat emelkedett korábban, amíg lobogtatták a technikai fejlődés zászlaját. De közben igencsak megnőtt az államadósságuk (igaz arányaiban USA még jobban eladósodott, de hát ők a NumberONE) és Korea, Kína is elkezdtek tömegével koppitani és fejlődni.
Tehát a NIKKEI bezúgott és talán csak a fele értékű az egykori csúcsának.
1989.12.01: 38916
2015.11.27: 19883
Véreim!
Legnagyobb sajnálatomra (mások örömére :) némi időre el kell búcsúzzak a fórumtól. Majd jelkez.
Addig is a középtávú jóslat az alábbi.
A diagonálos verziómat feltételezve ma vagy hétfőn fogunk valamiféle csúcsocskát, arról kicsit visszajövünk kedd-szerdán, onnan feldzsalunk arra a csütörtök-péntekre várt csúcsra (6160-6200-6250) és onnan jön egy kb 400 forint körüli több napig tartó visszajövetel.
Ha mégis az ipmulzív valósulna meg, ami már hétfőre fel kellene vigyen 6300 fölé, akkor a jövő hét csütörtök-péntekre várt csúcs visz fel nagy valószínűséggel 6450 környékére, de ez már bizonytalan. Hogy onnan mi következik, azt meg nem mondom. Az attól függ, hogyan jutunk fel oda. Benne van az óriási száguldás lehetősége. Ezt a verziót folyamatosan figyelni kell. Én legalábbis előre nem látom a lefolyását és a végét.
Ricsiben elvileg a jövő héten egy kb 300 forintos hetes piros gyertyát kellene felrajzolni.
DAX keresi a csúcsát. Ha mégis felmenne 11400 fölé, ráadásul látszik, hogy ott is marad, no akkor isten óvja shortos véreteket. Ehhez az órás RSI-nek (futiban) fel kellene menjen 90% környékére. Nem szokott. Szóval én nem hiszek ezen verzióban. Ha az órás RSI eléri a 70%-os szintet lehet keresni az eladási pontot. Nem azonnal. Figyelni kell. Mire? Ezt most nem tudom elmagyarázni...
Nem kell feltétlen shortolni... Viszont ha fordul, lazán lejöhet több száz pontot, ami certiben ezreket jelent. Mondjuk a short certi vásárlása végül is longolás. :) Kontra szerint ilyenkor Shongolunk.
OTP részvényesek ide!