amúgy, ha megnézed a Daxot egy hete irgalmatlanul erősödik az Eur a dodóval szemben... biztos vagyok benne, hogy Usd-ben fentebb van az alja és semmilyen Elli szabályt nem sértett a mozgás!!!!
ettől még lehet, hogy elszámolom magam mert ahogy Szarvasvadász mondta prediktív a dolog, és csak napo sadataim vannak, eltéveszthetem az ütemet, mert a kisebb mozgásokat nehéz beazonosítani
tényleg vicces:D nem is gondolom komolyan! A DAX-nál is becsapott:) ejjj-ejjj...de ha usd-ben néznénk a daxot halálpontosan működne! Kérdezd csak meg Pompit!:D
2 nap alatt kb. 4%-kal gyengíteni a saját valutát (jüan) igen merész.Így nehéz lesz a jüant világpénzzé tenni, ilyen politikai és gazdasági bizonytalanság mellett. Kína rengeteget importál, most kicsivel kevesebbet fog. Megdrágítja az importot a lakosság, a vállalatok életét.De valószínüleg ennyi volt, tesztnek is felfogható.Kiváncsiak voltak mennyire lehet kavarni.Veszélyes játék volt -hirtelen- ekkorákat húzni, ami vissza is üthet.Európa megrettent, de USA ma már nem hagyta magát nap végén.Önállóságot, függetlenséget mutatott.Az USD ugyan gyengült és ez az USA exportőröknek kedvező volt.Remélem ennyi elég volt a jüannak, de elég sanszos, hogy picit feljebb is húzzák a napokban.
Az OTP-nek ez a két nap kb. 100Ft minuszt jelentett és szívatást, bizonytalanságot. Vételre álltam 2 napja, de a szintemig sajnos nem jött le. A várható jó gyorsra, várható kínai konszolidációra, görög megegyezésre tekintettel nem mertem shortolni sem.Rendesen bezavart ez a jüan szarakodás. Valószinüleg holnap reggel ázsia emelkedik és megindul az OTP is felfelé.Kis jüan emelkedésre SZVSZ akár 150 Ft-ot is.
Abban az időszakban amit írsz, valóban eltűnt az árjegyző mindkét legnagyobb tőkeáttételű certiben (TS, TL). Illetve vételi oldalon 0 db volt látható az első sorban az eladó meg néhány tíz, száz darab ügyfél volt. Előtte viszont eladói oldalon tényleg lejött az előbb írt szintre. Utána tűnt el.
No persze az árjegyzésről lehet ám rémtörténeteket mesélni. :) Tényleg egy szemét mocskos disznó valami. Gondolom nem ember, hanem valamiféle szoftver, de a programozója minden hájjal megkent dolgokat beletett.
Ma reggel pld sokáig nem volt jelen az OTP long certiben sem, miközben az eggyel magasabb short certiben lehetett vele üzletelni.
Ha számára nem tetsző irányba mozdul az árfolyam, utána nem menne, ha viszont jó irányba, akkor azonnal reagál rá.
Jó dolog lenne ez a certi bizonyos esetekben, de az árjegyző tényleg elveszi tőle néha még az én kedvem is.
OTP direktbroker azt mutatta, hogy 2000->2100 kozott nem volt arjegyzo a "2000-es" TL certiben (de az eggyel kisebb tokeatteteluben viszont igen). Valamikor csak 2110 korul allt vissza az arjegyzo. Szerintem 2100 alatt ha volt is kotes, azt egymasnak adtak/vettek a kisbufik.
De neked is igazad lehet; nekem vacakolt egesz delutan az internetem.
OTP részvényesek ide!