Kínában tényleg nagy baj van. Gazdasági adatokat, melyeket eddig erőszakkal kozmetikáztak - nem lehet tovább fenntartani.
Most borulni látszik a bili.Azért baj, mert mindenki Kínába akar kapaszkodni -a gazdasági fejlődésében bízva.Éveken keresztül lehetett a látszatot fenntartani, de a gazdaság előbb utóbb győz és felszínre kerülnek a valós adatok, csak sokkal brutálisabban hatva.És ez a világ egyik legnagyobb piaca - álkommunizmussal, álpiacgazdasággal.
Ez a mai újabb jüanleértékelés egy kisebb katasztrófát jelent a tőzsdéknek.
jézusom mi van itt... ha a bux bemegy 22k alá akkor tényleg lőttek a longnak... szvsz. bár nekem ez tök fura h megint pont augusztusba indul a hatalmas esés pont mint 4éve...
1)Igen.
Es yuan tortenete kicsit mas, mint amit az ujsagok most irnak.
10 eve yuan 8.3 volt, es 9 ev alatt 6.1 szintig EROSODOTT. Nem is panaszkodott senki.
Most PBOC megforditotta a trended, yuan egy picit kitort a gyengulesi iranyba (Elliototsoknak i-ii kesz, most iii of (1) hullamban emelkedik)
Es Kina a sajt erdekei szerint fogja a penzet ertekelni, aligha fogjak a nyugati siramok elteriteni.
Ki hallgatta oket meg errol az elozo 10 evben?? Mondjuk amikor USD-t es Eurot gyengitettek?
2)Az azsia piacok nagyon erdekesek, errol a blogba irok tobbet.
3)A hozzasszolasok nagyobbik fele abszolut rendben van, erzelmi alapon igy is kell lennie a ciklus ezen pontjan.
Ha jobban megnezed az EEM chartot azt fogod latni, hogy eros tamaszhoz ert..! link
Masreszt a majusi lokalis csucsrol lejott 20%-ot..,ez persze onmagaban nem jelenti az eses veget de az az apro doji amit pont ma rajzolt akar egy morning star is lehet.., foleg ezen a szinten ahol most all... link
A jüan leértékelődése elsősorban azoknak fáj, akik Kínába exportálnak. Nem véletlenül esett a dax ekkorát, azon belül is az autógyártok vitték a prímet. Elsősorban a Daimler és az Audi révén mi is érintettek vagyunk természetesen.
Üdv! Nincsenek illúzióim a dax-al kapcsolatban de azt gondolom, hogy 12k környékét azért még meg kell néznie. Hogy bemegy-e 11k alá? Nem tudom,közel van , lehet! De én usd erősödésre számítok eurral szemben , akármilyen trükkös is az usdeur chart!
OTP részvényesek ide!