Ezt a flag-dolgot én is latolgattam, de összegszerűen sokkal nagyobb volt a mostani trend, mint a márciusi egyes számú (850 ponttal), valamint egészen más forgalom is jellemzi őket. MACD is valamivel magasabbról indult most, az tény, viszont olyan magasra húzták, hogy tavaly sem járt ennyire fenn. Valahogy nem bízok annyira benne, hogy flag volna. De ha az is lenne, ennél nagyobbat illene korrekcióznia egy folytatáshoz.
Ez az indikátor Alex Elder találmánya, ő Force-indexnek nevezte el. Úgy kell kiszámítani, hogy a napos záróár-változást összeszorozza az aznapi forgalommal. Tehát a legnagyobb értéke akkor van, ha magas forgalomhoz magas az előző napnál minél magasabb záróár társul. Mivel a záróár negatív is lehet, az indikátor ugyanúgy negatív értéket is fel tud venni. Doji-napoknál nulla az értéke, mert nulla lesz a záróár-változás is. Piszkosul jól használható indikátor, mióta olvastam róla a könyvében, ezt használom a forgalomhoz. Csak annyiban módosítottam rajta, hogy én egy 21 napos EMA-val kisimítva használom, hogy ne jelezzen be lépten-nyomon.
jo a chart, es az elemzes. Egy dolgot nem ertek viszont: mi az a forgalom indikator, es miert van melyen a 2014 dec. 16-i beszakadaskor? Megneztem Markersben az OBV-t, de annak kicsit mas a kepe. Openoffice tud MACD-et, vagy te irtad meg? (EMA-kbol szamolhato, szoval nem rocket-science, de azert szoszolni kell vele.)
Illetve: milyen elemzest csinaltal volna 2014. aprilis 23-an? Gondoltad volna, hogy egy flag kellos kozepen vagy, es onnan meg egyszer annyi emelkedes megy folfele?
Jogos, amit rajzolsz. De elofordulhat, hogy a tavalyi evhez kepest most is egy flag kozepen vagyunk, es 17000-rol megveszik a BUXot. NAGYON. 17000+3000=20.000.
Ha visszanézed az elemzői medián célárakat, mindig is a valós árfolyama fölé lőtték, azt csak egyszer-egyszer érte el rövid időre. Kábé semmit sem jelent, olyan ritkán találkozott eddig is a valósággal.
OTP részvényesek ide!