Egyebkent, szerintem tegnap a 2 elore megiratott cikk, ujsagiroi spin csucsteljesitmeny, es az alapjan ugrottak a kisbefektetok. Mert persze nem a szamokat nezik, hanem az ujsagiro altal hasznalt jelzoket:
A legszebb, hogy reggel 10 elott a fo headline szovegek:
"Itt az OTP-meglepetés - bevetették a tartalékokat"
"Tépik az OTP-t"
"elemzői várakozásokat jócskán meghaladó"
" jelentősebb eredményjavító tétel is jelentkezett a korrekciós tételek közt"
A mondatok mind a fenti hangulatban indulnak. Es amikor mar kevesen figyelnek, a mondat legvegen ott van az igazsag is:
"így éves vesztesége 102,2 milliárd forint lett"
" kockázati költség ugyan a várt 15,8 milliárd forinthoz képest 18,7 milliárd forint lett"
"Működési szinten a vártnál enyhén rosszabb adatok jöttek."
Gyonyoru pelda, hogyan lehet az igazsagot jelzokkel es mondat sorrenddel torzitani.
2)Abban is igazad van, hogy a jelentes soha nem trendfordito.
Tessek megnezni az utolso 1 ev OTP chartjat. Volt benne 4 jelentes.
Melyiket tudod kiszurni a chartban?
Ja, egyiket se?
Nos, Marc7., maj 16, aug 15, nov 14.
Mindegyik esetben OTP folytatta a trendjet, mintha nem is lett volna jelentes. Ket esetben fel, ket esetben le.
Nagyon eddig sem ment akkor szembe velük. Ha ezt a tegnapi örömtáncot ignoráljuk, ez is szépen csordogált azért lefelé. Viszont elfogytak a sztorik a papírban, amik tovább vihetnék az égig. Gyorsjelentés pipa, osztalék pipa, felminősítés-csodavárás pipa, görög kamu pipa, orbáni ígéretek pipa; ötletem sincs, mivel tudnák még ezekben a magasságokban tartani.
A finoman növekvő shortállományból meg sejteni lehetett, hogy a nem döntést a Jól Értesültek (vajh ki kávézik együtt a hitelminősítős haverjával?)- előre tudhatták. Vagy jó jósnőhöz járnak.
Hát a hitelminőstők is bekaphatják. Elvileg minden adott lett volna egy felminhez. A pupom tele, hogy vagy a köcsög görögök sirámait kell hallgatni akik se nem dolgoznak, se nem fizetnek, vagy azt, hogy az ukránok hogyan tüntetnek el minden pénzt, mi meg szankciózzuk magunkat és fizetünk meg jó kisfiúk vagyunk. Hát a fa@om!
Csányi jól látta, nem véletlenül dobta be az osztalékot. Nagy változásra nem számítanék. Némi korrekc majd fel.
Sok mindenre számítottam, csak arra nem, hogy nem fog történni semmi. Akkor viszont ennyit a csodavárásról. Az S&P is elvileg értékel 20-án, de mivel két fokozattal is bóvliban vagyunk nála, mindegy mit fog dönteni - már ha dönt egyáltalán. Nyárig mozi.
Szerintem nagyon jol latod, meg egy motivumra hivnam fel a figyelmedet: a gorogok talaltak meg egy malacperselyt ma es reszlegesen torlesztettek 300M USD-t az IMF-nek. De 13-an meg 16-an is nagyjabol ennyit kell majd torleszteniuk es en kevesse latom, hogy honnan kerul elo meg ket malacpersely a jovo heten ... persze ezt en mar vagy hat evre nem latom elore ... :-)
OTP részvényesek ide!