hát szerintem csak annyi a különbség, hogy a forintost csak mi nézzük a világon, a dollárost meg a világ többi része...csak mivel a világ többi részének van pénze, ezért nagyon nem számít, hogy mi mit nézegetünk forintban... de ez látszik az rv chartokon is!
Kitartást hozzá. Én a nyitót kihagytam a txt-ből és még az excellből is kitöröltem és utólag szúrtam be, de az sem volt könnyű mert a törölt napok miatt újra kellett egyeztetni a dátumot is.
Nézem az usd-s és a ft-os grafikont: a ft-ban az utolsó gyertya a szept 4.-i gyertyát közelíti, usd-ben ugyanez a gyertya jóval lejjebb van.
Ha usd-ben utol akarja érni a grafikon a ft-s szintet, akkor még felfelé kell menni. A ft alapján viszont korrekció is jöhet most már. Mit tudunk kiolvasni igazából a két grafikonból? Bocs ha hülyét kérdezek.
én már számszerűsítettem a pf adatokat 91-től, de az illesztés katasztrófális... három naponta kétszer kétszer két rekordot be kell szúrni a dátumhoz meg az usd árakhoz ... elleszek vele egy darabig de a hétvégén be kell fejeznem
de lépcsősen ugrálni fog valamennyit az a vonal nem lesz egyhangú. Nézegettem hol lehetne még hozzáférni bux adatokhoz, és 2005-ben volt egy blogbeírás aki szintén hasonlóan agyalt a buxon meg a többin, de ő se tudta 97 előtti adatokat beszerezni. Viszont akkor jósolta, hogy 30-40 ezer is lesz a bux és két év múlva tényleg 30 ezer körül volt.
kíváncsi leszek mi jön ki belőle. Az első feladat a pf adatokból számot csinálni de az sem annyira vészes. Jó kérdés kíváncsi leszek mit kezd az ami egy adattal szerintem egy vonal lesz belőle,de az nem baj, viszont kell, hogy legalább az legyen. a másik amihez fenék kell 91től az összes usd adatot dátummal bepakolni és illeszteni, az osztás az már csak lehúzás
Egyetertek.
MOL szep bull Jan.20 ota.
Csak persze nem ment 1000 pont, 28% meretet, mint OTP.
Es meg is van az oka ra: meg mindig tele van zuros rendezetlen ugyekkel.
A BÉT az adatokat speciális vendori adatfolyam formájában teszi elérhetővé. Bármelyik vendor választhat, hogy ezt az adatfolyamot közvetlenül a BÉT-től vagy a BÉT egy másik szerződött adatszolgáltatójától kapja meg. A lehetőségekről a technikai tudnivalókban adunk bővebb tájékoztatást.
Szerződött adatszolgáltatói számára a vendor zárt oldalon a BÉT további tudnivalókkal, letölthető anyagokkal szolgál.
link
1995.03.31 hivatalos bux indulás
1995. január 6.
A BUX-index publikálása: hivatalossá válik az addig ideiglenesen működő index, amely immár 17 részvényből áll.
1995. március 31.
Elindult a nyílt kikiáltásos határidős kereskedés, BUX, USD, DEM és DKJ kontraktusokkal.
OTP részvényesek ide!