Mert a repulogep is felszall es valamilyen formaban aztan egyszer foldet er ... :-)
Az Oti itt oldalaz mar ki tudja miota, felfele mar nem tud/akar menni, a kerozin meg fogy.
Ket dolog is homalyos:
1) mikor lettek ezek a shortok nyitva?
2) mi tortenik akkor, ha valaki lezarja az osszes nyitott shortjat? Azt be kell jelenteni?
Ugyanis ha megnezed a tablazatot, van ott valami Morton Holdings 2012 ota. Az mar 3 ev. Hat kotve hiszem, hogy 3 evig tart valaki egy shortot. Hat ennek oriasi koltsege lehet.
Az EUs direktiva ugy szol, hogy 0.2% folott kell bejelentest tenni, majd utana 0.1%-onkent. Na de ha valakinek egy nap lezarja az osszes shortjat, es a nap vegere egyaltalan NINCS shortja, akkor o ra nem vonatkozik a jelentesi kotelezettseg. Szoval lehet, hogy nem jelenti be senki, hogy kiszallt...
Inkább az az érdekes hogy egyre több versenyző tűnik fel, s halál nyugalommal nyitják a shortokat, Mit tudhatnak ezek amit más nem? Vagyis miért számítanak nagy esésre?
Törölt felhasználó2015. 02. 03. 12:12
vajon mennyi shortos lehet eddig ebben a közel 4 milliárdos forgalomban ?
Ezért írtam korábban a nyitott rést lejjebb, mert nekem is hasonló érzésem van mint mikmakknak.
Viszont a 4000-es 4100-as szintet szerintem megnézzük előtte.
A kovetkezo van ugyanis. Tegyuk fel, hogy Fir Tree inc sunyi modon 0.1999% shorttal rendelkezett "regen", aztan egy nap ugy gondolta, hogy pakol ra meg 0.35%-ot. Igy atlepte a 0.2%-os bejelentesi kuszobot, es bejelentette, hogy 0.55% shortja van. Mennyi is az a 0.35%-os csomag, amit egy nap vett meg? Az kb. 980.000db uj short, azaz 3600Ft-os erteken 3,5mrd HUF. Ekkora csomagot egy nap lehetetlenseg a BETen benyitni (nincs ekkora forgalom egy nap OSSZESEN), erre lehetoseg csak a svajci 3400-as szinteknel volt legutobb.
Tehat vagy az van, hogy
1) a kozzetetelek.hu egy nagy kamu, es minden kesleltetve jelenik meg; vagy
2) a shortokat tozsden kivul, az OTC-n kotottek.
OTP részvényesek ide!