Hígítani akarok majd most ahogy megyünk le 3650 nél meg 3600 nál egy kicsit többet veszek én longot látok benne veled és pomperjal értek egyet.Nem látnám most hogy bear lenne rövid távon,ahogy a többi fórum tag látja,ahhoz már azért túl sokat jöttünk fel (a 4-ik hullámig) hogy ez újra bear legyen. Napos macd vételen van.Stopp loss nállam 3500-nél van.Meglátjuk bízom az emelkedésben.
Egyetertek. A gap-et szerintem sem fogja betolteni. Az "kecsegtetesnek" van ott, hogy beleadjanak az esesbe "a resnel majd visszavesszuk"-re spekulalva.
Szia, Pomperj. Nem tudom én sem a tutit, de egy-két dologgal vitáznék azért. Valószínűleg nem ugyanazt értjük lendület alatt. Azt csak az egyik felének tekintem a sztorinak, hogy most felrántották 450 ponttal. Megjegyzem ugyanakkor, ha ebből levágjuk a pánikleszúrást az elején és a péntek eleji eufóriát – és csak zárótól záróig nézzük – akkor 'csak' 300 pont körül emelkedtünk (azért az idézőjel, mert ez is rendkívüli eredmény tőlünk).
Másik fele a történetnek – és ezzel van bajom igazából – hogy a lendülethez forgalom is kellene. Az meg nincs. Most annyit lehet látni, hogy volt egyetlen nap, amikor >14 mrd forgalommal estünk, majd jött hat nap emelkedés, amikor a hat napban ÖSSZESEN volt ~20 mrd forgalom. Ez csak egy hajszállal több a semminél. Megnéztem az utolsó kisebb bull piac kezdetét még 2012-ben és ott meg is találtam azokat a napokat, amik >15 mrd forgalommal megerősítették az akkor kibontakozó trendet. A mostani bear-piacon belül is volt még egy utolsó hasonló kezdeményezés, tavaly márciusban kapták fel a papírt szintén 3500 környékéről, ott ugyancsak megjelent egy ~15 mrd környéki nap, ami el tudta hitetni a bull piac kezdetét. De lényeges, hogy itt már ez sem volt elég a tartós fordulathoz, visszaestünk a Csányi-féle bear csatornába. Ahhoz, hogy legalább a remény meglegyen egy bull piachoz, logikus lenne most is egy – vagy több – nagy forgalmú napot várni.
„ahhoz oriasi zuhanas kene vilagszerte, hogy lerantsa OTP-t es ne menjen fole” - ez a kijelentésed így sántít nekem. Nézd meg a decemberi rubelpánikot. A fejlett piaci tőzsdék már másnapra elfelejtették az egészet, az OTP viszont azóta is csak tápászkodni próbál a padlóról. De hogy messzebbről is megnézzük, összehasonlítottam 2013.05.28-tól az OTI és a nagy nyugati indexek teljesítményét:
dax: ~ +26%
s&p500: ~ +24%
OTP: ~ -29%
Nem kell semmilyen esemény ide, hogy essünk. Úgy csökkenünk havi másfél százalékot immár 20 hónapja, hogy a nagy nyugati tőzsdéket ATH-ra tépik. Amíg lesz nekünk egy kedves vezetőnk, akivel az egész világ imád kezetrázni, addig segítség nélkül is a tó fenekére találunk. Egyébként a józanész is azt mondatja velem, hogy bear piacon nem kell rendkívüli dolgoknak történnie a további eséshez. Sőt, ellenkezőleg. Inkább ahhoz kellene ilyenkor rendkívüli dolgoknak történnie, hogy emelkedő trendbe lépjünk, de nagyon ilyet nem látok még.
Készítettem az előbbinél egy valamivel kisebb léptékű chartot, amibe az utóbbi ~fél évet foglaltam bele, úgyis most ezt kell árgus szemekkel figyelnünk. Nagy fordulatra utaló jeleket – alakzat, forgalom, divergenciák – egyáltalán nem látok még rajta, azért is vagyok nagyon kíváncsi a következő két hétre, mert most már lassan kenyértörésre kellene vinnie OTP-nek a dolgot.
otp folytatást így vázolnám longban vagyok.A,B,C hullámból most jönne a B hullám ami lemegy kb.3600-ig,majd onnan pattania kell újra.
Talán nem fogja betölteni a rést 3560-3562 között ,mert rossz jel lenne ha addig visszamegy.
A masodik/harmadikkal nem akarok az valoszinuleg ugy Van ahogy irod. Az elsovel igen.
Szoval en egy impulzuskent es felsobb rendu hullamkent kezelem a dec ota tortenteket 4100zal inditva, ennek korrekcioja Meg eppen beleferunk a heti csuccsal.
Ha ennel a koncepcional maradunk akkor lefele egy gyors Nagy esest varunk (=panik?), akar leszuras jelleggel. A hireket gyartjak hozza: Lonek az ukranok, gorog para, forinthiteles birosagi dontes. Nem Kell egy 10-15%os eseshez vilagmeretu panik, eleg valami lokalis is.
En ennek nagyobb eselyt adnek az 1es karara. Majd 3600nal kiderul.
"kerlek fejtsd ki miert adod az eseteket olyan valoszinuseggel amilyennel. "
Jogos, es okos kerdes. Nezzuk a 3 fo esetet, mekkorak a sanszok?
1. eset)Az utolso 6 nap fel-lendulete 450 pont volt. Ez tobb es nagyobb, mint a megelozo lefele esesi impulzus lendulete volt.
Ha a 3850 penteki csucs az (a) korrekcios hullam csucsa (es mas aligha lehet !), akkor (c) boven felette lesz ennek.
Hogy ne igy legyen, ahhoz oriasi zuhanas kene vilagszerte, hogy lerantsa OTP-t es ne menjen fole. A 10% esely is tulzoan nagy ennek az esetnek.
Szoval, rovidtavon le 3600 korulig (b) vagy (2) hullamban, aztan felfele boven 3860 fole a (c) hullammal a varakozasom. De ez negalja az egesz Konta elgondolast: ez az eset ervenytelen lesz tole.
2.eset) A dupla zigzag se gyakori, a tripla plane nem az. Bulkowski konyve szerint a szimpla zigzag korrekcio egyharmadabol lesz dupla zigzag.
Naplane ritka, hogy dupla zigzagbol legyen tripla. Ennek az eselyerol Bulkowski nem irt, legalabbis nem tudok rola. Prechter konyve is inkabb extra kiveteles esetnek tekinti. Quad zigzag meg soha nem volt.
Szoval, ez arra utal hogy az X-hullamnak adott 40% valoszinuseg is kicsit magas.
3.eset)A Jan.15en befejezodott dupla zigzag vege, annak (c) hullama, nos, szabalyosan beszamozhato 5 hullamos strukturaju. Nem a legszebb de nem torz.
1.impulzusa sep.19tol 6 nap, 515 pont eses.
3.impulzusa dec.12tol 3 nap, 510 pont eses.
5.impulzusa dec.29tol 10 nap,430 pont eses.
Az vilagos, hogy az utolso, 5. impulzus a leggyengebb, es a 3. a legerosebb momentumu, ahogy kell, es ami megfelel az Elliott szabalyoknak.
Szoval, a 3. esetnek adott 50% valoszinuseg, hogy inkabb bull kezdodott mint a masik ketto valamelyike lesz, inkabb alabecsult szerintem. Talan kevesebb, mint ami jarna.
De ovatossagbol igy latom, nehogy tulzottan bull allaspontra essek at.
Janos,
kerlek fejtsd ki miert adod az eseteket olyan valoszinuseggel amilyennel.
Az en meglatasom/ "Bauchgefühl" hogy csak TA-bol kiindulva a mult het inkabb tunik korrekcionak mint impulzusnak.
Funda: A magam reszerol megkerdojelezem a QE magyar piacra gyakorolt hatasat. Inkabb latok kockazatot az Ukran/Orosz vonalon (ahol egyebkent megint lonek). Gorog para szerintem szinten csak rovidtavu valami, hiszen arra sem kitettsegunk nincs, sem kozvetlen erintettek nem vagyunk egy eur problemaban.
No de meglatjuk. Barmelyik verzio jon is be mindenkeppen be kellene nezni 3700 ala, de inkabb 3600 lesz a "sorsfordito".
EGyetertunk, mind a 3 eset, amit irsz, lehetseges. De nem egyforma valoszinuseggel.
Es most ez fontos.
1)" vázolt elméletem, miszerint egy negyedik hullám jött fel!"
A Jan.15-i 3400as alj-rol feljohet valoban egy 4-es hullam. Akkor ez (a) of 4, es nagyjabol 3800-3400 kozott meg egy oscillalas kell. Aztan leszakadas kell 3400 ala, (5) hullamban, es annak legalabb 3000-ig kell lemennie, ha igy volna.
Lehetseges. De max. 10% valoszinuseget adnek neki. Ha 3860 fole megy barmikor mostanaban, maris negalva van, mert eleri a (2) hullam aljat okt.16-rol.
2)"biztos, hogy 3500-ról egy x hullám jött fel"
Ez az X hullam esete. Akkor az X csucsanak target ara 4400-4800 korul kell legyen. Es a masfel eve tarto dupla zigzag forma atmegy tripla zigzag formaba. Es onnan fenntrol 3400 ala kell esnie, es jopar honap bear piac lesz.
Ez rajta van a blog Sept.21 charton.
Lehetseges es az eset, nekem ez 40% valoszinusegunek tunik.
3)" induló 1-es hullámot látunk. "
Igen, ennek 50% valoszinusget adok.
Egyebek:
Feri: chartja jo, de korrekcios honapokra nem szokas parallel csatornat rajzolni. Mert a korrekciok nem nagyon "tisztelik" oket. Szoval, az nalam nem magyaraz semmit, nem adnek neki eselyt, ezen az alapon.
gorog hivatkozasok: Lehet belole baj. De eppen az EU QE miatti penztomeg elsoporheti konnyeden. Egyebkent is, a politikai hirekre nem adok semmit a tozsden, egynapos blip es vege. A NAGY gazdasagi hir most nem a gorog szoval kezdodik.
OTP részvényesek ide!