TA alapon fontos támasz szintre értek, onnét húzták vissza az árfolyamot. Elvileg még mehet innen akár további 10%-ot is, de nagyon leszűkült a mozgástere, és hosszú távon továbbra sem fest egyelőre fényesen.
biztos shortra készre húzták az indexüket.. longgal fedeznek! De lehet, hogy egy új kor hajnala. Az biztos jó lenne, csak én nem tudom, hogy van-e ennek már jele, vagy mi az az új kor
Görög választásnak a QE miatt szerintem minimális jelentősége van a QE kipipálta az adóság problematikájukat plussz a Sziriza is bentmarad az EU EMu ban csak megy a nagy populista szavazatmaximalizáló retorikájuk...az sem véletlen hogy a qe 3 nappal a választások előtt lett bejelentve. .
Szerintetek ECB qe hathat rá?
USA párhuzam alapján DAX elmehet akár 15 K ig is.Lehet ebből jutna némi aprópénz a perifériás piacokra is,nagyobb kockázatvállalás és visszatalálhatnak talán a relatíve alulértékelt magyar piacra is persze egyelőre ez csak egy hipotézis semmi TA nem támasztja alá ezt a spekulációt...
pontosabban nem jól fogalmaztam.... ebben a fázisban már a nagyobb tf iránya, lendülete, mozgása átveszi a dominanciát
Törölt felhasználó2015. 01. 24. 11:35
Előzmény:
törölt hozzászólás
én azt gondolom, hogy az otp esetében azért tűnik úgy, hogy a görög választásoknak döntő hatása van mert a nagyobb tf-ek pompi szavaival élve endogén mozgása most találkozik a kisebb napos stb. tf-k mozgásával amikre látszólag valóban hatnak a hírek!
Egyelőre azt kell, hogy mondjam egyetértek Ferivel, és pont olyan helyen ért el csúcsot, hogy nem sértette a korábban Pomperjnek is vázolt elméletem, miszerint egy negyedik hullám jött fel! Ez 3760-nál lehetett volna kizárni, bár egy spike még talán oda is belefér fölé.
Macival sokat elmélkedtünk! 3 verzió lehet:
1. Az biztos, hogy 3500-ról egy x hullám jött fel, amit Elli tanai szerint kétféle képen tudunk lezárni. Vagy hsz-el, vagy 5-ös impulzívval! Volt rá lehetőség, hogy 3600-nál megcsináljuk a hszt, de azt letörtük, így az nem nyert. Így maradt az 5-ös impulzív, amiből még csak 3 jött le! Most jöhetett fel a 4-es, de nagyon magasabbra nem jöhet, mert akkor ez a scenárió is törölhető ebben a formában.
2. Megint egy x hullámot látunk, ami mehet akár 4200-ig is gond nélkül
3. Pomperjnek van igaza, és induló 1-es hullámot látunk.
Ezekből lehet válogatni. 3570-3600-as zóna kulcsszint. A további emelkedés szempontjából meg kellene, hogy fogja, de mivel ha a bullban gondolkozunk, a kettes hullám akár egész mélyre is visszahozhat, akár a dupla alj közelébe. (Erre volt Pomperj javaslata a stop 1 tickel a korábbi alj alá... ezzel azért vitatkoznék, mert aki nem tesz el 10 % nyerőt egy hét alatt, hááááát háááát...)
Egyelőre és az a verzió, hogy 4. hullám jött fel, és a gyors feljövetelre való tekintettel én úgy gondolom, hogy továbbra is ez él, habár már akár hétfőn kukázhatják is ezt a lehetőséget, és kellene is, ha felfele az irány.
Részemről a shortok tartva, és full lefedezve longgal, amit ha elindulunk lefele még is deaktiválok, és megint dolgoznak a shortok.
Érdemes megjegyezni, hogy általában az x hullám (lsd 3500-4970) illetve a korrekciós hullámok időben a gyorsabbak mint az impulzív hullámzás. Ez most is megállja a helyét valószínűleg.
Pomperj írt múlt héten, hogy mindenki shortot lát, és ennek ő örül! Én meg azt látom, hogy a 90% nagyon hamar bull lett, és akkor életbe lép a mindenki bull-t lát, tehát short? :D
Érdekes a londoni shortok esete! Senki nem tudja megmondani, hogy a short selling lekérdező felület mennyire naprakész. Anno volt egy usa oldal ami 2 hetes késleltetéssel mutatta a short állomány alakulását. Amennyiben ez is 2 hetes csúszással jelent, akkor jövő héten láthatjuk ha zártak a srácok az alján 3400-nál. A lekérdező szerint ha naprakész és nem csúsztatott a jelentés, a 10m db short 3800-3550-es szintek között lett benyitva. Nem gondolnám, hogy hagyják veszni a pénzecskéjüket.
Szóval érdekes a helyzet, figyelni kell nagyon, mert ismét olyan helyeken járunk ami hosszabb időtávra meghatározó lehet az otp életében.
vitatkoznék! jelentősen alulértékelt,miután a politika beleszól a gazdaságba és próbálja ellehetítleníteni a bankszektort.de ez csak ideig-óriáig sikerülhet,mert a cégek alkalmazkodnak,megtalálják a módját a profitábilis működésnek a megváltozott környezetben is és az árfolyam közép-és hosszú távonon konvergálni fog az erős fundamentumokkal.
természetes,hogy egy fordulónál elsőre lefordul egy korrekciós ellenállásról,de át fogja tőrni és a trendvonalig,majd annak áttörése után a lokális csúcsokig el fog menni szerintem
napos,hetes időtávokon jól látszik a törekvés
Hogy kicsit vizuálisabb legyek, készítettem én is egy ábrát, amiben kommentelem, én hogy látom most az OTP helyzetét. Bármiről meggyőzhető vagyok, egyelőre ennyit tudok kiolvasni belőle.
Guru nem vagyok, de szigorúan TA alapon most csak annyit lehet biztosan mondani, hogy ez a hat nap maga volt a korrekció. A papír 2013.05.29-én esésbe váltott, ami azóta is folyamatosan tart. Az akkori csúcsról réssel esett le, amit már nem tudott visszatölteni, mert szűk két hónapra rá Csányi is kitárazott, azóta vergődünk csak. Semmi olyan nem történt azóta sem, ami arra utal, hogy fordult volna a trend. Múlt héten már megcsapta a halál szele, amikor ledöngölték a 3500-as technikai szint alá, onnét húzták most vissza lófasz forgalommal a BUX 50-es mozgóig. Pár fórumtársunk már bull piacot vizionál, de erre még megerősítés kell érkezzen a következő 1-2 héten. Szerintem most minden forgatókönyv szerint lefelé veszi az irányt, de ha fordulni akar, akkor a 3600 meg kellene, hogy fogja. Csak az a bajom, hogy nem látok semmi olyan erőt az egész BÉT-en, ami a BUX 200-on át tudná paszírozni ezeket a részvényeket.
Köszönöm az információt, megpróbálom letölteni és megnézni, hogy mire tudok vele jutni. A tieid alapján úgy látom, hogy nagyon jó és hasznos grafikonokat lehet vele készíteni, de ehhez biztos hozzáértés és tapasztalat is kell (én még soha nem használtam ilyen elemző szoftvereket, de a te példád alapján úgy érzem, hogy a sikeres kereskedéshez nagyon fontosak lennének).
OTP részvényesek ide!