Látom másolni tudsz. De értelmezni nem. Nem szégyen tanulni főleg ha kereskedsz is. De mindaddig ez nem baj amíg a saját befektetésed. De másokat ne vezess félre.
Ha megnéznéd, hogy mit jelent az "ex-dividend date", akkor tudnád... (valóban nem pontosan fogalmaztam, a megfeleltetés nem 28-án este van, ha nem 2-án, de a T+3 napok miatt gyakorlatilag akkor :) )
Jól van, tartsátok meg keddig, úgy se lehet mindennap keresni... :)
Csak neked másolom be,ha még most sem érted,akkor sajnállak.
Az osztalékfizetés módja
Az OTP Bank Nyrt. az Alapszabály 13.5. pontja
és a KELER Zrt. Általános Üzletszabályzata szerint
a részvényekre az osztalékfizetés kezd
ő
napjára, mint társasági esem
ényre vonatkozó tulajdonosi
megfeleltetést kér a KELER Zrt.-t
ő
l. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2014. június 2., amely
napon a részvénytulajdonos értékpapírszámlájá
n nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló
törzsrészvény mennyiség jogosít a 2013. üz
leti év után megállapított osztalékra. A t
ő
zsdei fordulónap,
(cum-dividend date) 2014. május 28., az ex-dividend date május 29.
Utoljára csak,hogy érthető legyen!
Osztalékra az jogosult, akinek az értékpapírszámláján június 2-án OTP-részvényt tartanak nyilván. Osztalékra jogosító részvényt utoljára május 28-án lehet vásárolni a Budapesti Értéktőzsdén. (és pont)
28-án is vehetett volna. A lényeg, hogy záráskor a birtokodban vannak a részvények (akkor történt a megfeleltetés). És akár 29-én nyitáskor is eladhatod volna, akkor is megkapod az osztit (én ma adtam el záróban).
Igen, megkapod :)
Sokan írtatok sokfélét, de akkor leírom az én esetemet, itt valakinek hasonló volt: Már két hete van OTP részvényem, tehát 28-án is meg ma is, akkor hétfőn ha eladom kapok osztit?
Hát ma nagyon mentünk, de ezek után már egy jó kis korrekció lesz sajnos jövőhéten szerintem. Lehet, már kérdezték, de ha május 28-án nálam volt a részvény (Meg előtte is, meg most is) akkor ha hétfőn eldobom akkor jár az oszti? Bocsi, ha már kérdeztétek :)
MSCI alapok vették, ezt tudjuk. Valaki meg adta. Elvileg most jöhet a szórás lefelé hogy a későn ébredőket kitömjék, így szokott ez menni. Kivéve ha jó hír jön.
Az oké, hogy én nem vagyok szakértő ez a hobbim, nem vagyok teljesen képbe és mindenhonnan próbálom ollózni az infót de Kuti Ákos nak ez a szakterülete miért nem tudja mi lesz az MSCI indexel, miért beszél zöldségeket ???
MSCI alapok vették, ezt tudjuk. Valaki meg adta. Elvileg most jöhet a szórás lefelé hogy a későn ébredőket kitömjék, így szokott ez menni. Kivéve ha jó hír jön.
OTP részvényesek ide!