Egonnal ellentétben az én olvasatomban egy fordított fej-váll van kialakulóban (naposon 2013-11-06-tól), amivel kb. 5400-ig mehet, ha minden jól alakul.
Jo a kerdes.;-)
A traderek doyen-je, Dick Diamond mindig azt mondta, hogy a primary, vagy ciklus trend iranyaba kell tradelni, vagyis a fo iranyba. Es soha nem a korrekciok iranyaba.
Miert? Mert ha tevedsz, a korrekcio iranyaba valo tevedes egyre nagyobb veszteseget okoz, mig a foiranyba tevedes eseten csak tartanod kell, es kimaszik magatol.
OTP eseteben azt kell eldontened, merre van a fo irany. Ha nincs jobb otleted, nezz ra a 20 napos MA-re, es az majd megmondja.
Vannak itt sokan, akik bullnak latjak a helyzetet. Vannak kevesen, akik bear-nek.
Szerintem most W-X-Y korrekcioban, a W(c) lefele hullamban vagyunk. es most eppe annak Elliott (2) minuet korekciojaban. Nem tegnap ota mondom, egesz januarban igy volt.
"Ha tradelnem OTP-t, en megvarnam a mai-holnapi felpattanas veget, talan 4400-ig felugorhat a short zarasok hatan, aztan egy leverage nelkuli short kell" nagyjabol ezt mondana Dick.
Igen jogos felvetés!! Szerintem pénteken be is tölti a 9000-nél hagyott rést és fölötte is zár... egy ezressel és tízezren zár pénteken ezért teljes tőkeáttétet javasolok plusz a rokonok pénzét is beletenni!! :) :)
Egon esést vizionál, ez nagyon jó előjel a longosoknak :) Az utolsó grafikonján meg olyan fejvállakat rajzolt hogy ihaj, nem tudom hányadik söre után járhatott hogy ilyeneket látott bele: link
Én ma is zöld napra számítok, utána pedig arra hogy a 3 zöld nap után a publikus elemzésekben megjelenik az "erős fordulós" jelzés kifejezés :)
Egon esést vizionál, ez nagyon jó előjel a longosoknak :) Az utolsó grafikonján meg olyan fejvállakat rajzolt hogy ihaj, nem tudom hányadik söre után járhatott hogy ilyeneket látott bele: link
Én ma is zöld napra számítok, utána pedig arra hogy a 3 zöld nap után a publikus elemzésekben megjelenik az "erős fordulós" jelzés kifejezés :)
OTP részvényesek ide!