A brokiknak majdnem annyi közük van a részvényárakhoz és forgalomhoz, mint a pénztárosnak a boltban a bolt áraihoz és forgalmához...
Törölt felhasználó2013. 07. 12. 16:27
Előzmény:
törölt hozzászólás
Sziasztok, short kapcsán okosítson már ki vki,jól gondolom e a short menetét:
Van egy részvény, 100 ft.-on forog éppen. Short pozíciót nyitok, vagyis eladok 1 db részvényt 100 ft-ért, abban bízva hogy lejjebb megy az ára s akkor majd visszaveszem. Lejjebb is esik, teszem az 80 ft-ra,ekkor veszek 1 db. részvényt 80 ft-ért. Tehát 20 ft. nyereségem van, s van 1 db. részvényem. Viszont ha tovább esik az ára pl. 70 ft-ra, akkor bukok a 20 ft-os nyereségből 10 ft-ot. Ha még tovább esik, akkor meg az egész nyereséget akár, s bukóba kerülhetek. Long esetén meg felmegy 20 ft-ot az árfolyam, eladom nyereséggel a részvényt és mozizok. Short esetében meg csak akkor moziznék, ha a 80-ra leesett részvényt megvéve egyből eladnám?
Röviden ennyi volna a lényege a shortolásnak? Ledorongolni nem kell az esetleges triviális kérdésért :)
Szia!
15:55 | Vártnál rosszabb hangulatban Amerika
Na most most mi lessz? A roszz adatnak eddig öröltek, a jóra meg még jobban ráörültek. Gyakorlatilag kitaláltam :))
Nem szoktam 10-el osztható árfolyamra előre ajánlatokat tenni se vételt se eladást, mert ott sokan szoktak tömörülni. Pláne az 50-nel oszthatókon. Csak akkor ha ott van az árfolyam és látom nincsenek sokan az általam választott irányban.
Nem szoktam 10-el osztható helyekre ajánlatot tenni, se nyitást se zárást, mert ott sokan vannak. Kivétel ha éppen ott az árfolyam s látom hogy nincsenek ott sokan.
OTP részvényesek ide!