Jó reggelt!
minden esetre az ünnep előtt nem tudtam bele venni most nem bánom, de longos figyelem lessz ma, mert ilyenkor szokott felfelé korrigálni mikor mindenki eséstől tart
Azt hittem egy esélye van ma hogy elkerüljük a nagy bukót:
Mindenki azt hiszi esni fog, ....
Ezzel szemben, nem egyértelműen buktát vártok, sőt, éppen most kicsit (nagyon kicsit) mintha zöldülni.
Bulvár: "kétütemű állampolgárok"
Ez jó! Nagyon jó!
Nyitás után zutty le a 3690-es támaszra. Igazándiból nap végére alatta zárt, de még nem mernék megesküdni arra, hogy ez a támasz elesett volna. Mindez 5,44 Mrd-os forgalommal.
A DAX viszont agresszíven folytatta a lejtmenetet egészen a 38,2%-os Fibóig. A 6800-as 50 napos mozgónak: kakukk!
Az Euró is és a Forint is úgy esett, mint a nyeletlen fejsze. A Forint beköszönt a 299-es Eurónak.
Az amcsik is tegnap éjszaka folytatták a csúszást a lejtőn (S&P: -1,7%).
Semmi kétség: ez immár nemzetközi szinten egy korrekció. Tegyük hozzá, hogy mindennek van miből leadnia, kivéve az OTP-nek. Az szegény már olyan sovány, mint egy etióp gyerek hashajtó után.
Most a spanyolok az ügyeletes pánikkeltők. Az olaszok meg kontráznak.
Nőtt a magyar államcsőd esélye is. Mindennek egyetlen egy jó oldala van: párhuzamosan nőtt az IMF-egyezség esélye is! Ugyanis nem lesz más esélye kormányunknak! Ennyi.
Van egy elméletem:
Mi van akkor, ha Fellegi mégsem csak a portással kávézik? Mi van, ha mégsem hiába megy Washingtonba?
A kormány tesztelte a piacot a dollárkötvény kibocsátással. A piac persze negatívan reagált, ez nem lesz járható út, most már tudjuk (a CDS-felár 540 bázis pontra szaladt fel). Az üzenet egyértelmű: IMF nélkül államkötvényeket kibocsájtani csak nagyon drágán lehet.
Ilyen környezetben már nem lehet fenntartani a megállapodást szorgalmazó kommunikációt sem. Tehát megállapodás kell!
De most jött jól a Skicc Pál lemondása, ugyanis eltereli a kétütemű állampolgárok figyelmét a szükséges gazdaságpolitikai áldozatokról. A kormány arcvesztés nélkül egyezhetne bele az IMF/EU feltételeibe.
Ha én most broki lennék, akkor ma réssel nyitnék fel (legalább kb.:3700) és oldalaznék, hogy megszopassam a sok kisbüfit, holnap meg réssel fel...:-)
OTP részvényesek ide!