-zéró alkohol tolerancia az utakon= nem itt él , aki ezt a biciklisekre is érti
(populista sztár)
-segítsük meg a devizahiteleseket= 300 feletti EUR és 250 feletti SFR árfolyammal (kivétel , aki egyben törleszt végelgyengüléssel)
-"Megmentrettük az egészségügyet"-Mikola népszavazás után= Menekülnek az orvosok és rezidensek, jövőre 50 kórházat MÁS célokra fogunk használni.
STB............
Nagy jelentősége van ennek a kis hárombetűs szónak.
Nem mindegy , hogy mit gondolunk kereskedés közben:
Ez medve piac
vagy
Ez nem medve piac.
Mindenesetre Mata Gy. kedves pillantására nemet mondok.
Kedves tepsike!
Feküdj a tepsibe, mondottam volt korábban. Félretéve a viccet, elfogultságot éa erős befolyásoltságot érzek az írásaidban.
Mata Gy. sem érzi magát elfogultnak, csak "új és más "megoldásokkal jön elő.
Nézőpont kérdése, hogy ez közgazdasági horror vagy új tipusú szakszerűség.
Vegyünk egy példát magyarázatképpen:
"Sokakkal ellentétben én legfeljebb változásnak, de nem kudarcnak tekintem az imf-fel kapcsolatos újabb híreket.."-írod a hozzászólásodban.
Szerintem sem kudarc, sőt üdvözlendő, amit a forint erősödése is igazolt.
Ez csak a "szabadságharcos, modortalan IMF riogatóknak" kudarc. De átvágják a gordiuszi csomót, s kötnek egy "új tipusú" megállapodást.
(Lehet, hogy a készenléti hitel egy adott formája az új tipusú megállapodás?)
Van egy olyan gyanúm, hogy kár lenne folytatni az eszmecserét, mert nem jutnánk közös nevezőre.
a hozzáértésedet ettől függetlenül nem vonom kétségbe.
"Egy ország irányítása, a szigorúan gazdasági és egyéb politikai szempontok összehangolása sokkal komolyabb felkészültséget igényel, mint ami itt bármelyikünknek, vagy akár a médiaszereplőknek is van. Ezt mindenkinek látnia kellene. Egy pénzügyminisztert, vagy gazdasági minisztert nem szoktak csak úgy leakasztani a fogasról."
Az előzőekkel egyetértek veled, ezért gondolom, hogy Matolcsy szerintem felkészületlen, olyan mintha a fogasról akasztották volna le.
Bocs, az előző beírásomban szereplő londoni példával azt akartam mondani, hogy a bajok láttán nem csak rettegni és rettegtetni kell, hanem számolni kell az ember kreativitási faktorával is. Azzal, hogy a bajok láttán elkezdődik a megoldás keresése is. Ahogyan most is.
Lehet a fideszt és O.V.-t nem szeretni, de minden egyéb politikával való próbálkozás alakította ki ezt a helyzetet. Eddig jött be az imf-kapcsolat, hiszen ezzel próbálkoztunk eddig. Most ez a kapcsolat új alapokra helyeződik - de persze ehhez az is kellett, hogy előtte megmerevedjenek az álláspontok - szerintem így is fel lehet fogni azt, ami eddig történt.
"Tepsike, a hivatásos provokátor hatékony bozolja az idegeket"
Profitmax:
Nem vagyok provokátor. Hivatásos meg végképp nem. Csak kicsit másként látom a világot, mint ahogyan sokan ezen a fórumon. Mondok egy példát: egy időben a London utcáit elborító lósz...r mennyiségét látva sokan attól rettegtek, hogy néhány év múlva bokáig járnak majd az emberek a trágyában. Újságcikkeket írtak és átkozták a kormányt, a lovakat, a kocsisokat. Aztán akiknek ez feladata volt terveket készítettek, megszervezték a trágya elhordását és ment az élet tovább a normális kerékvágásban.
Én azok közé tartozom, akik ismerik egy kicsit a politika és a makrogazdaság irányításának belső rejtelmeit is, nem csak a(z erősen elfogult) sajtóból értesülök dolgokról. Talán ezért lkátjuk kicsit másként a dolgokat.
Sokakkal ellentétben én legfeljebb változásnak, de nem kudarcnak tekintem az imf-fel kapcsolatos újabb híreket - már csak azért sem, mert pontosan még nem is lehet tudni, hogy mi is a helyzet. Azt is gondolom, hogy az imf-nek ez a változás ugyan olyan fontos minr nekünk, ezért nem kekeckedés lesz, hanem egy komoly kompromisszum keresés a tárgyalások során. Ám ez a vélemény különbség cseppet sem indokolja azt a merev elutasítást és gúnyolódó, olykor agresszív hangot, amit egyesek megütnek.
Egy ország irányítása, a szigorúan gazdasági és egyéb politikai szempontok összehangolása sokkal komolyabb felkészültséget igényel, mint ami itt bármelyikünknek, vagy akár a médiaszereplőknek is van. Ezt mindenkinek látnia kellene. Egy pénzügyminisztert, vagy gazdasági minisztert nem szoktak csak úgy leakasztani a fogasról. Ezért minden ilyen embert megillet bizonyos tisztelet, még ha bíráljuk is őket. Szerintem...
Persze, kinek mi, lehet, hogy nekem azért nem tetszett, mert túl sokat vártam tőle. És azt is hiányolom, hogy nem lett vége a történetnek, nem tudni, hogy mennyit sikerült végül eladni, mi lett azután a céggel és a jó munkás emberekkel, melyik cég volt ez, stb. Az is furcsa, hogy Jeremy ilyen lazán veszi tudomásul, hogy csődbe fog menni, és éppen ellenkezőleg, semmilyen feszültséget nem éreztem. Egyszer nem mutatták meg, hogy mit nézegetnek a monitoron, legalább egy zuhanó függvényt bedobhattak volna. :-) Ha nem tudod előre, hogy miről szól a film, úgy kell kibarkóbáznod az elején, hogy mi is a baj, az első fél óra után van egy elejtett mondat, hogy most miért is nézi mindenki olyan furcsán, és ráadásul még csak nem is idegesen a monitort. Véleményem szerint egy vontatott, lassú, unalmas film, és még ezt a nagyon kevés információt is, amit elárulnak közben, nehéz össze rakni. Lehet, hogy én vagyok a kevés a filmhez. :-)
Ennek a filmnek szerintem több mondanivalója van........
Nagyon izgalmas és végig érezhető a lüktető feszültség és a jellemző jegyek végig megfigyelhetők és talán azért nem tetszett annyira mert szinte teljes egészében u.a. volt a film folyamata,mint a 2008-as válságban.
De ízlések és pofonok különböznek......szerintem kiváló FILM!
Én tegnap megnéztem ezt a Margin Call-t, de nekem őszintén szólva nem tetszett! Nagyon vontatott, és unalmas volt, gyakorlatilag másfél óra egyetlen éjszakáról szólt, amiből az első fél óra alatt nagy nehezen felvilágosodnak, hogy csődbe fognak menni, majd a maradék egy óra alatt ötször összeülnek különböző körökben, és mindegyik alkalommal lassan, szenvedve kinyögik magukból, hogy el kell adni mindent. Mindig azt vártam, hogy na majd most végre történik valami, de nem történt semmi, végig szenvedtem. Ez tényleg érdemelt oscart? Nálam citrom díjas.
OTP részvényesek ide!