Ebben igazat adok neked.
Valami mutyi érződik,nem tudom lehet hogy valami pozitív action lesz.De FTSE meg DAX is több mint fél% pluszban van,amerika zöld lett.
Törölt felhasználó2009. 11. 12. 16:51
Előzmény:
törölt hozzászólás
Hát azért nem igy van.A fő tétel a banknál a kamatbevétel,egyébbevétel,és a legfontosabb a különféle céltartalékok ami erősen módosítja az eredményt.
Gondolom erre gondoltál első körben.Itt nagyon szigorú hitelintézeti számviteli törvény irja le hogy mikor melyik ügyfélkört hogyan kell értékelni és utána mennyi céltartalékot kell képezni.Ha változás van mindig informálni kell a befektetőt és az adatokat úgy kell közölni hogy összehasonlítható legyen.Pl. 30 napos kését módosították 90 napra.És ezt a szabály változás természetesen az eredményt javította volna ha minden más változatlan.
Több dolgot is szigorúan szabályozza a törvény mint pl. időbeli elhatárolás,mérlegen kívüli tételek stb.
Persze a "kockákat lehet tologatni úgy hogy szép legyen a ház de kockák száma adott"
a daxot és usát elnézve érdekes ez a mínuszos nap...szerintem próbálták eldobatni a néppel csak a többi index miatt ez nem teljesen sikerült....nyitótippem a jó gyj miatt 5880
Valahogy nem is érdekel hogy most hány forintot csökkent vagy emelkedett.Olyan gyorsan elillan az a plusz vagy minusz hogy mire észbekapok addigra már majdnem késő lesz.Csak az a kérdés hogy a hirtelen para miatt fog ugrani valamerre vagy egy újabb ócska trükk a nagybüfisektől.
MEGLÁTJUK,mindenesetre ma nem fogok sokat aludni:(
Törölt felhasználó2009. 11. 12. 16:42
Előzmény:
törölt hozzászólás
azert ennel egy kicsit szigorubbak a konyvviteli szabalyok szerencsre.. :)
..na??...ki a kirrááály?? hogy eltaláltam!!...jaaaa, nem 5740, hanem 5770? ...majdnem hajszálpontosan eltaláltam :DDDDDD csak 0,5% ....hiába na, ezt a mutyi-indexből számoltam...ami 90%os pontossággal mondja meg a frankót.
Hát még soha nem izgultam a gyors jelentés előtt.De most erős a para,nem tudom miért de picit aggódok.Úgy látva a teljes összképet globálisan az egészet kicsit aggódok a jövőhétért.
Forgalom az elmúlt 5 nap kb. 6,5% alacsonyabb mint az elmúlt 30 nap.De ha elmúlt napokban folyamatosan rendesen ment fölfelé.De legalább a mai rést betöltötte.
OTP részvényesek ide!