Ki is lett hírdetve a trend a 12.00-ás hírben. Megyünk fel, ezt akarják:
"Mind a Morgan Stanley, mind a Bank of America - Merrill Lynch stratégái a pozitív makrogazdasági folyamatok megerősödésére, azok öngerjesztő folyamattá válására hivatkozva számítanak tartós feltörekvő piaci emelkedésre. A Morgan Stanley szakértői szerint ezt elsősorban csak a váratlanul gyorsuló infláció, vagy a gazdaságélénkítő csomagok "kiszívásának" elbizonytalanító hatásai fordíthatnának meg."
Némi szépség hiba, hogy két olyan kockázatot említ szinte bagatell, kizárható eshetőségként, amelyek talán a legnagyobb és nagyon is reális eshetőségként vannak ismereteim számon tartva.
Mindenestre úgy látszik, hogy fél évi időtávlatban emelkedés jön, Roubini is ekkorra jósplja az össeomlást (ő a dollár erősődéseére alapoz), úgyhogy lassan felveszem a kapcsolatot a brókerrel. Aztán félév múlva majd menekülünk. Bár - és elnézést az önzőségért - remélem, én hamarabb tudom majd elhagyni a süllyedő hajót, mint mások. Félek, több lesz a menekülő utas, mint a mentőcsónak.
Néha épp azt érzem, hogy túl sok dolgot veszek számításba és lehet a dolgok ennél egyszerűbbek, csak napon belül vagy rövid távon igyekeznek belerondítani / elbizonytalanítani.
Persze tudom, hogy nem annyira tekinthetők kézenfekvőnek a piaci események, de a látszat ez (mostanság).
europa is kizoldult !!usa futik is pluszba kusztak!!!optimista a piac a jelentessel kapcsolatosan!!!5600feletti zaro valoszinusitheto ilyen hangulat mellett!!
OTP részvényesek ide!