Elég, ha én bukok, nem kell másnak követnie. Bár ez most bejött, 3600-ig visszavehetem ugyanazt a mennyiséget és még mindig marad valamennyi cash.
Ráadásul még shortoltam TDT-vel ma, ami kicsit rizikós volt ugyan, de bejött az is, jól jött ez a plusz pénz. Reggel dolgom volt, azért nem indítottam a shortot magasabbról.
Ezt én most is így gondolom, hogy saját részvényt nem akkor rizikó megshortolni. Igazából ez amolyan logikai short, csak eladni, majd újra venni.
Azért ez nem egészen vagyon így.
Ahhoz hogy keressek egy huszast vagy ahhoz hogy ne bukjak egy harmincast adok a brokinak mondjuk 2 ezret, nem vagyok írígy mert közben ha nem adok neki, bukom ötvenet.
Semmi más mint matematika.
Az pedig szigorú és könyörtelen, érzelem mentes.
Jelen pinanyalatban ez érdekel, és ha közben a broki is keres az nem zavar, de én nem bukom ötvenet és ez a lényeg!
De tudod mondok neked még jobbat. Én személyszerint abba is biztos vagyok hogy még erről az árszintről is fogy esni nem is keveset. De ha hiszed ha nem mégsem adom el az 1508-as packomat. És tudod mért ? Mert semmi értelme. Ha eladom elvesztem a pozíciómat ami azt jelenti hogy ha a részvény ezen az árszinten emelkedik 5%-ot akkor az a én tőkémre nézve 10% -os emelkedés. És akkor még kockáztatnám azt is ha eladnám hogy eladáom után továbbmegy (hisz volt rá példa az elmúlt 2 hónapba nem egyszer hogy ugy tünt hogy jó fel ment és el kellene adni aztán meg csak ment tovább.
Én másfél hete írtam a lefagyott rendszerük miatt a panaszlevelet. Még vizsgálják. Természetesen, ha elindúl egy Erste ellenes mozgalom a pszaf-hez akkor csatlakozom
persze most már a futik is fel, amerikára meg rá se nézek, mire hazaérek a munkából plusszosok leszenk...ááá...én meg eldobom mínuszban....
hol lesz ez 3300 te jó ég...ma longszopatás, holnap shortszopatás...aki átvitte a shortját annak ámen!
OTP részvényesek ide!