Ezt fejtsd ki jobban légyszi! Tekintettel arra, hogy maga az OTP vezér sem tudta, hogy mi történik a papírral, mikor annyira beesett! Szerintem, ma sem tudja senki, hogy miért erösödött, a hangulatot kivéve.
az egész hétnagyon bizonytalan!!!
okos stratégia, ha vásárolsz egy kicsit, hogy benne legyél a kereskedésbe, de spájzolsz egy kis pénzt hogy be tudj szállni az emelkedésbe, vagy esésbe, ha arra kerül a sors.
nagy füllentő az aki megmondja hogy holnap mi lesz!
azt gondolom, részben igazad van, de én az elemzésnél legelőször a hosszútávú trenddel kezdem, az már behatárolja az alsó és felső értéket, és ezen belül jön az összes többi. Ennek a megváltoztatásához pedig semmiféle jelzés nem érkezett, a teteje az én meglátásom szerint cca 3200 volt. Még ezt sem érte el a rv. hanem megfordulét, most csorogni fog lefelé tartósan, de ezen belül is persze lesz lent és fent. Nem régen kezdtem elenezni a dolgokat, és lehet, nem is jól gondolom persze, de most azért mégis ez a gondolatmenet látszik igazolódni.
magyar gazdaság, vagy világgazdaság.
sztem reális kép egyikről sincs, hiszen a közgazdászok igyekeznek minden jelentést, elemzést a saját igényeiknek, vagy megrendelői igényeknek megfelelően igazítani. pl. nem szükségszerűá párhuzam, hogy valamelyik barom közvéleménykutató "megkkutatta" hogy a magyarok hány százalékának nem tetszik a bajnai csomag?!!! az lett volna az érdekes, ha a felelőségteljes, tudatos magyar válaszadók azt mondják, hogy milyen frankó ez a megszorítás. ez kell nekünk! baromság!
az egy teljesen más- jelenlegi helyzettel- össze nem hasonlítható szituáció volt.
!!!
Törölt felhasználó2009. 05. 06. 16:33
A mai nap teljesen olyan volt, mintha New Yorkban kereskedtünk volna. Az rendben van, hogy ott lehet igazán nagyokat szakítani és bukni is, de azért én jobban örülnék, ha egy PICIT kevésbé követnénk le az ottani tickereket.
"Ha 3200 fölé került volna tartósan az azt jelenti, hogy a hosszú távú trend változik."
Ez érdekes meglátás, ezek szerint nem változik a hosszú trend, mert eddig csak a 3115-öt érte el, és csak a 3000 fölé látszik "tartósan" menni. Vagy a 2900 fölé.
Egyszerűen nem tudjuk, mikor és mitől fordul a trend. A legbiztosabbnak tűnő támpont talán a hullámhegyek-hullámvölgyek összevetése egy éves grafikonon. Ha rendre felülmúlják az előttük levőket, felmerül a trendforduló gyanúja. És a mostani helyzet kezd gyanús lenni. (a dax-ot szoktam figyelni, meg az sp500-at)
Ez így túl egyszerűnek és primitívnek tűnhet, de nálam okosabbak mondták, tessenek az ő elmebeli képességüket megkérdőjelezni. Tőzsdei súlyos melléfogások egyik tipikus oka: medvének nézni a bikát/bikának a medvét.
Mondjuk a gazdasági előrejelzések tényleg nem indokolnak trendfordulót. De hát - ma már sokadszor idézek klasszikust - a tőzsdén minden megtörténhet - még a logikus is.
OTP részvényesek ide!