+15%-nál nagyobb ajánlatot be se tudsz vinni a rendszerbe.
"Ha beraksz egy 20.000 Ft-os vételi megbízást, az is csak a piaci áron fog teljesülni, legfeljebb hamarabb."
Ez meg több szempontból is hibás.
1. Lásd fenti, limiten kívüli ajánlatot nem tudsz bevinni (értelemszerűen vételnél a felső felettit, eladásnál az alsó alattit);
2. Nyitó szakaszról volt eddig itt szó, abban meg nincs olyan, hogy "hamarabb";
3. Szabad szakaszban egy kellően magas ajánlat nem pont olyan, mint a piaci ajánlat. A magas árú ajánlat ugyanis kiveszi a könyvet addig, amíg a mennyiség meg nem lesz. A piaci áras megbízásnál pedig csak a legjobb eladótól veszel, azaz ha ott van elég, akkor a teljes mennyiséget, ha nincs, akkor csak annyit, amennyi ott eladáson volt.
Sok sikert kívánok neked, legalább 7-et.
Mivel nem Shortos Gyulának hívnak, tartózkodom a shorttól, inkább kivárom az emelkedést.
A short veszélyes játék, mert jöhet a trendfordulő, s határidőn belüli tippel nem szeretem nehezíteni az életemet. Bátor Gyula vitézeknek persze ez nem gond.
Nem érdemes belemenni a számháborúba, mert túl sok a bizonytalansági tényező (válság , új kormány, HUF ingadozásai, short támadások, gyorsjelentések stb.)
A kérdés mindig a befektető időtávja. Egy éves befektetői távban gondolkodva nyugodtan vehetsz holnap nyitásban.
Rövid távon: várd meg az esést, s az emelkedésre vásárolj csak.
Teljesen mindegy, hogy milyen magas árat adsz meg. Ha beraksz egy 20.000 Ft-os vételi megbízást, az is csak a piaci áron fog teljesülni, legfeljebb hamarabb.
Igen, a 3.000 csak egy hozzávetőleges szám volt. Nem számoltam, ki hogy pontosan 2.990 a korrekt. Mi van egyébként akkor, ha több, mint 15%-ot adok meg ? Gondolom, semmi ...
Hoppá, most vettem észre, hogy 3000 már a 15%-os limiten kívülre esik. Ezért azt javaslom, ha biztosra akarsz menni, akkor tedd nyitószakaszban 2990-re a vételed.
OTP részvényesek ide!