Nem ez a baj, hanem az, hogy ha még a 15 perces késleltetett 15 percest nézted volna, akkor is láttad volna, hogy kb. hol az alja.
Te is beleestél abba a tipikus hibába, amibe én, hogy a tetején vettem, és az alján adtam.
Cs-ön a következőt tettem:
1. első short szük stop miatt kiütve.
2. második short 1810-ről, 1897-en !!! fordítva.
és itt követtem el a hibát, hogy nem dobtam 1920 körül, majd újra short-ba nem álltam, holott láttam, hogy alakul a fej-váll.
Na, itt a hiba. Féltem, pedig nem szabadott volna, hiszen az előző trade nem hat ki a következő sikerességére.
Amúgy ez a gap nagyon belekavar a TA-ba. Persze ezért csinálják.
úgy legyen. Én már 6 % bukó után átértékeltem a jó móka fogalmát, elgondolkodtam a világ állapotán, és gyorsan megszüntettem a számlám. Majd másfél-két év múlva újranyitom, és bevásárolok, ha akkor úgy látom, de a lényeg, úgy érzem van még időm rá bőven...
marhaságok megint
Hiszen a dotcom válság 3-4 évig tartott
ez pedig 10 szer súlyosabb, vagyis pl a dow 3-4-5e szintek simán meglehetnek. pár éve távlatban, de etttől még lehetnek felívelő szakaszok is
a bank rengeteget keresett kelet-európai tevékenységével az elmúlt évtizedben - profitjának közel 80%-a származott innen az elmúlt évben - és egy régiós pénzügyi birodalmat sikerült kiépítenie
ezzel csak azt ismeri el hogy miért is ragaszkodik annyira a régiós bankokhoz.
De tudjuk hogy a régiós bankok IMF hitellel terhel országok
mekkora kockázati veszélyben vannak.
Deviza romlás valós devizahitel kockázat. Stb stb.
Ezt a hitelminősítő is problémának hozta fel.
Ezt már mondtam amúgy ezelőtt is.
OTP esetében is ami nemrég még előny volt az most fokozott hátrányt jelent.
Ezt a terjeszkedésre majd a mostani megosztott egymástól függünk
veszélyére értem.
5 féle befektetésben van pénzem, a hatodik a tőzsde a 7. a cégem eszmei és tárgyi értéke.
A tőzsde számomra egy lehetőség a nyerésre. Erőt gyűjtök és folytatni fogom, mert jó móka ( ezt így 50%-os bukóba mondom) és vissza fogom keresni!
De nem csak a bankok hibáztak hanem a gyártók is
lásd GM vagy FORD.
ha befut a pénz a gazdaságba akkor az úgyis a bankokba köt ki a végén
másik dolog autót vagy más hülyeséget nem fognak venni.
Nincs rá szükségük.
Hiszen eleve nem kell például munkába járnia.
porti ha linkelsz egész ciket..néha azt hiszem h te direkt csinálod..pl ezt kihagytad..
hozzáteszi: a bank rengeteget keresett kelet-európai tevékenységével az elmúlt évtizedben - profitjának közel 80%-a származott innen az elmúlt évben - és egy régiós pénzügyi birodalmat sikerült kiépítenie magának.
Ügyfeleivel együtt kíván túljutni a válságon a Raiffeisen
2009.02.22 10:04
Nem kívánja cserben hagyni kelet-európai leánybankjait a Raiffeisen - erősítette meg a bank szándékát nemrég Herbert Stepic vezérigazgató, miután csütörtökön csaknem egymilliárd euró profitról tett jelentést a bank. A bécsi jegybank is igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a hitelminősítők aggodalmaival szemben az osztrák bankok működése stabil. Ezen felül újabb megállapodás várható a Raiffeisen és az osztrák kormány között, amely a kelet-európai leánybankokat is jobb helyzetbe hozhatja.
portfoli.hu
Itt a másik hír.
Ez is pozitív de ugyanakkor negatív
miért is?
A bank arról számol be hogy nyereséges volt.
Persze tavalyi mérleg még mindenkinél jó volt.
De lehet hogy ha megnéznénk hogy az tavalyi utolsó negyedévben
mi volt akkor már lehet hogy nem lenne olyan rózsás a helyzet.
Na erre világíthatott rá a hitelminősítő,a keleti régió vonatkozásában.
csodálom azok bátorságát, akik még mindig itt otp-znek... Én már azon gondolkodom, hová tegyem a lóvét a bankbetétből.... :-/
Ez durván elhúzódó válság lesz, egyre inkább pesszimista vagyok, mindenkit óvatosságra intek, és bár szükség van egy-egy saját elméletre mindenkinek, ne hagyja senki, hogy elvakítsa saját elmélete. Gondolom érti, akinek szól. Sok pénzt mindenkinek.
" A válság sohase múlik el, mindig jön új"- ezt egy válságmenedzseléssel foglalkozó szakember írta.
Mégi igaz, hogy semelyik válság nem tart örökké, ha kezelik.
Az óvatos és félénk tőzsdézők részére a következő két hónapban megnyílik a lehetőség a részvényeikből való kiszállásra. Ugyanakkor a válság történelmi lehetőségeket kínál a nyereségre megfelelő részvény választás és beszállási pontok esetén. A türelem és a higgadtság mindenesetre alapvető feltétel.
Az lényegesebb emelkedés a nyári „szárazság” után novemberben várható.
Mindenkinek (magamnak is ) azt tudom javasolni, hogy csak határozott emelkedési jelre vásároljon.
Alapvetően a jövő hetet long-osnak látom 3nap/5nap arányban.
Sok szerencsét a jövő hétre, de addig is jó étvágyat a vasárnapi ebédhez!
Bye Bye!
de legalább tudják fizetni a törlesztöt...te nem örülnél ha havonta több maradna a zsebedbe..ez hosszútávon akkkor is gazdaság élinkétis szerintem...mert vannak akik nem hitelekre költik....abban mondjuk igaza van portinak h szerkezeti átalakitások nélkül nem megy igazán...
Figyu! Cs-ön vettem egy pakkot 1820-on. Pénteket tudjuk, -10% utána tovább le. Mikor korrigált vissza 1620 eldobtam. 1800 a vége.
Na ennyit a veszteség kezeléséről.
Teljesen tudatos objektív döntés volt, ugyanis alatta a mélység titka! Ennyi!
Holnap?
Ráncigálás, irány nélküli ideges piac, vagy brutál korrekció. Öntésnek talán vége. A TALÁN szó jelzi a magabiztosságom! :)
Nincsenek illúzióim.
Az emberek mindig újra és újra elkövetik ugyanazt a hibát.
Tehát vége lesz egyszer a válságnak, majd valamitől megint elkezdenek az rv. árak felfelé menni, mindenki boldog, felejtenek, vesznek, majd egyszer csak indul újra a mandula. :)
És a kör bezárul.
Ti is régi tőzsdések átéltetek már 2-3-at nem?
Közben persze sokan kipusztultak. Ennyit a darwinizmusról.
Szerintem pedig élénkíti a gazdaságot, könnyebben veszik meg azt a bizonyos terméket, amitn esetleg gondolkodtak, vagy egyáltalán nem is akartak megvenni.
Ezáltal ez a pénz visszakerül a gazdaságba, nem feltétlenül a bankokba.
Szerintem meg sokkal jobb ez a verzió, mint a bankmentő csomagok.
Ha az eddig visszapumpált pénzzel, nem a bankokat próbálták volna menteni, hanem íly módon visszakerült volna a gazdaságba, már nem lenne vállság.
Igaza van porti-nak. Rövidtávon az embereknek talán jó, de mivel zsebfeltöltésre használják áttételes módon a bankok zsebébe megy a pénz, így szétfolyik a kezük között, komoly stuktúrális változások nélkül.
Magyarán pénzszórás a szélbe.
Volt 10 millája elbukta.
Hacsak 1 misit is félretett akkor ha majd a sok sok év után
egy mély válságból kigyógyulva újra emelkedésnek indulnak
az indexek akkor egy 500 Ft os részvényből
ami mondjuk újra 10000ft lesz sokat kereshet.
De és most jön a lényeg
meg kell tudni ítélni azt hogy hol lesz az alja a válságnak
és hogy meddig tart.
Na ezen munkálkodunk mi most itt és én személy szerint
azért is segítek.
Ja és itt jön maci gondolata amire lássuk be
van esély is hogy lehet hogy már nem lesz „újra”
OTP részvényesek ide!