Topiknyitó: DavidCamp 2025. 06. 17. 04:56

Balaton-Balaton mi lesz veled?  

https://telex.hu/gazdasag/2025/06/07/balatonfured-tihany-orvenyes-balaton-foszezon-nyitanya-punkosd-riport
Múlt 7en Tihanyban voltam. Csak külföldi túristák. Magyarok sehol. Strandon csak lézengtek. Árak az egekben.
Kinek milyen élménye volt mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bolton01 2025. 07. 09. 11:11
Előzmény: #68  szieszta
Arra leszek kíváncsi hogy ezt a laikusnak is szemmel látható visszaesést a Balatonon meg Hévíz-en a statisztikákban hogyan jelenítik meg ... Mert ha erre is kihoznak egy statisztikai emelkedést, onnantól kezdve itt az eltérés a valóságtól nem 1-2-3% mint az infláció esetében ....  
szieszta 2025. 07. 09. 09:53
Előzmény: #75  TheSnake2020

A mi kis fürdővárosunkban a szállásoltatók vannak bajban. Régebben még azt is megengedhették maguknak, hogy a főszezonban csak 1 hetet lehetett foglalni, rövidebb időre nem adták ki a szállást. 
Igaz, még csak  a főidény kezdete van, de örülnek minden egyes vendégéjszakának.
Mivel már nem tudták, hogy mennyit kérjenek, más megoldást kerestek az ide látogatók. Egyre többször ide jönnek a fürdő nyitására és este indulnak haza. Ráadásul nagyon sokan belevágtak a szállásoltatásba, így sok a vadász, kevés a fóka.
Nálunk is nagyon terjed az egynapos kirándulás, egyre több szórólapot kapunk. Van, mikor hajnali négykor indul a busz, lehet aludni is (aki tud), éjjel meg megérkeznek. Még az sem gond, ha 4-5 órás az út, csak férjen bele a sofőr a munkaidejébe.
szieszta 2025. 07. 09. 09:35
Előzmény: #74  Hobbyproperty

Lehet nem tetszett neki az iszapos, sáros vízben megmártózni.
Van egy ismerősöm, aki szintén szállásoltató, azt mondta, sok embernek nem tetszik a sáros, víz. Azt gondolják, homokos tengerpart várja őket, aztán bokáig merülnek az iszapban.
szieszta 2025. 07. 09. 09:29
Előzmény: #74  Hobbyproperty

Én soha nem voltam az a pancsolós típus, nem beszélve a tűző napról. Annak ellenére, hogy mikor az agro szektorban dolgoztam, nagyon sokszor a 35 fokos forróságban kellett sétálgatnom a parcellák ellenőrzése miatt. De azt jól meg is fizették. Nehogy már én fizessek a szenvedésért is. Engem a vízben is éget a nap, a naptejet meg nem szeretem, ezért ha nagyon ritkán a gyerkőcök meggyőznek, még akkor is rövid ujjú trikóban megyek a vízbe. Ha meg kijövök, máris zuhanyzás és átöltözés, mert a vizes fürdőruha meg hideg.
Ehhez jön a tömeg, meg  a brutális árak.
Ha  a családom úgy dönt, menjünk, de ha rajtam múlna, nem nagyon mozdulnák ki itthonról.
Túrázni viszont szeretek, hegyekben, erdőkben, télen még a Balatonnál is jobban érzem magam.
TheSnake2020 2025. 07. 09. 09:23
Előzmény: #75  TheSnake2020
8e/fo appartman.  Külföldi szinte senki. Szóval rosszabb mint tavaly, de mindenki kinyitott. 
TheSnake2020 2025. 07. 09. 09:22
Azért nem mindenhol ilyen sötét a helyzet. Itt a lángos 1000 sima. Sok ingyenes kis csapat előadása.  Éttermi árak az usual   pesthez képest nem sok. Hétvégén sokan, vonattal jöttem tömve volt. Ismerős 8e/
Hobbyproperty 2025. 07. 09. 08:32
Valami biztos megtört a Balatonnál mert a kikötőben is azt beszélik, hogy ilyen kevés ember még sose volt. Annyit hozzátennék, hogy a 17 éves unokaöcsém a 40 fokban sem ment be 2 napig a vízbe, a mai fiatalok már mindent fordítva csinálnak :)
slash
slash 2025. 07. 09. 08:21
Előzmény: #67  bronz
Jól látod most júliús első hetében ide a hirvátokhoz is megjött a magyar tömeg. Minden 4-5. autó magyar. csóri családok sík idegek mert itt is szar az idő. Múlt héten 40 fok volt egész nap ültem a vízben. hát ilyen ez. nyilván ha ketyeg a heti 1000-1500eurós szállásdíj  és szar az idő az nem jó. megértem
slash
slash 2025. 07. 09. 08:04
Előzmény: #71  slash
Emlékszem 86ban a SZOT üdülőhöz Fonyódon tartozott két kis csónak is. Kulcsos csónak volt, megkaptam a kulcsot bementem a Balcsiba eltévedtem több órával később értem vissza a kikötőbe a gondnok jól lecseszett..  SzOT üdülő, nagy társalgó, színes TV, délben kolompoltak amikor mehettél enni..Istenem.. 18 ft volt a hamburger 20 ft az extra. A gazdag NSZK németek kocsijait bámultam, sörösdobozokat és cigisdobozokat gyűjtöttem.. hát ez volt.. 
slash
slash 2025. 07. 09. 07:54
Előzmény: #68  szieszta
A Balatonnak az volt a jó hangulata hogy a munkahelyedtől viccpénzért igényeltél céges üdülést és nem heti 400-500e ftért béreltél szállást. 1992ben húsz éves se voltam az akkori munkahelyemtől olyan Földvári úri szállodai szobát kaptam egy hétre hogy még.. ennek vége. 
slash
slash 2025. 07. 09. 07:49
Előzmény: #69  slash
jav: kb napi 200 euro.
slash
slash 2025. 07. 09. 07:48
Előzmény: #63  DavidCamp
Meglep a sok rossz dolog amit írsz. Ennyire súlyos a helyzet? Akkor miért van tele az M7? Hova megy a tömeg? 
Tihanyban a Polgár Árpi ott evett a csodás kilátással az Echo étteremben olvadt tőle a nép.. aztán beültek és 30 rugó két krémes.. csodálod?
Itt a horvátoknál ahol élünk nyáron (Krk , Baska) is mentek felfelé az árak. Fagyi nagy adag tavaly 2 euró idén 2.5. boltok is drágák , mindenhol okosban kell nyomni hogy olcsón megúszd a életet.  Vendégek vannak nagyjából telt ház van már megjöttek a magyarok is. ott veszekednek mellettem. szar mert értem amit mondanak egymásnak. a horvát hisztit legalább nem értem.  éttermek annyira nincsenek tele sokan spórolnak itt is. fast food, lángos strandkaja junkfood. étteremben egy négyfős család 150 euro alatt nem jön ki. napágy és esernyő 2 főre napi 30 euró, parkolás napijegy 20 euro . egy család lemegy úri módra a partra napernyő majd ebéd kn naoi 200 euró.   
szieszta 2025. 07. 09. 07:31
Előzmény: #67  bronz

Valamikor el kell jönnie, hogy a kapzsiság megbosszulja magát. Egy egy alkalommal meg lehet engedni a keleti luxust, azaz nagyon drágán  a gagyit, de az emberek lassan rájönnek, hogy van jobb és nem hajlandóak kifizetni  a csillagászati árakat.
A Balatonnak tényleg volt egy érdekes hangulata, mikor a szociban egy kapitalista sziget volt. A külföldi turisták miatt magas volt a színvonal, kinyalták az ember seggét és ezért hajlandó volt felárat fizetni. Máshol ez nem igen volt, csak egy egy borparadicsomban.. A Szépasszony völgy is hasonló, látszik sokkal szebb napokat is megélt. Igaz, régebben volt egy nagyon rossz élményünk ott is , így elég nagyot csalódtunk.
bronz 2025. 07. 09. 05:23
Előzmény: #65  hekki
A bibi az, hogy 35 fokban se volt tömeg.
Amennyire én látom ismerősök, kollégám körében, az idei sztár továbbra is Horvátország. Aki korán foglalt, jó áron mehet, ár/érték arányban sokkal jobb.
Utána Olaszország, Törökország, Albánia van a 2-4. helyeken. Balatonnal csak pár napra terveznek jó esetben, de olyanról nem tudok, aki akár 1 hétre is ida menne.
Megtört a balatoni varázs, a sok lehúzás, megfizethető szàllások, kempingek eltűnése, visszaüt.
DavidCamp 2025. 07. 08. 21:55
Előzmény: #65  hekki
Ez megy 1 hónapja....mármint a pangás. A mostani időjárás ezt nehezíti.
hekki
hekki 2025. 07. 08. 21:21
Vihar közepén mégis mit vártál? Napozók hadait?
DavidCamp 2025. 07. 08. 21:07
Csütörtökön megnézem Siófokot, hogy ott mi van. Ott is van ingatlanom.
DavidCamp 2025. 07. 08. 21:06
Ma Tihanyból elmentem Füredig, megnéztem hogy mi meg hogy. Tihany pang, gyakorlatilag sehol senki. Aki van az pulover vagy tavaszi kabát sziahelloszevasztavasz.
Máshol sem jobb a helyzet, gyakorlatilag az előszezon halott, sehol senki, aki van az beöltözve mint tavasszal. Hívott az egyik Tihanyi bérlőm, hogy fizetési átütemezést kér mert a 25 év tapasztalata alapján ilyet még nem ba...ot. Nincs vendég, nincs fizetőképes kereslet a szabadstrandon. Munkavállalóinak sem tudott fizetni (inkább nem akart) így leléptek tőle de már talált másokat.
Szóval a Balaton az halott. Felkészül a főszezon. Véleményem szerint nem lesz az sem különb. A zemberek inkább olcsóbb lehetőségeket választanak. Vagy ár/érték arány alapján választanak és így a balcsi kiesik.
tomi23
tomi23 2025. 07. 08. 17:59
Előzmény: #53  DavidCamp
Siófok Petőfi sétány gyros pita 1900 , gyros tál 4600 elvitelre utóbbin meglepődte de a 0.5-ös pepsi kóla 1900 ez azért sok volt 
Bolton01 2025. 07. 08. 15:48
Előzmény: #60  slash
Amennyire én látom, hétvégén 1-2 nap amikor van érdemi mozgás, amúgy meg tényleg nagyon szellős a dolog, megkockáztatom hogy vesztességes kb mindenkinek sajnos (szigorúan így szemre becsülve ...)

Topik gazda

DavidCamp
3 1 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek