Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 21:35
Előzmény: #2578  Valiz
Pont a 7 végén AI szessönöztem ezekre: GE, GEV, CAT. (GEHC is de azt most hagyjuk) 
Oszt szessön után gondoltam magamban mivan most ezzel az SMR dologgal? Csak nem lehet szerepe ebben a GEV nak??? Ha már ipari turbinák?  Bingo köszi!!! :)))  (Amúgy az a Szijjáró...??? Aki a BYD v mi felé is nézeget) :D 
buythedip hétfő, 16:30
IBM longot lezártam, +100% a call opción.
Ha részvény lenne, tartanám.
Valiz
Valiz hétfő, 15:00
Előzmény: #2543  Zoltanovitsch
GEV az SMR szektor egyik főszereplője. Szíjjártó már lekötött náluk pár erőművet.
buythedip hétfő, 14:49
ACH - asszem ez megy csődbe, -32% jelentésre.
buythedip hétfő, 14:23
Előzmény: #2573  einstein
Én júli 29én vettem a SPCX call-t, de a jelentés miatti IV emelkedés majd csökkenés miatt, meg a theta nullán vagyok bele, pedig 20%-kal feljebb van.
Persze 180as call opció és 11 nap múlva jár le, szóval elég merész. Valódi értéke nincs.
buythedip hétfő, 13:49
Előzmény: #2574  raus
GoPro jelent ma zárás után.
raus hétfő, 08:51
Előzmény: #2529  buythedip
Köszi! Bárcsak az volnék 
Néha dobok be egyet egyet 
Pl :CELZ  van benne 
einstein hétfő, 08:22
Előzmény: #2568  buythedip
Engem megetetett a hiú remény. Egyenlőre nem is jutott rv nekem. :) chip gyártó lett a pénzből :) 
GrizzlyG
GrizzlyG szombat, 19:18
:))) 
buythedip szombat, 18:47
Előzmény: #2569  Zoltanovitsch
Nincs olyan, hogy előre látható időponton történik majd valami, ami fel vagy le viszi az árat.
Ilyenkor az ellenkezője történik.
guantanamo
guantanamo szombat, 18:02
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 17:26
Ja tényleg! Néztem is ..hmmm... nem kéne zuhannia? :D WTF??
Amúgy tényleg miért nem esett? Vagy MÉG?? nem esett?
buythedip szombat, 16:40
Na kinek hogy tetszett a SPCX lockup lejárat miatti esés? :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 11:50
Előzmény: #2561  buythedip
Aha! Emlékszem igen. :) UPS 80- 82 es aljnál is figyelgettem. Természetesen nem vettem bele EZÉ is ment fel szépet (A Kontraindikáció Pápája vagyok ) :D  (Még akkoron rá AI-ztam és a FED-ex el összehas ban az UPS ben magas volt a szakszervezeti kockázat a FEDEX el szemben.. így befoche-tam h lehet ez még nem az alja (lokálisan) -de az volt)!! :D  
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 11:35
Előzmény: #2565  peace
Igen szerintem au USA munkaerő piaci adat gyenge lett így csökkent a FED kamatelemlésének esélye, a magas kamat rossz az aranynak, ez kiárazódott, így arany nőtt (dolla gyengül-de ez lehet itt nem fontos) így a bányászok is vele. (Baromira nem vagyok közgazdász, de asszem ilyen összefüggéseken keresztül megy a folyamat) szvsz. :) 
peace szombat, 11:23
Csak egy tipp: az arany és az ezüst árfolyama elkezdett emelkedni (a csökkenő inflációs félelmek miatt) , érdemes figyelni az arany és ezüst bánya részvényeket is, tegnap szépen mentek felfelé
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 16:43
Előzmény: #2563  Robotka
Azt is bővítettem ma, persze 6 felett nem adtam 🤷
Kitartás! 😎 
Robotka péntek, 16:34
Előzmény: #2547  GrizzlyG
LAC-ban erdekelt vagyok. Hajra!!!
Robotka péntek, 16:32
Nalam ADBE breakeven. El sem hiszem. Nem akar megint valaki megtamadni valakit, vagy felni kicsit az AI-tol? Mehetne vissza 190-re
buythedip péntek, 12:42
Előzmény: #2544  Zoltanovitsch
UPS, mintha 80 körül is szóbahoztad volna, akkor jó ötlet volt, 118ig ment.
Share count stabil. SBC szerény.
Nagyobb idősíkon azért bizonytalan, de az 50 heti mozgó fogja egyelőre, a 100as is.
Szerintem 100 alá megy, ott megnézném, mi történik.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek