Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Ezt már én is nézegettem ( SMCI ) spekulatív kategóriába gondoltam, de nem győztek meg a pénzügyi KPI-ok és a közép-rövid távú jövőkép. Amivel bővült a kockázatos, vagy fogalmazzunk így izgalmas :) rv pakk kategóriám, az a SOUN: https://www.tradingview.com/x/7dUl7cPn/ olyan 16körüli targettel nálam LONG indult
Hogy a vizsla ugassa meg, találtam még egyett. Ez még jobb mint az előző. AUTOZONE Copilot segített, paraméterezés így nézett ki: - 5 év nyereséges - 5 év növekvő bevételek - alacsony adósság - technikai kép bullish Kértem 10-et majd elkezdet őket egyesével megvizsgálni közelebbről.
Van egy új kiszemelt: smci Az elmúlt 3 alkalommal a 30-as sáv mindig megfogta és rövid távon volt nagyobb emelkedés. Ha hétfőn is emelkedik akkor lehet becserélem a RedCat-et.
https://invst.ly/1exe9p Ebben sem sokan utaznak de legalább rettentő unalmas: PG Kitörésben a lassú teherhajó? 137 nál jó vétel volt? Att volt a dupla alj? Hmmmmm.... (Abszolút illik az elszalasztott lehetőségek Porfoliómba) MDLZ STZ szintén... s a DEO is pattannak megvoltak az aljak???
Igen egypapíros portfolió tuti bukó is lehet mert nincs mozgástered úgyhogy nem veszek több adobe. Intel leverik rendesen. Ilyen az amkor a story húzza aztán az eredmèny meg kínos de 40 alatt lehet benne fantázia. Masik kiszemelt supermicro szervergyárró. Ai hype nem vitte magával de gyorsan növekvő bevèltel alacsony árfolyam
Csak Adobe :) brrrrr, szerintem ne. Én szétszedem a pénzt számlától függően 8-10-15 részre. Az Adobe a TBSZemen kb a higítás után is csak kb 15-18%. Ha valami hoz, akkor abból különítik el ilyen célra. De túlhúzni szerintem semmit se szabad. De rávenni is csak akkor, ha a big picture nem változik. ( ennek a megítélése a legnehezebb, hol a higítás és a stop határa) És amit nekem tanított a tőzsde :) , hogy az amiben tuti biztos vagyok az mindig káosz :) amitől fosok az pedig “könnyebben” hoz.
Èn modernaval vígasztalódtam Xetran 22 euro vettem ősszel most eladtam 43 euro , sose rosszabbat! Adobe hátha magához tèr. Most intelen gondolkozom a rossz negyedèv miatt 40 dollár alatt èrdekes lehet
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).