Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
CMG Igen szépen megvették a dipet! S most hogy lement a nap és ismét lekonyul kicsit valahogy megint a felpattanó halott cica jut eszembe... lehet itt is mint CNC , STZ, NOVO ??? Hmmmmmmm........... Rajta a figyelőn!!!
Köszönöm én vennék!!! :D :) (vannak azért friss NIKE célárak 80 felett is ) :))) De még nem tudom hol kéne... :D A cipősök textil most hogy vergődnek jajj!
Micsoda nap van! A jelentések: BAX - EPS beat és 18% mínuszba ment, enyhe revenue miss, a nagyobb baj az FCF margin elfeleződése és a Q4, valamint a teljes 2025 profit guidance megvágása SIRI - +10% Buffet nem tévedett, én viszont nem vettem 20 körül Többiek: UNH - 10%ot esett 3 nap alatt, buy the rumour sell the news CNC - 5% esés ma, lemegy rést tölteni? Egyszerűen semmit nincs értelme hosszútávon tartani :) DEO - leszakadt réssel és onnan nagy forgalommal fel , Londonban nézve. Bár ATL közelében van, az acc/distr indikátor végre emelkedik Adobe - rossz hírt kapott ma, és mégis emelkedik, rövidtávon megvan az alja? LULU - vissza az 50MA alá KHC - kapaszkodik Paypal, KDP, WHR majdnem teljesen visszaadta a jelentésre történt pattanást.
Háááát ez jó kérdés! (Meg az hogy: venném e 30 felett: HÁT ÉN NEM) :D Na hát akár ma is meglehet a 30 ... itt is olyan dead cat bounce -t várok mint pl CNC ban több hónapja volt... leszúr felpatt és utána szép ivvel repül tovább lefelé a kövi napokban. Talán inkább az a kérdés bennem ma vagy később megy 30 alá, de nagyon esélyesnek látom. (Fontos: mélyebb céges elemzések elemzése nélkül csak sacc "állítom" a fentieket kb. így sejtem jelleggel)
Nem a legszexibb részvény Zárás után még ez: Chipotle Mexican Grill Inc (CMG) 39.78-0.48(-1.19%)Closed·15:59:59After Hours33.64-6.12(-15.39%) Jeletésre EPS azonos lett, Revenue 3 szotyihéjjal kevesebb, szpícset még nem tudok csak h céges forecast újra gyatrább. Amúgy global cég: PEG szörnyű, P/E EPS gyenge, De consensus meg jó! Kicsit nem értem... de lehet máris korrigálnak és consensusban sokan átállnak HOLD-ra BUY ról
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).