Ez is nagyon igaz most fogja meg a pénzt még jól keres utána ki tudja mi lesz... ha azt hiszi majd ő évekig évtizedekig minden gond nélkül ennyit keres nem jöhet semmi közbe nagyon téved az élet fog meglepetéseket hozni.. Ezért jó ez a FIRE mozgalom stabil biztos életre ösztönöz hogy ne legyél kiszolgáltatott semelyik munkahelynek. Azokat az embereket akik egyik napról a másik napra csak úgy élnek az éterbe sose tudtam megérteni hogy lehet így élni ilyen kiszolgáltatottan melótól függve? MIndenkinek céljának kéne lenni az anyagi függetlenség elérése mindenkinek aki nem tesz így az az életével játszik előbb utóbb eltörik a mécses kirúgnak aztán elindulsz a lejtőn lefele.. Az pedig a végén az utca lesz a hajléktalanság az éhhalál ha nagyon eltaktikázod magad.. Kolléganőm apja hajléktalan volt elvált ment a férj a lakásból az utcára aztán most pár éve meg is halt ....! Igaz sztory sok férfi járt már így...! Zsozsesz ezen jó ha elgondolkodol egy lakás nem lakás! )
Nincs pótolhatatlan ember! - Mondjuk ez idő, mire az ember megtanulja, de az élet -ha kellő időt vagy abban a poziban- egyre többször igazolja. Sőt, ezt a döntést jobb előbb, mint utóbb meghozni.
+ ha kiadásra magasabb adó lesz feltehetőleg a piac ( mi lakás tulajok ) majd szépen jól áthárítjuk a bérlőkre aztán jónapot! Rengeteg verzió van a fejembe hogy fogok optimalizálni ha beüt a helyzet. A fizetésem olyan, hogy azt ne mtudom elrejteni optimalizálni ha már a bérleti és a fizetés együtt lenne egy kalap alá majd egy orvos szinten adóznék.. Azért nem leszek madár ott lesz a pont amikor azt mondják 30-40 % adót fizesse be , hogy azt mondom elég 3-4 szá z ezerrel több adót nem fogok fizetni havonta addig még megszedem magam amiből meg lehet szedni és utána leteszem a lantot végleg. De benneteket viszont sajnállak akik ezt nem tehetitek meg ne mtudtok munka nélkül élni nem tudtok adót optimalizálni akik bérből és fizetésből éltek. Feltehetőleg borítékra sem tud a főnök átállítani ennyi év után benneteket ergó csak a szívás lesz majd az átlag vagy a feletti béretekre eléggé meg fogjátok érezni Nem hallgattatok a bölcs emberre aki megmondta mi következik hát így jártatok.. De annyi szerencsétek van kezd ébredezni a társadalom Most ez a Trump Orbán találkozó is sok szavazatot hozott majdhogynem esélye sem lesz Poloska Péternek a győzelemre és akkro a társadalom többsége megment benneteket is a nagy adó pofontól! ;)
10 év alatt egy WC kellett csinálnom ( cserélni ) azt is azért mert a lakó nem akarta megcsinálni távozás után természetesen szaki árban 120 e ért megcsináltam ( nekem is pénz a pénz) neki és levontam a kaucióból. A lakók végeznek minden karbantartást így van írva a szerződés én csak akkor jövök ( nagy pénzért ) ha nem hajlandóak úgy vissza adni a lakást ahogy átadtam.. akkor van az a pénz amikor azt mondom én megcsinálom inkább mint a szaki annyi pénzért már ez pont ez az alkalom volt Természetesen ez szökő évben egyszer van kb számításom szerint évente 2 lakó cserét kell elvégeznem ezt kanizsáról is elvégzem a legtöbb dolgot online el tudok intézni ( beázások szoktak lenni most idén volt 2i s sajnos ilyen olyan okból de oda ki se kellett mennem fotó biztosítónak lejentem utalják a pénzt lakónak adom és küldi a fotót ha megcsinálta ennyike) Nem lesz az olyan rossz élet elhiheted ami rám vár írígykedni fogsz! ;) Adót meg optimalizálunk már mondtam majd adok veszel lakást ( értékcsökkenést növelek új áron) meg megosztom az asszonnyal a bevételt hogy alacsonyabb sávba kerüljünk vagy sokan hasitasiznak rengeteg túlési mód van egy magas adó rendszerben én jobban meguszom mint ti a munka bérre... elhiheted! ;)
“ aki kiad lakást 200 ért mikor egy 50 millás lakás forrás költsége 25 évre 6 % os hitelen 320 e ft havonta.” Mint üzleti terv. :D Hát, kevés lesz az a pár panyelka családra, meg életvitelre, napláne ha a panyelkák pesten vannak és nem személyesen mész kakit kidugítani. Ha meg még valami adót is kell majd fizetned és vállalkozói tevékenységbe sorolják a tevéknységdet (hiszen az is)… hát masszív újratervezés lesz. Pedig mekkora otlet volt hogy ósszedobják neked a csórók a vagyonodat, ki hitte volna hogy hiba csúszhat a matekba… Pedig azt mondtad a számok mestere vegy, azért él meg az öttagú család valami 250-350ből, autóval rezsivel meg nyaralással. Mindenki készpénznek veszi a szavaidat. Pengő szavaidat.
Butasag. Ha van tobbfele jovedelmed vagyonelemed megtakaritasod es van egy adott adozasod amivel kalkulalsz es ez hirtelen megvaltozik novekszik ez azert megborit terveket. Majd meglatod ha ott tartasz.
Motorozni fogok felpattanok reggel aztán este érkezem haza oda megyek ahova akarok addig amíg akarok a gyerekek meg mennek jönnek ( addigra tizenévesek lesznek) az iskolába.. ki van ez találva.. hétvégén családi programok hétköznap agglegény programok. :)))
ÉN meg addig a tengerpartról vagy az Alpokból fogom jövő ilyenkor szürcsölni a koktélt .. van az a pénz amikor már azt mondja az ember elég ( Kanizsai házamba húzok le és onnan mint egy kiránduló bázis megyek ide oda amoda végzem azt a sportot hobbit amit szeretnék és soha vissza se nézek a melós rabszolga életnek! ;)
ezen kívül egy 130 milliós lakásom :) 0 hitelem. Szerintem kettőnk közül te vagy lemaradva :), én - amig te fire-ben kuporogsz meg fogom kapni havonta a több mint 2 misit :)
Amúgy meg ha viszi az asszony a felét máris véged van... ne legyen így sose nem azért írtam. Sajnos buta voltál nem gondoskodtál a papírjaidról! Törékeny az a vagyonka és az a fizetés lehet most 10 évig az asszonyra keresel csak még nem tudod mikor kilép a kapcsolatból és viszi mindennek a felét.
van 200 millió szabad megtakarításom ezt már többször regéltem te közgazdász panelhuszár. Abból hitel nelkul vehetnék 4 panelkát Csepelen, lehet szomszédok lennénk. Szeretnél te e mellé ilyen fizus munkahelyet napi max 4 óra munkáért. :)
Leírtam már sokszor a Tisza alatt is FIRE leszek nem lesz gond adót optimalizálok ( ahogy te ) ráállok én is segélyezett társadalom alapú rendszerre ( munkanélküliség ) és jól el leszek. Tisza még jót is tesz nekem meggyorsítja a FIRE be vonulásomat a magas 30-40 % os adóival ( Lásd DK programja) Egy percig sem fogok ilyen körülmények között dolgozni minek? Nekem nincs szükségem már a munkámra a magam ura vagyok. ;) Hogy te ti ezt meg tudjátok e lépni azt nem tudom nem is érdekel majd szívtok ha ennyi eszetek van a Tiszára szavazni és fizetitek majd a torkos bokros magas adókat az átlag vagy a feletti béretekre.. Mert itt senki nem minimálbéres.. tudtommal..
F.I.R.E. életmód (általánosságban)