Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 szombat, 20:38
Előzmény: #41719  keeper
Szerintem a háború már egyre kevésbé befolyásol. Sőt biztos . Itt a kötvénypiac mozgat . S ha kedvenc elemzőmnek igaza lesz , Akkor a határ Trump számára a 6% -os kamat a 10 éves államkötvényeknél…. Szóval egyre szűkül a mozgástere neki és a FEDnek is .. Az a fránya adósság . Az USA gazdasága a hitelezésre épül. De ez nem hinném , hogy új neked amiket írok. Szóval hiába kellett volna kamatot emelni —> “ nem lehetett” .. szóval az infláció fenn fog ragadni …most olvasom goldman , BofA mindenki emeli az éves aranycélárat 5-6 K közé . Most vagy valóban úgy ítélik meg ; vagy pozícióba léptek.. Tele lett a net hirtelen az 5-8 K közti fejtegetésekkel . Írtam régebben olvasgatok japánokat . Egész évben sírnak hogy a jelenlegi miniszterelnök sírba teszi Japánt . Őket érinti talán a legjobban a magas olajár hatásai , amit tovább ront a jen gyengülése . Óriási a belföldi nyomás hogy adják el az összes USA kötcényt. Ezért is segített be most az USA is a japán jegybanknak . Sok orosz hírt olvasok .. 😉👍.. Én most úgy látom Irán csak papíron nyert … Az USA szépen kivárja azt az 1-1,5 éves időt amég az alternatív útvonalak vezetékek kiépülnek. .. mielőtt keményebbre veszi a figurát.  Sokat olvasok róla hogy kínai műholdas technikával hogy lövik szét az USA bázisait. Itt Oroszország nem engedheti Iránt veszíteni , sem Kína mert végük.. Fontos tényező az idő faktor . Októberben Netanjahut lehet elzavarják . Novemberben Demokraták
Nyerhetnek . Putyin se bírja már évekig —-> elfoglalja ami kell neki a többit módszeresen szeflövi . Ja olvastam mostanában a fő célpont a nyugati fanacsadok , nyugati fegyvergyarak.. egyre fajobbb az USAnak .. Na de … Az USA valamennyi elnöke valamilyen szinten vitte tovább elődje külpolitikáját.. Én nem félek a további eszkalációtól. Nem engem fog érinteni.. Lesznek még meglepetések. Egyre több a nagy nevű elemző aki mind az aranyra fogad . Azon gondolkodtam Kí a előre depozta az olajat . Valószínűleg tudta, hogy felfog menni az ára 😉. Most de pozza  az aranyat az ezüstöt … Ha megnézzük Kína húzóágazata inak mire is van szüksége.. a logikát érted..
keeper szombat, 18:55
Előzmény: #41716  Bpali2
Én mindekinek a véleményét meghallgatom, elolvasom és bővítem a saját szemléletemet velük, ha találok bennük hasznos dolgot, infót. Mondjuk szvsz az arany árfolyama attól fog függni, hogy mennyire lesz nagy a mostani katonai krízis, ha csak piszkálódnak ahogy eddig, akkor még lent tudják tartani az arnyat mesterségesen, de ha komolyan megindulnak, akkor az arany tuti ki fog lőni háború ide vagy oda és most nagyon úgy tűnik, hogy komolyra veszik a figurát minden fronton:
.
https://www.portfolio.hu/global/20260801/kesz-ennyi-volt-izrael-es-amerika-vegleg-eszkalalhatja-a-haborut-az-iszlamista-rezsim-ellen-853492
https://www.portfolio.hu/global/20260730/a-haboru-kezdete-ota-nem-tortent-ilyen-amerikai-vallalat-uzemere-mert-csapast-oroszorszag-853222
.
Az USA-nak már csak egy komolyabb támasra való patriot-thaad rakétamennyisége maradt, szóval le kell zavarnia Iránt, különben Irán arra fog csapást méri amire nem akar és nem fognak tudni ellen annyira sem védezni, mint most és lényegében ukrajnában is agyaggalamblövészet zajlik, az oroszok 80 ukrán hajót találtak el a kaszpii eszkaláció után pár héttel és Odessza tengeri forgalmát lenullázták...
keeper szombat, 18:45
Előzmény: #41717  keeper

A japánok berághattak az USA-ra a magas olajárak miatt és mivel ők a #1 USA kötvény tulajok, így megüzenték, hogyha nem segítetek ki minket vagy ingyen/kedvezményes olajjal vagy másként, akkor eladjuk a kötvényeiteket a csába és veszünk belőle jent....
.
Tök véletlenül:
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/07/gaz-katar-amerika-egymilliard-dollar-hormuzi-szoros
.
Ahogy látni lehett az USA fog mindekinek LNG-t és Olajat szállítania  végén vagy közvetetten vagy közvetlenül.. megy a katari pénzmosás...
keeper szombat, 18:39
Előzmény: #41713  keeper
"Megindult a jen, több milliárd dolláros intervenciót sejtenek a háttérben"
.
Egyre érdekesebb a story:
https://www.portfolio.hu/deviza/20260801/tobb-mint-tiz-eve-nem-tett-ilyet-az-egyesult-allamok-titkos-milliardokkal-avatkoztak-be-a-devizapiacon-853542
Bpali2 péntek, 17:41
Előzmény: #41713  keeper
Egyébként jól látod . Annyit fűznék hozzá , hogy ott az egész piac előtt a példa lásd 70-es évek . Azt megtanultam hogy előnyös  a tőzsdén 10-20 éves időtávokban , gondolkodni chartozni . A múltat ismerni .Egyébként az olajválság hatásai igazán majd 1-1,5 év múlva látszanak . Ha megnézzük a 70-es években is évekig és több szakaszban rallyzott az arany .Nándort kedvelem de gyakorlatilag még nem nagyon látja át  az árfolyam napi mozgását , főleg az egyes piacokra lebontva azt..
keeper péntek, 17:07
Előzmény: #41709  Bpali2
Csináljon magának aranyat rézből és ólomból. :D Csak kell egy kis festék és egy független hitelesítő cég ISO 2026....
keeper péntek, 17:04
Előzmény: #41707  randomly

Hát a videó tömören arról szólt, hogy a nyugati bankrendszer összeomlik vagy VH lesz. Én nem értek hozzá, ugye amit láttunk, hogy amikor ment a háború, akkor lenyomták az aranyat papírral mesterségesen, + a USbond kamatokat felnyomták és mindenki az USA győzelmére tesz ilyenkor, de sok "szagértővel" egyetértve nagyon nagyon közel vagyunk a kritikus pillanathoz (katonailag), amikor elindul a domino day és akkor mindeki aranyba fog/akar menekülni, és ezzel kapcsolatban érdeklődtem, csak ennyi, semmi hátsó szándékom nem volt, hülye vagyok a gazdasági dolgokhoz, de az sem túl jó opció, hogy a bankban lévő kis megtakaírás konkrétan elúszik a hiperinfla miatt.
És már recseg ropog:
Megindult a jen, több milliárd dolláros intervenciót sejtenek a háttérben
Bpali2 péntek, 15:45
Annyira nem érted hogy hihetetlen…
Bpali2 péntek, 15:44
Előzmény: #41710  Nandi
Mit össze aggódás Te a semmin… Mert aztán mi lenne ha alászúrna ?.. nagy semmi . Fibozhatták 3400 ra semmi nem lesz …
Nandi péntek, 15:17
Röviden. Mert a jegybankok kénytelenek pénzt nyomtatni, hogy a rendszer fennmaradjon és ne legyen 2008-nál is rosszabb beomlás. A nyomtatás meg elértékteleníti a flat pénzeket.
Ahogy nézem megint ott tartunk, hogy a 4K vajon megtartja e. Nesze neked lelkesedés. Azért az a 4,1K valakiknek csak jelent valamit...
Ha jól nézem a GLD ETF állománya is csökken.
Bpali2 péntek, 15:13
Te is úgy leszel mint Zsidaji, elfogy a likviditás . Majd tőle kérnek a jegybankok.. 😂
Bpali2 péntek, 14:56
Pitiáner fillérezők Mekkája lett ..😂😂😂
randomly péntek, 14:46
Előzmény: #41690  keeper
Bocsi nem néztem meg a videót, de miből is menne az arany? A drágább olajból mit lehetett gyártani amit drágábban lehet eladni mint a drágulás előtt? Jó előfizettünk AI-ra, napi 100HUF ... az autók olcsóbbak lettek és így stagnál az eladás. Vagy többet utazunk a drága olajjal? Tényleg érdekelne hogy honnan lenne most pénz éppen aranyra? A tőzsde hintán mondjuk Koreában jól kerestek egyesek azok most lehet aranyba mennek és elmennek hawaii-ra ha jár még oda valaki. :-) De a többiek? 500.000 számla lett bezárva. Igen még mindig shortos vagyok, nem zártam le, megint addigra 4050-ről elpattant 4170-ig mire rányomtam volna az eladás gombra.
Gaben1 péntek, 14:35
No, ma úgy látom eddig nyomták le aranyékat, mehetünk fel végre.. Ezüstben tüskés aljal jobban néz ki...
Bpali2 péntek, 13:24
Nem ma lenne a logikus , hogy hónap utolsó pénteken kitör; de ez 24 órás piac . Hétfő hajnalba is lehet bármi . Azért szerencsésebb egy hosszútávú pakkal benne lenni . Nem kell túl okoskodni. Ha akarrják menni fog azt pont nem fog számítani semmi >tapasztalat . De ha szigorúan nézem igencsak lenne indok az emelkedésre . Azért kíváncsi leszek 1 év múlva hol leszünk 3 K vagy 6 K. Gáz hol lesz . Majd le is mentem hogy megjegyezzem . 😉
Beze
Beze péntek, 11:07
Előzmény: #41702  Nandi
Lehet. Egész egyszerűen el kell adni aztán újra visszavenni :)
Bpali2 péntek, 10:27
Igen a legtöbben semmit nem látnak ezért bohockodnak és el dobálják . Ha leszúr venni kell . Jól ellehet halász gatni igazad van..
Nandi péntek, 10:09
Előzmény: #41699  Bpali2
Nofene, elszedik a lelkesek pénzét megint? Még 4,1K felett se tud maradni? Hejj, fényes jövőnk, de messze vagy...
Mondjuk ezzel a nem megy sehova mozgással is szépen lehet keresni, kár, hogy a lefele potenciál azért még erősen benne van.
Bpali2 péntek, 09:34
Előzmény: #41698  Bpali2
Attól hogy egy ökör ápenines minuszolja az még szar marad ez meg mozog ott ahol írtam.😂😂😂

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek